Onko "normaalia" menettää neitsyys 12-vuotiaana, humalassa

  • Viestiketjun aloittaja näin kävi
  • Ensimmäinen viesti
-.-
Riippuu varmaan piireistä. Meidän kaveriporukassa ei todellakaan olis ollu normaalia (alettiin juomaankin vasta 16v:na). Mutta miehen kaveripiirissä taas tuota kai tapahtui.
 
klu-
Ei todellaakaan ole normaalia enkä usko olevan kovin yleistäkään.. 12v. on ihan lapsi vielä, paha olo tommosesta tulee kun kuulee.
Riippuu yksilöstä ja luonteesta. Osa 12-vuotiaista puuhailee jo suht itsenäisesti kaikenlaista ja menee ihan siinä missä joku toinen 15-vuotias.

12-vuotiaan kehitystaso ja itsenäisyys riippuvat paljon siitä, kuinka paljon vastuuta vanhemmat hänelle antavat. Nykyään on jostain syystä muodissa pienen vastuun ja ison hyysäyksen malli.
 
hdgassa
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30617685:
No ei todellakaa. Tuon ikäsen ei kuulu edes juoda, ja seksi ei kuulu tuohon ikään
Jostain syystä luonto on kuitenkin tarkoittanut, että myös 12-vuotias voi harrastaa seksiä ja mahdollisesti myös raskautua. Esim. kivikaudella 12-13 vuotta lienee ollut hyvinkin tavallinen lastensaanti-ikä. Kumpi on oikeassa, luonto vai suomalainen nykykulttuuri?
 
"Liisi"
Onhan tuo ikävää, että neitsyys meni noin, mutta kuitenkin toisen nuoren kanssa ja ilmeisesti ei vastentahtoisesti. Älä välitä, neitsyyden menetys ei ole maailman loppu nykypäivänä.
 
"pöh"
Riippuu yksilöstä ja luonteesta. Osa 12-vuotiaista puuhailee jo suht itsenäisesti kaikenlaista ja menee ihan siinä missä joku toinen 15-vuotias.

12-vuotiaan kehitystaso ja itsenäisyys riippuvat paljon siitä, kuinka paljon vastuuta vanhemmat hänelle antavat.
Sä sekoitat iloisesti itsenäisyyden ja kypsyyden. Ne eivät tarkoita samaa asiaa. Lisäksi 12- ja 15-vuotiaan välillä on iso ero, ihan kuten 15- ja 18-vuotiaankin välillä. Aikuiselle 3 vuotta on lyhyt aika, mutta lapsi/nuori kehittyy siinä ajassa huimasti.
 
klu-
[QUOTE="pöh";30617724]Sä sekoitat iloisesti itsenäisyyden ja kypsyyden. Ne eivät tarkoita samaa asiaa. Lisäksi 12- ja 15-vuotiaan välillä on iso ero, ihan kuten 15- ja 18-vuotiaankin välillä. Aikuiselle 3 vuotta on lyhyt aika, mutta lapsi/nuori kehittyy siinä ajassa huimasti.[/QUOTE]

Kypsyys kasvaa elämänkokemuksen myötä ja ilman itsenäisyyttä ei tyypillisesti saavuta kovin suurta elämänkokemusta.

Ja ne yksilölliset erot ovat tosiaan 12-vuotiailla suuret jo muutenkin.
 
"asdf"
Ei ole normaalia olla alaikäisenä humalassa. Alaikäisen ei oikeasti kuuluisi edes saada viinaksia mistään, mutta ainakin alle 15-vuotiailla pitäisi olla alkoholin suhteen täysi nollalinja.

Harva 12-vuotias taitaa muutenkaan olla noihin hommiin kypsä.
 
"oho"
voinut saada kuukautiset joten raskaudenmahdollisuuskin alkanut. ja kohta yläasteikäinen ja yläasteellahan sitä oppii kaikenlaista kaveripiirissä. nykyään vanhemmat antavat ja ennen yläasteikää liikaa vapauksia ja päästävät kavereilleen yöksi että osaavat huijata vanhempiaan päästääkseen kotibileisiin. ainakin mun kaveri kusettaa vieläkin äitiinsä että jää poikaystävälleen tai muulle kaverilleen vaan YÖKS vaikka todellisuudessa aikoo vetää perseet kaveriporukassa ja äiti tietenkin uskoi häntä. kaveri oli tuolloin 17 (ennen ku täytti just 18) ja joutui ton ikäsenäkin valehtelemaan.

muistutus vaan teille isille ja äideille: kun lapsi pyytää lupaa jäämäään jonkun luo yöksi, älkää antako lupaa jos hän ei aikasemminkaan ole osoittanut luottamusta tai tehnyt mitään teidän hyväksenne! en meinaa sellasia leikki-ikäisiä lapsia jotka haluavat naapureille yöks yms. mutta sellasia jotka alkavat olla lähellä teini-ikää. Kyllä ne teinit keksivät vaikka mitä valheita kun saavat luvan jäädä yöksi "luotettavan kaverin" luo joka voi hyvinkin valehdella lapsenne puolesta että olisi hyvissä käsissä vaikka todellisuudessa lapsi menikin bilettämään
 
normaalia on :(
On normaalia että noin käy huonompien perheiden lapsille. Jos lapsi ei saa rakkautta kotoa, hän etsii sitä epätoivoisesti vastakkaisesta sukupuolesta. Jos kotona ei välitetä ja vanhemmat on juoppoja niin sehän se on lapsellekin todennäköisin toimintamalli minkä kotoaan on oppinut.
Kamalan surullista :( .

Yhtään 12-vuotiasta tuollaista en ole tuntenut mutta 13-vuotiaana moni tyttö tuli raskaaksi meidän luokalla. :( Eivät saaneet kokea nuoruutta ollenkaan vaan siirtyivät suoraan lapsuudesta äitiyteen. Eivät voineet käydä kouluja peruskoulua enempää ja sossu elättää :( .
 
  • Tykkää
  • Surullinen
Reactions: Lispetti ja Echo
Jostain syystä luonto on kuitenkin tarkoittanut, että myös 12-vuotias voi harrastaa seksiä ja mahdollisesti myös raskautua. Esim. kivikaudella 12-13 vuotta lienee ollut hyvinkin tavallinen lastensaanti-ikä. Kumpi on oikeassa, luonto vai suomalainen nykykulttuuri?
Kun eräässä toisesssa kulttuurissa lapset saa lapsia tuossa iässä, ei heidän kehonsa todellakaan ole siihen valmis vaan saavat todella vakaviakin vikoja
 

Yhteistyössä