Omakotitalo!!!

Riippuu vähän mihin säästöt entuudestaan riittää. Mutta tavoite olis, ettei yli 100 000? ainakaan tarviis, se on ihan maksimi. Pelottaa meitäkin ison lainan ottaminen vähän, mutta eipä sitä muuten mitään saakaan jos ei sitä riskiä ota.
 
sellaisia ajatuksia
Korkeintaan 100 000 euroa. Syynä se, etten halua maksaa asuntoa koko ikäni vaan joskus olisi kivaa olla velattomanakin. Asennoitua voi tietysti näinkin, että vuokralla ollessa maksettaisiin vuokraa, mutta jos velka on kohtuullinen, se loppuu joskus ja sitten voi elää leveämmin ;)
 
meillä on kans tavote että lainaa ei oteta yli 100 000. että se maksaminen sitte joskus loppuisikin, eikä kuukausimaksu ois niin iso ettei muuta elämää vois olla lainan aikana. eli jos ruvetaan rakentamaan niin tolla ja vanhasta saatavilla varoilla ois pärjättävä.
 
Tintti1010
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.11.2004 klo 19:33 Velallinen kirjoitti:
Nooh, meillä on lainaa 200 000 euroa, eikä kummemmin hetkauta
sama menisi vuokriin kumminkin.
Asumisesta on aina maksettava! =)
saapikos kysyä paljonko on kuukausierä? itse ollaan kanssa mietitty lainoja ja kiinnostais tietää kuin paljon noin isosta lainasta joutuu maksamaan kuukaudessa?? Kun itsekkin haluttais ottaa lainaa niin paljon että sillä saa unelmien talon... :D
 
mekin ollaan nyt tuota lainanottoa mietiskelty.

ukkokin sanoi että kannattaa sitä ottaa sitten kerralla niin paljon että saa sellasen talon kuin haluaa ja hyvistä materiaaleista. omakotitalon rakennus kun on sellanen urakka mistä ei kannata kovin paljoa laadusta tinkiä jos siinä aikoo lopunikäänsä asua.

mistäs pankista ootte tuota lainaa ottanu? oisko mitään kehuja/risuja jostain tietyistä?
 


[/quote]
saapikos kysyä paljonko on kuukausierä? itse ollaan kanssa mietitty lainoja ja kiinnostais tietää kuin paljon noin isosta lainasta joutuu maksamaan kuukaudessa?? Kun itsekkin haluttais ottaa lainaa niin paljon että sillä saa unelmien talon... :D
[/quote]


monien pankkien sivuilla on laskureita mistä näkee helposti millasia maksueriä tulee tietyllä lainasummalla.
 
Riippuu ihan hirveesti siitä mihin päin on asettumassa.Pakko suhteuttaa.Eli täälä eteläsuomessa esim on turha haaveilla 100 000eurolla kun tontista vasta.300 000 vois olla lähempänä. :'( Mutta jossakin päin tuolla 100 000:lla vois saada jo aika hienon ja uuden talon.
 
faunatar
Kun aletaan rakentaa täytyy tehdä kustannusarvio. Rekisteröitymällä www.rakentaja.fi sivuille saa teetettyä alustavan realistisen ja hyvän kustannusarvion maksutta, tulee muutamassa päivässä sähköpostiin. Koti-optimi on siellä jonkinlaisena pika-arviona mutta se näytti ainakin meillä huimasti yläkanttiin. Rakennamme Kainuussa joka on huomattavasti halvempaa kuin pk-seudulla. Meillä mies timpuri joka tekee itseja kaverit myös alalla, runkotavara omasta metsästä sahattua ja rahaa menossa n.160000 neliöitä n. 180 eli halvalla saaadaan. En tajua missä 100 000 eurolla voi rakentaa talon?

Lainan saanti pankista pohjautuu asiantuntijan laatimaan kustannusarvioon. Se kannattaa olla reilusti mitoitettu koska on tavallaan osa-vakuutena lainalle, kaikkea lainaahan ei ole pakko sitten nostaa kuitenkaan.Mutta että ei rahat lopu heti kättelyssä ja on joustoa budjetissa. Ja korkoa ja kuluja makstatte ainoastaan käytetystä pääomasta tietenkin.

Onnea yritykseen ja laskelmiin!!
 
100 000 on meilläkin sitten ajatuksena kunn joskus työt aloitan. näillä tuloilla kun ei lanaa saa kun 90 000 maksimi ja sitten on pisimmilläänkin lyhennykset jo sellaiset että pois alta. ja nykyisen kolmion vuokralla kun ei paljon lainaa lyhentäisi, vuokra kun 399e.

mutta joskus, ja tlla summalla saa kyllä täältäpäin ihan kivan 4h+k+s+at+rt takka yms ainakin mitä ollaan mainoksia katseltu.
 
Maari
Meillä otetaan lainaa noin 150000 euroa, ainakin näin alustavasti. Taloon tulee ha. 166 m2. Tontti ja perustukset yms. maatyöt ollaan jo hankittu omalla rahalla, eli siihen kaikkeen näkyvään tarvitaan lainarahaa. Laina on mitoitettu sillä tavalla, että tiedämme mihin rahamme riittävät ilman älyttömiä pihtaamisia. Tietysti jos jotain yllättävää tapahtuu, sairaus, työttömyys molemmilla tms., menis myös talous tiukille, mut siihen on sitten jo vara tiukentaa. Aloitin rakentamisen suunnittelun laskemalla minkälaiseen kuukausilyhennykseen meillä olis vara, vaik korot nousisivatkin. Sit laskin laina-ajan (20v) ja kuukausierän perusteella minkälaiseen lainasummaan meillä olis mahdollisuudet. Sit tein lainahakemuksen pankille. Kun myöntävä vastaus tuli, ruvettiin etsimään meidän rahoille sopivaa taloa ja tonttia.
 

Yhteistyössä