Onko täälä terveysintoilijoita paikalla?

  • Viestiketjun aloittaja Omenaa
  • Ensimmäinen viesti
Omenaa
Syöttekö pähkinöitä päivittäin? D-vitamiinia? Minkä verran? Entä oliiviöljy, mikä merkki paras?

Onko jotain mitä terveellisiä superruokia laitatte ruoan sekaan tms?
Kiinnostaa nämä satasella. Haluan hyvän olon.
Huomasin että paikallisessa marketissa oli superfoodia hyllyssä. Haluaisin olla terve ja syödä terveellistä puhdasta ruokaa, mutta lisänä jos noita superfoodeja söisi niin mitä kannattaa?
 
näillä pääsee alkuun
Superfoodeista en tiedä.

Itse pidän rypsiöljyä parempana, kuin oliiviöljyä. Pähkinitä, siemeniä ja manteleita syön. D-vitamiinia 50mg/vrk. Pakastin on täynnä marjoja, niitä syödään päivittäin luonnonjogurtin kanssa. Hunajaa otetaan teelusikallinen aamuisin. Juon paljon vihreää ja valkoista (luomu) teetä. Purkista tulee lisäksi E-epa. Tummaa (yli 80%) suklaata syön pari palaa päivässä varsinkin pms:n aikaan, joskus muulloinkin. Kaurapuuro kuuluu myös päivittäiseen ruokavalioon.

Emme käytä sokeria, eineksiä tai lisäaineita. Esim maustettuja jogurtteja emme osta koskaan. Emme juo mehuja tai limuja, emme syö sipsejä tms.
 
ehkä, ehkä ei
En ehkä ole intoilija, mutta tutkitun tiedon pohjalle pyrimme rakentamaan ruokavaliomme. D-vitamiiniä menee 10-20 mikrogrammaa päivässä perheenjäsenestä riippuen. Milligrammamäärä edellisellä kuulostaa minusta jo korkealta. Kalaa syömme vähintään kaksi kertaa viikossa. Kasviksia menee paljon, hedelmiä n. yksi per päivä hlöä kohti. Einekset minimissä, leipä ruista, rahkaa välipalalla.
Liikuntaa paljon, olemme himoliikkujia. Vähintään kolme hikistä liikuntasuoritusta (väh tunti) viikolle, usein esim 5 tai 6 kertaa viikossa.
Pähkinöitä syödään maltilla, tämä on opettelussa.
 
Aloit
Se D-vitskuhan tarttee imeytyäkseen rasvaa eli esim puuron sekaan 1tl oliiviöljyä ja D-vitamiini siinä samalla niin imeytyy. Näin sanoo ravintoterapeutti. Muuten turha edes ottaa. Käyköhän noi pähkinät tähän kun on hyvää rasvaa?
Itse otan sitä 50-100 (yksikkö?)
 
muuten vaan herkuttelija
Mää mikään terveysintoilija oo… :D Mutta me syödään karkin sijasta pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja pakkasesta. Pähkinöitä tulee syötyä varmaan noin 3-5 krt viikossa.

Kalaa syödään 3-4 krt viikossa, lajeja vaihdellen,
ja ruoanlaitossa oliiviöljyä. Borges on hyvää juu! Ja sit se mikä on pahvipaketissa… en muista nyt nimee!

Teen ite voin 1/3 voita 1/3 vettä 1/3 luomuvoita. Se on epäterveellistä mutta hyvää leivän päällä pienessä määrin. Leipälevitteeksi mielellään teen myös hummusta, sitä saa nykyään tölkissä melkein valmiina halvalla. Oliiveista tulee myös herkullinen leipälevite sitruunamehulla maustettuna. Siin on hyviä rasvoja myös.

D-vitamiinia 10-40 mg eri perheenjäsenten tarpeen mukaan ja mulle kalsiumlisä koska en voi käyttää maitotuotteita. Puuroa noin joka 3. aamu, kauraleseistä tulee herkkupuuro. Leipää pari palaa aamuisin. Mä käytän tattarileipää koska on keliakia. Hedelmiä välipaloiksi ja aina reilusti kasviksia aterian kanssa. Lapset tykkää napostella ihan rucolan- ja salaatinlehtiä paljaaltaan, ja auringonkukansiemeniä.

Omien kanojen munat on hyvä proteiinin lähde sen kalan ohessa, lisäksi papuja, linssejä ja kikherneitä moneen ruokaan heitän joukkoon. Emme syö punaista lihaa kuin silloin tällöin. Turvaudun surutta pakastealtaan valmiisiin kasviksiin viikolla. Hyvää oli mm. punajuurigratiini jota löyty valmiina eineksenä kaupan pakastealtaasta!

Tällä ruokavaliolla on hyvä ja kevyt olo ilman turvotuksia.
 
muuten vaan herkuttelija
Niin, ja pellavansiemenrouhetta teelusikallinen aamupuuron päälle tai (soija)jogurttiin! Se tekee hyvää. Meidän kanat syö sitä kanssa >> saamme omegamunia ;)
 
näillä pääsee alkuun
Alkuperäinen kirjoittaja ehkä:
En ehkä ole intoilija, mutta tutkitun tiedon pohjalle pyrimme rakentamaan ruokavaliomme. D-vitamiiniä menee 10-20 mikrogrammaa päivässä perheenjäsenestä riippuen. Milligrammamäärä edellisellä kuulostaa minusta jo korkealta.
Tutustuppa aiheeseen. 20mg on tarpeeksi vauvalle-taaperolle, muille aivan liian vähän.
 

Yhteistyössä