Salmonella on suomessa hyvin harvinainen, olen siitä jutellut niin kokkejen kuin lääkäreidenkin kanssa. Sitäpaitsi, se on bakteerien aiheuttama sairaus. Puhuin valkoisen lihan terveellisyydestä ihan eri mielessä. On tutkimuksia, joiden mukaan valkoinen liha vähentää riskejä sairastua tiettyihin syöpiin, se sulaa paremmin ja esim. kalkkunassa on optimaalisin proteiinisuhde verrattuna lihan keveyteen + muihin ""terveysvaikutuksiin."" Eli sama kuin puhutaan, että kasvikset ovat terveellisiä ja sitten joku kieltää sen, koska kyllä metsämansikat voivat olla saastuneita tien varrella. Eli sekoitetaan puurot ja vellit.
Eikä se ole kaksinaismoralistista, kun kerran sen itse myönsin, että kananlihan syöminen on myös eettisesti arvelluttavaa. Jos en myöntäisi sitä se olisi tekopyhää. Aloitin lihattomuuteni kuitenkin lapsena, ennenkuin edes tiesin kanojen kärsimyksistä. Asuin kyllä Saarioisten sika-teurastamon vieressä. Tosin, kanani ja kanamunani ostan pienten tilojen luomuna. Ei minusta ole esim. yhtään epäeettistä, jos puhutaan kotitilasta, jossa sika tapetaan omaan pöytään eläintä kiduttamatta pitkillä kuljetusmatkoilla tai huonoilla tiloilla. Lihan syönti on ihan ok, mutta sen tuotanto ei aina. En siis kannata (tai paasaa) lihansyömistä vastaan, mutta periaatteessa nyky-yhteiskunnassa on mahdotonta taata eläimille kuolema, jonka vuoksi ei kärsi.
Sukulaiseni on ollut töissä teurastamossa, joten tiedän kyllä mistä puhun, olen niin paljon kuullut. Sitäpaitsi, mitä minun syömiseni kenellekkään kuuluu. Aloitin lopettamalla punaisen lihan syömisen, seuraava vaihe on kanansyönnin lopettaminen, jos siltä tuntuu. En tunne tekeväni mitään väärin, jos en syö punaista lihaa?