Onko tällainen teistä varastamista?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
On se varastamista. Ja tavallaan just kirjastosta varastaminen on erityisen paha asia, koska kirjasto voi olla ainoa paikka mistä sitä kirjaa kukaan muukaan enää saa käsiinsä. Sitten kun joku pöllii sen, niin eipä tartte pahimmassa tapauksessa enää kenenkään (ainakaan sillä paikkakunnalla) haaveilla sitä pääsevänsä lukemaan.

Että tavallaan toi on musta törkeämpää kun varastaa jotain korvattavissa olevaa ihan kaupasta, vaikka periaatteessa olisit kirjan korvannutkin.

Kirjastot itse varastavat tuotteita tekijöiltä. Koko kirjastojärjestelmä perustuu siihen että kirjastot varastavat tekijöiden tuotteet ja lainaavat niitä ilmaiseksi eteenpäin.
 
Kirjastossa voi käydä myös vähävaraisia, joilla ei ole varaa ostaa kirjaa tai sitä kirjaa ei välttämättä saada korvattua samanlaisella joten tuo on väärin, mutta ei varastamista. Jos olisit varastanut kirjan - olisit laittanut sen laukkuusi maksamatta kirjasta mitään.
 
vierailija
Aika noloa, mutta teknisesti ottaen ei varastamista, koska ap maksoi sen kirjan. Olisi voinut myös kävellä kirja repussa ulos, lainaamatta sitä. Silloin se on varastamista.

Kylmähermoinen tyyppi kuitenkin varustettu ja varustettu melko joustavalla omallatunnolla. Ehkä ei tullut vaan ajatelleksi että joku toinenkin ehkä sen kirjan saataisi haluta lukea.

Tunnustan tehneeni kerran saman tempun. Pöllin kirjastosta samalla metodilla Hitlerin "taisteluni" kirjan. (terveiset vaan kotkaan) Perustelin teko niin, että on hyvä saada moinen tekele pois lainaamosta :) Nythän sitä ei kirjastoissa enää ole.
 
vierailija
On pahempi varkaus mielestäni kuin esim. kirjakaupasta suora varkaus. Kirjastossa on meille kaikille yhteistä matskua, jota ei sitten enää ehkä saakaan mistään uutta tilalle. Lapset olisivat tahtoneet katsoa erään vanhan elokuvan, mutta pk-seudun kirjastoissa ei sitä ole enää; kaikkien tilana oli "laskutettu silloin ja silloin". Jotenkin vähän erikoista, että leffaa, jota ei enää myydä, katoavat kaikki lainakappaleet vuoden sisään kirjastosta. Hyi olkoon, halveksin yhteisen omaisuuden pilkkaajia.
Elokuvat, pelit yms ovat kalliita hukata tai rikkoa, niistä joutuu maksamaan enemmän kuin mitä vastaava maksaa kaupassa. Lainattavat versiot sisältävät tekijänoikeusmaksut.
 
vierailija
Oon kanssa tehnyt kerran tuollain kun halusin kirjan omaksi mutta ei löytynyt divareista eikä netistä. Sanoin vaan että kirja unohtui yhteen paikkaan eikä enää löytynyt ja maksoin sen.
 

Yhteistyössä