Onko tää paska-Sote kumminkin parempi kuin ei mitään?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tarpeeksi palkkaa hoitajille niin käsiä riittää.
Ja ne lääkärit kolmivuorotyöhön.
Mutta kun tämä systeemi on ihan väärillä raiteilla!!!
"10.5.2019

Kainuun soten hallitus päätti keskiviikkoisessa kokouksessaan perustaa Kainuuseen geriatrian osaamiskeskuksen. Geriatria on lääketieteen ala, joka keskittyy ikääntymiseen ja ikäihmisten kokonaisvaltaiseen hoitoon.

Osaamiskeskus pitää sisällään geriatrisen poliklinikka- ja muistipoliklinikkatoiminnan sekä muistineuvolat, akuuttigeriatrisen vuodeosastotoiminnan ja geriatrisen kuntoutuksen.

Kainuun sotessa työskentelee tällä hetkellä kuusi geriatria, jotka ovat levittäytyneet terveyskeskuksiin, keskussairaalaan ja Kajaanin terveyskeskussairaalaan. Osa geriatreista toimii osan ajasta yleislääkärinä. Ongelmana nykyisessä mallissa on se, että erikoislääkärit työskentelevät eri tulosalueilla ja eri esimiesten alaisuudessa.

Uudessa mallissa geriatrit toimivat saman osaamiskeskuksen alaisuudessa, vaikka fyysisesti työpaikat vaihtelevat keskussairaalasta kuntien terveyskeskuksiin. Uudessa mallissa myös konsultaatioiden antaminen esimerkiksi kotisairaanhoitoon yksinkertaistuu.

Muistipoliklinikat tarvitsevat geriatrien lisäksi myös muistikoordinaattoreita, jotka tukevat muistisairaiden ihmisten kotona selviytymistä ja elämänlaatua sekä omaisten jaksamista.

Kainuussa toimii tällä hetkellä ainoastaan yksi muistikoordinaattori, mutta tavoitteena on saada maakuntaan yhteensä kuusi muistikoordinaattoria. Muistikoordinaattorin tarve on erityisen kiireellinen Kajaanissa, jonne tarvitaan kolme muistikoordinaattoria."
 
vierailija
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja m...":
Mitä vuotta elät? Uskotko Sipilän vieläkin jatkavan pääministerinä? Puhut siitä sotesta, joka kaatui. Todellinen nyt toteutunut sote on demarien ja kepun lehmänkauppa. Demarit ovat istuneet vahtimassa yksityisten toimijoiden osuuden jättämistä mahdollisimman pieneksi.
Johonkin järjestelmän hallitukseen meni
 
vierailija
O
Ei Keppraa määrätä kuin niille potilaille, joilla on epilepsia. Jos ikäihminen tarvitsee vielä elääkseen lääkkeitä ei niitä voida vähentää. Vain päällekkäisiä voidaan poistaa ja lääkitystä saatetaan keventää mutta on todella potilaskohtaista.
Mutta kun niiden annostustenkin kuuluisi vähentyä iän myötä koska aineenvaihdunta hidastuu. Sitä ei huomioi kukaan eikä lääkityksiä tarkisteta edes vuosittain.
 

Yhteistyössä