Ongelmia hitsauksen kanssa

  • Viestiketjun aloittaja Aloitteleva hitsari
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hitsuksessa pitää luokat käydä, eli mihin kyvyt riittää.

Aloittaja huomasi, että helpolla alkuun kyvyt riitti heti.

Ja eihän se rakettitiedettä ole, vain vähän oppia. Ja pian osaa.

Amishommaa.
Luulet lispetti, että sun kaiken imevästä pi.llusta kaikki innostuu, ei innostu. Vaikka ihmisenä yhä enemmän olet vain p.illu, ei se meitä kaikkia kiinnosta, vaikka niin luulet. Miksi Lispetti haluat olla vain pi.llu?
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
Ostin hitsivehkeet, koronan takia joutilasta aikaa alkaa harrastaa.

Miksi puikko aina vaan tarttuu metalliin kiinni, sitten kone pitää outoa ääntä ja sammuu. Nappia painamalla innostuu taas, mut aina sama homma, tikku tarttuu kiinni! Ei tällä voi mitään hitsata

Olen katsonut videoita, ja muilla ei tartu kiinni. Onko hitsikone viallinen?

Toinen ostamani kone toimii hyvin, mut se on ihan erilainen. Se ei tartu kiinni. Siinä se puikko tulee suuttimen läpi ja homma on tosi helppoa Puikko on sellasta kuin rautalankaa, siis tässä toisessa koneessa.
Se on ihan kaks eri asiaa kun paini ja soitto, hitata migillä (se lankakone) taikka puilkolla.
jos ostit looran halvimpia tikkuja, heitä niillä saman tien vesilintua.
Ja noilla halpiskoneilla ei saa muutenkaan muuta kuin pahan mielen aikaiseksi.
Mutta tarkista nyt aluksi, että puikko ja kone vastaavat toisiaan. Eli jos sulla on muuntaja, pitää puikonkin olla muuntajalle (vaihtovirralle) sopiva. Tasurilla menee kyllä muuntajapuikotkin, mutta ei päinvastoin.
Sitten katsot siitä puikkoloorasta, minkälaisella amppeerilla sitä pitää polttaa.
Ja tuon alkukraapaisun joku jo sanoikin.
Sitten vain puikko noin nejänkymmenenviiden sateen kulmassa hitsussuuntaan nähden.
Tuossa nyt joitakin ensiapuohjeita.
 
suosittelen rutiili hitsauspuikkoa tuohon hitsailuun aluksi,ei tarvitse paljoakaan raapaista niin johan syttyy,ei ole turhan tarkka miten sillä päästelee menemään tekee hyvää jälkeä lähes kaikissa asennoissa.Nämä hapan ja emäs puikot taasen ovatkin sitten jo helpompia tarttumaan kiinni niitä suosittelen ottamaan käyttöön vasta sitten kunhan taidot ovat ensin karttuneet.Kokeile rutiilipuikkoa huomaat varmasti eron ei tartu kiinni vaikka vähän yrittämällä yrittäisit testaa.
 
vierailija
Jaha, kiitos. Nyt tulikin jo pari hyvää vinkkiä, puikot on siis kuin viini, jotkut parempia kuin toiset. Siis puikothan syttyy hyvin mut ongelma on, että tuppaa jässähtää kiinni. Lisäsin virtaa, se jeesasi kummasti. Silti vielä välillä jumittuu.

Masiinoiden eroihin en jaksa oikeen uskoa, siis puikkokoneiden, sehän on kuitenkin vain kone mikä tuottaa sähköä siihen puikkoon. Sähkö on sähköä, ei voi olla huonoa tahi hyvää sähköä. On vain sitä samaa.
 

Yhteistyössä