On sitä mahtunut elämään monenlaisia jouluja

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Lapsuuden köyhät mutta tunnelmalliset joulut. Se ,kun nuorena menin omasta kodista käymään jouluksi lapsuudenkodissa ja äitini passitti takaisin omaan kotiini. Mitään ruokaa ei ollut omassa kodissa,joten pitsalla jota sai kotipitsasta oli se 90-luvun alun joulu elettävä. Silloin oli kaupat kiinni joulupyhät.
Jouluja kun eka mieheni hakkasi ja kerran,kun asuimme korvessa sain antibioottikuurin ja se piti vaihtaa. Menin taksilla kauas terveysasemalle ja siellä iski ääretön huono mieli. Kaikilla oli perheet,minulla vain väkivaltainen puhumaton ukko kotona. Niistäkin jouluista selvittiin.
Ukko kuoli ja löytyi uusi mies. Saatiin lapsi. Tuli ihanat joulut appivanhempien ja joulupukin kanssa täällä kotona. Niitä muistelen kaiholla. Valitettavasti ihanat appivanhempani kuolivat,kun lapsi oli 9v ja nyt on jo viides joulu ilman heitä . Omanlaisensa mutta mukava joulu.
 
vierailija
Elämään mahtuu monenlaisia jouluja.
Vähän aikaa sitten muistelin viime joulua.
Joulusta ei ollut jäänyt mitään mieleen. Selasin kännykkääni ja luin päiväkirjaani ja muistikuvat alkoivat loksahdella paikoilleen. Jouluni oli ollut juuri sellainen mistä suurin osa ihmisistä haaveilee. Rauhallinen, kiireetön ja ihana.
Oet ap. ilmeisesti sama henkilö, joka on ahkera palstailija tällä palstalla.
Vaikutat nyt olevan melko sopuisalla tuulella.
Elämästään ei kannata kertoa liian yksityiskohtaisesti tällä palstalla.
Melko nopeasti täällä saa ikävät kirjoittajat riesakseen.
Älä missään nimessä kirjaudu tälle palstalle.
Mukavaa joulunalusaikaa.
 
Minäkin muistan muutaman ei niin miellyttävän. Kerran, nuorena, kärsin maailman kamalinta krapulaa, toisena itkin juuri ollutta keskenmenoa ja kolmantena juhlin tietämättä että ystävä ehkä virui kellarissaan henkitoreissaan -ja vastaanotin suruviestin tapanina.

Mieleen on jäänyt myös joulu jona oli sähkökatko reilun viikon. Valot räpsähtivät päälle aattona puoliltapäivin paljastaen suuren imuroinnin tarpeen ja muut sotkut. Sanon, rehellisesti, että olisi ollut tunnelmallisempaa jos oltaisiin sekin joulu "saatu" viettää ilman sähköjä!

Mutta ilman noita erilaisia ei osaisi arvostaa sitä mitä voi olla. Siis sitä, kun koko poppoo on läsnä ja pöytä pullollaan hyvää ruokaa. Kynttilät loistavat ja pihka tuoksuu. Ja kinkku ja laatikot ja piparit...

Meillä joulu oli tänä vuonna jo. Se ei ole edes aikaan sidottu. Nyt sekin on todistettu.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä