Onko lohi enää terveellistä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Haluaisin syödä hyvää puhdasta lohta mistä sitä enää nykyään saa?

Allaskalassa punainen värikin on kuulema vain väriainetta!:(

Kuka tietää mitä kaloja kannattaisi syödä turvallisesti?
 
vierailija
Muuntogeeninen lohi. Maistuuko?


Väristä:
”Kaikkialla maailmassa kasvatetuille lohikaloille annetaan rehun seassa astaksantiinia, joka on yhdenlainen karotenoidi sekä A-vitamiinin esiaste.
Rehun lisäaine antaa lohen lihalle punaisen värin, mutta vaikutus ei ole pelkästään kosmeettinen. Pigmentti on välttämätön mädille ja kuoriutuvalle poikaselle, joten jos emokalat eivät saa astaksantiinia, kalanpoikanen ei selviydy.”


Kai noissa annetaan antibioottiakin? Koska jos yksi sairastuu niin koko potti valuu hukkaan?

”Norjan lohiko villiä?
Ei ole.
Kalatiskissä myytävä norjalainen lohi on lähes aina kasvatettua. Asia ei kuitenkaan ole kaikille kuluttajille selvä.
Esimerkiksi kainuulainen kalankasvattaja Kari Vääräniemi kohtaa usein asiakkaita, joiden mielikuvissa Norjan tuontilohi on Norjan vuonoista kalastettua villinä elänyttä lohta.
Kalatiskin edullinen Norjan vaihtoehto on kuitenkin viljeltyä merilohta.”

Lisäaineilla on huono kaiku
Eviran asiantuntijan Marja Turusen mukaan kuluttajilla voi olla yksipuolinen käsitys rehun lisäaineiden käytöstä. Turusen mukaan usein ajatellaan, että kaikki lisäaineet ovat pahasta. Asia ei ole kuitenkaan niin yksioikoinen.
– Lisäaineilla on jokin funktio miksi niitä lisätään. On esimerkiksi eläimen ruoansulatusta tai säilyvyyttä parantavia aineita. Toki väriasia on sellainen, voisi miettiä, että onko se tarpeellista, kun se on tavallaan kosmeettista, sanoo Turunen.”

 
vierailija
Suurin ongelma viljellyn lohen ja muun kalan suhteen on se, että mikäli rehu ei sisällä tarpeeksi omega-3-rasvahappoa, ei viljellyn kalan lihassakaan sitä ole. Lohi kun ei itse rasvahappoja valmista, vaan saa ne ravintoketjussa pienemmiltä saaliskaloilta. Jos lohet on ruokittu murskatulla kalalla, se on edelleen erittäin hyvä omega-3-lähde, mutta jos rehuna on käytetty jotain halpaa kasvipohjaista moskaa, näin ei ole.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti ja m1es
vierailija
Suurin ongelma viljellyn lohen ja muun kalan suhteen on se, että mikäli rehu ei sisällä tarpeeksi omega-3-rasvahappoa, ei viljellyn kalan lihassakaan sitä ole. Lohi kun ei itse rasvahappoja valmista, vaan saa ne ravintoketjussa pienemmiltä saaliskaloilta. Jos lohet on ruokittu murskatulla kalalla, se on edelleen erittäin hyvä omega-3-lähde, mutta jos rehuna on käytetty jotain halpaa kasvipohjaista moskaa, näin ei ole.
Sinua ei häiritse antibioottoresistanssi?
 
vierailija
vierailija
Suurin ongelma viljellyn lohen ja muun kalan suhteen on se, että mikäli rehu ei sisällä tarpeeksi omega-3-rasvahappoa, ei viljellyn kalan lihassakaan sitä ole. Lohi kun ei itse rasvahappoja valmista, vaan saa ne ravintoketjussa pienemmiltä saaliskaloilta. Jos lohet on ruokittu murskatulla kalalla, se on edelleen erittäin hyvä omega-3-lähde, mutta jos rehuna on käytetty jotain halpaa kasvipohjaista moskaa, näin ei ole.
 
vierailija
Suurin ongelma viljellyn lohen ja muun kalan suhteen on se, että mikäli rehu ei sisällä tarpeeksi omega-3-rasvahappoa, ei viljellyn kalan lihassakaan sitä ole. Lohi kun ei itse rasvahappoja valmista, vaan saa ne ravintoketjussa pienemmiltä saaliskaloilta. Jos lohet on ruokittu murskatulla kalalla, se on edelleen erittäin hyvä omega-3-lähde, mutta jos rehuna on käytetty jotain halpaa kasvipohjaista moskaa, näin ei ole.
 

Yhteistyössä