Ongelma se tämäkin...nimestä...

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Meiän tyttö 4v ei osaa sanoa vielä d-kirjainta, on puheterapiaan jonossa sen takia... Ison sisaren nimessä on d, samoin tulevalle vauvalle suunniteltu nimeä missä d... Mut tuo 4v ei sitä nimeä osaa kunnolla sanoa :( Tänään pyysin sanomaan...Antaako sit vauvalle joku helpompi nimi? Vai odottaa että tuo 4v sen d:n joskus oppis...entä jos ei opikaan...
 
HelloShitty
no me ollaan mietitty noita nimiä tulevalle laspelle ja koska miehellä on r-vika, niin se kirjain ei tuu olemaan nimessä. sit taas kun nyt on kyse lapsesta..niin laittaisin kyllä. :D ja vaikka ei tulis ikinä oppii sanoo se nimi oikein niin ei se haittaa! :attn:
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Meillä lapsi oppi sanomaan oman nimensä vasta 5-vuotiaana. D-kirjaimen monet oppivat myöhään, mutta kyllä se opittua tulee.
Lisään vielä, että laitapas jotain makeaa, suklaakastiketta, hunajaa tms. kitalakeen ja pyydä lasta nuolemaan se kielenkärjellä. Kielen liikuttaminen kitalaessa on hyvää jumppaa kielelle. D harjoitellaan siteen koskettamalla kielellä kevyesti hammasvalliin eli sinne kukkulalle.
 

Yhteistyössä