Onkohan Suomessakin vaalihuijausta?

  • Viestiketjun aloittaja Yksityisajattelija_68
  • Ensimmäinen viesti
Yksityisajattelija_68
Paljon on puhuttu USA:n vaalihuijuaksista. Nyt tulevissa vaaleissa ehkä toteutetaan suurin huijaus ikinä. KAtsotaan mihin se johtaa.

Mutta oletteko ajatelleet, että Suomessakin huijattaisiin. Minä pidän sitä ihan mahdollisena. Kukaan ei ees ajattele sitä vaihtoehtoa kun meillä on mukamas niin hyvä demokratia. Mun mielestä vaalitulokset ovat menneet aika eri tavalla kuin mitä kansan tahto vaikuttais olevan. En ihmettelisi jos vaikka Suomi aikoinaan olisi huijattu EU:hun. Ei olis ehkä SDP suurin puolue jne.

Musta ainakin vaikuttaa siltä, että kun kuuntelee ihmisiä ja lukee netistä, niin jotain SDP:tä ei suunnilleen kannata kukaan. Silti se on suurin puolue. Mitä mieltä?
 
Yksityisajattelija_68
Ainakin mitä olen tätä palstaa seurannut, niin 90% ihmisistä kannattaa persuja.
Ja tää palsta on vain yksi esimerkki. Mitä jos kaiken takana on järjestelmällinen vaalihuijaus ja oikeesti persuilla on joku 50 prossan kannatus?

USA:ssa tuo huijaus on ilmiselvää ja nyt aikovat syrjäyttää kaikkien aikohen talouskasvun synnyttäneen pressan.

Ne,jotka eniten puhuu demokratiasta taitaakin olla sen pahimmat viholliset.
 
vierailija
Kyllä. Aivan varmasti. Ja sama monissa maissa. Kyseessä on kansainvälinen salaliitto, joka perustettiin toisen maailmansodan jälkeen estämään fasismi ja kansallissosialismi. Mutta nyt siitä on tullut se isoin paha.
 
vierailija
Siis eu-äänestyjsen tulos oli muistaakseni ei. Mutta sehän oli vain neuvoa-antava äänestys.
Mutta se ettet tunne sdp:tä äänestäjiä kertoo vain sen että ystäväotantasi on suppea tai eivät uskalla sanoa sitä ääneen
 
vierailija
Siis eu-äänestyjsen tulos oli muistaakseni ei. Mutta sehän oli vain neuvoa-antava äänestys.
Mutta se ettet tunne sdp:tä äänestäjiä kertoo vain sen että ystäväotantasi on suppea tai eivät uskalla sanoa sitä ääneen
Ja siis kertoo myös nettikäyttäytymisestäsi. Kaikilla ei sitä paitsi ole tarvetta huudella puoluekantaansa joka keskusteluun
 
vierailija
Joku yksittäinen ääni saattaa jonkun toimesta mennä eisaaselvää-pinoon, mutta niillä ei paljon vaikutusta ole ( ja ne käydään vielä uudestaan läpi?). Viime vaaleissa moni äänesti väärästä vaalipiiristä esim Halla-ahoa, mutta se on jo oma moka
 
vierailija
En usko vaalihuijauksiin Suomessa tai Yhdysvalloissa.
En minäkään. USA:ssa oli sitä manipulointia vuonna 2016, mutta huijaamisesta ei silti ole kyse. Harmaalla alueella olevasta vaalistrategioinnista kylläkin.

Nyt USA:ssa on mielenkiintoinen tilanne. Eli erittäin todennäköisesti vaalipäivän äänestyslaskennan alussa Trump tulee johtamaan ja tilanne pikkuhiljaa alkaa muuttua "sinisemmäksi". Saa nähdä, että tuleeko sellainen tilanne, että Trump alkaa kiistämään tulosta. Ja mahtaako edes omat lähteä tuohon kelkkaan?

Suomessa sanoisin, että harha populistien määrästö johtuu juuri siitä, että pitävät eniten melua palstoilla. Aloittaja ilmeisesti elää omassa kuplassaan ja siksi ajattelee, että "kaikki" ajattelee niin.

Minun "kuplassa" tuntuu taas olevan kaikkia muita kuin persuja. Ja nekin, jotka vähän esittää persumaisia mielipiteitä, äänestävät muita (käsitykseni mukaan).

No, yhden kaverini mies on äänestänyt persuja ainakin 15 vuotta. Aloitti Halmeesta, tosin äänet eivöt käsittäökseni menneet perille kun ei asu Uudellamaalla... Nykyään kai äänestää ihan omasta vaalipiiristä.
 

Yhteistyössä