Onko kaikille ensi syksynä koulunsa aloittavilla jo kännykkä?

  • Viestiketjun aloittaja muumio
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Kännykkä hommattiin kun ekalle meni, kouluun sitä ei ollut lupa ottaa mukaan. Lähinnä apua oli siinä, kun molemmat jouduimme lähtemään töihin ennen kuin eppu lähti ja myös palasi tietysti aiemmin. Sai yhteyden jos oli tarvis, ja soiteltiin aina aamulla että kaikki ookoo.
 
muumio
Kiva kuulla että kaikkien mielestä tuo luuri ei oikeasti välttämätön. Ei periaatteessa ole mitään luureja vastaan, mutta mielestäni ei ainakaan meillä ole oikeaa tarvetta sille.
 
vieras
Säteilyturvakeskus: Lasten matkapuhelimen käyttöä on hyvä rajoittaa
7.1.2009

Säteilyturvakeskus (STUK) on laatinut kannanoton, jonka mukaan lasten matkapuhelimen käyttöä on hyvä rajoittaa esimerkiksi suosimalla puhelimeen puhumisen sijasta tekstiviestejä. Vaikka tähän mennessä tehdyt tutkimukset eivät ole osoittaneet matkapuhelimen säteilyllä olevan terveydellisiä haittavaikutuksia, suositellaan lasten osalta varovaisuutta, koska kaikista vaikutuksista ei tiedetä. Kannanotto on julkaistu STUKin internetsivuilla.

Matkapuhelimiin liittyen lapset ovat erityisasemassa. He ehtivät käyttää matkapuhelinta pidempään kuin runsaat kymmenen vuotta sitten kännykällä puhumisen aikuisena aloittaneet, eikä matkapuhelinten pitkäaikaisesta käytöstä aiheutuvaa riskiä voida lopullisesti arvioida ennen kuin puhelimia on käytetty useita vuosikymmeniä. Lisäksi lasten aivot vielä kehittyvät, jopa noin 20-vuotiaaksi saakka.

"Lasten kohdalla meidän on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, koska lasten matkapuhelinten käytöstä ei vielä ole riittävästi tutkimustietoa. Valitettavasti sitä ei ole helppoa saada jatkossakaan, sillä eettisistä syistä lasten käyttämiseen tutkimuskohteena täytyy aina löytyä erittäin painavat perusteet", toteaa STUKin tutkimusjohtaja Sisko Salomaa.

STUK toteaakin kannanotossaan, että lasten matkapuhelinten käyttöä on hyvä rajoittaa esimerkiksi seuraavilla keinoilla:

Puheluiden asemesta suositaan tekstiviestien käyttöä.

Vanhemmat voivat rajoittaa puheluiden määrää ja kestoa.

Lapsia voi opastaa käyttämään handsfree-laitetta, joka pienentää pään altistusta merkittävästi. Puhelimeen puhuttaessa handsfree-laitteen avulla on hyvä pitää puhelin muutaman sentin etäisyydellä kehosta.

Huonossa kentässä tai liikkuvassa autossa tai junassa puhumista kannattaa välttää.

STUK ei pidä kuitenkaan perusteltuna kieltää lasten matkapuhelimen käyttöä kokonaan. Mukana kulkeva puhelin osaltaan myös edistää turvallisuutta, koska se helpottaa yhteydenpitoa vanhempien kanssa.

Jos aikuinen on huolissaan omasta altistumisestaan, sitä on mahdollista vähentää samalla tavalla kuin edellä on mainittu lasten kohdalla.



http://www.stuk.fi/stuk/tiedotteet/fi_FI/news_527/
 
ei ole eikä ehkä hankitakaan.
Ei ole kännykkää ja luulen ettei välttämättä ole edes tarpeellinenkaan vielä ekaluokkalaiselle. Iltapäiväkerhossa saa olla klo 17 asti ja voidaan ekaluokkalainen hakea samalla kun haetaan sisarukset samassa talossa olevasta päiväkodista missä koulu sijaitsee. Mietitään vielä että onko kännykälle oikeasti käyttöä jos esim. on kavereidensa kanssa jossain viikonloppuna tai alkuillasta.
 
Vattukiilto
Esikoisella on ollut jo vuoden verran, 6veenä sai. Huiteli ulkona itekseen ja puhelin mukana kotelossa. Keskimmäinen saa myös pian oman luurin(alottaa eskarin syksyllä). Vihreessä luurissa valmiina ÄITI, ISI, MUMMI, KUMMI osaa valita kenelle soittaa ja näkee kuka soittaa. Pitää mukana eskarissa nyt ja soittaa yleensä kun pääsee, aina ei tiedä mennäänkö hakemaan vai tuleeko omin nokkinensa.
 

Yhteistyössä