onko kellään kokemusta?

onko kellään kokemusta siitä, että jos lasta ei opettaisikaan potalle ollenkaan? odottais vaan lapsen omaa aloitetta asiassa?

tarkoitan siis, että meillä tuo vajaa 2-vuotias ei osoita minkäänlaista innostusta koko pottailua kohtaan. leikkii kyllä kapineella ja ilmoittaa koska on kakka tullut housuun, mutta kauhistuu jo pelkkää ajatusta, että potta "sotkettaisiin" kakalla. (meni aivan hämilleen kun yksi päivä kopistin vaipasta kakkakökön sinne pottaan ja selitin, että tämä on kakan paikka.) muutenkin tuntuu turhauttavalta istuttaa lasta siinä potalla kirjojen yms voimalla kun ei sieltä kerran mitään sinne pottaan tule.

siis, mitä jos ei tyrkyttäiskään koko pottaa lapselle? kuinkahan kauan menee, ennenkuin tulee sanomaan, että "äiti, tämä olo tympii, voisko tän kakka-homman hoitaa jotenkin toisin?". sitten vois vastata lapselle, että mee potalle/pytylle...
 
Ei ole kokemusta mutta entäs jos ei ole halua oppia potalle... Tiedän tapauksen ettei kakka vaipassa haittannut yli neljävuotiasta... Itse en jaksaisi kyllä sen ikäiselle enää vaihtaa vaippoja. Ostapa supistajarengas pytylle. Meillä neiti oppi tekemään tarpeensa suoraan siihen.
 
meillä poju oppi kesällä kaksi ja puolivuotisena itsestään. eli oltiin vaan ilman vaippaa ulkona varahousut mukana. ei suostunut ikinä potalle, mutta se pöntönsupistin ja korokepalli kepasi. eli ei tarvinut kyllä mitenkääm opettaa. ite hokasi etä puskaan voi seisaaltaan lorottaa ulkona, ja pönttöönkin pissii seisaaltaan niinkuin isi.

tytön kanssa mietityttää tuo puskassa kykiminen, mutta kai se itten aikanaan.
 

Yhteistyössä