Olisiko teillä ideoita mitä askarrella 4v tytön kanssa mummolle äitienpäiväksi?

  • Viestiketjun aloittaja "nipa"
  • Ensimmäinen viesti
"nipa"
Rahat on vähissä, mutta kivaa olisi jotain mummulle viedä, mitä se voisi olla, onko teillä ideoita?

Niin joo ja askartelutkin mielellään suht yksinkertaisia, olen nääs aika käsi niissä :D
 
"vieras"
Koivunoksia kun käytte hakemassa maljakkoon, ovat sitten aika hyviä jo äitienpäivänä ja siihen sitten lapsi tekee vaikka pieniä piirustuksia ja ripustaa ne oksiin.
 
"MyyMuikkunen"
Me ostettiin yhtenä vuonna luonnonvalkoista (värjäämätöntä) lakanakangasta, varmaan muutaman euron pala maksoi, ompelin siitä esiliinan ja kirjoitettiin siihen kangasväreillä "tule tule hyvä kakku, älä tule paha kakku" ja lisäksi lapset painoivat siihen käsiensä jäljet. Halpa oli ja mummu tykkäs! Tänä vuonna meinattiin tehdä toiselle mummulle samalla periaatteella muutama leivinliina.
 
me otettii vanhoja lasipurkkeja ja kalustelakalla decupage tekniikalla purkit koreiks, istutettiin laventeilia ja rosmariina. joku kiva nauha siihen kannen kierteitten kohdalle rusetille ja etiketti joko tarrana valmiinta tai ite tehty+liimattu.
 
*
Jos ei ole ompelutaitoa, niin voi ostaa kaupasta valkoisen tai vaaleasävyisen tyynyliinan ja kirjoittaa/maalata kangasväreillä siihen auringon, kukkasia, perhosia tms. mieleen juolahtaa ja vaikka sanan MUMMO.
 
"tok"
Onko lähellä askartelukauppaa? Jääkaappimagneettit on helppoja tehdä. Magneetit maksaa pari euroa pussi ja koristeen voi tehdä melkein mistä vaan. Kutistemuovi on ihan huippumateriaali, täällä sitä saa Sinellistä 2e/arkki, ja siihen voi piirtää kuin tavan paperille ja uunissa kovettuu ja kutistuu muoviksi. Tai sitten miksei fimomassasta, taikataikinasta, helmistä, jne..
 
"aloittaja"
[QUOTE="tok";23692829]Onko lähellä askartelukauppaa? Jääkaappimagneettit on helppoja tehdä. Magneetit maksaa pari euroa pussi ja koristeen voi tehdä melkein mistä vaan. Kutistemuovi on ihan huippumateriaali, täällä sitä saa Sinellistä 2e/arkki, ja siihen voi piirtää kuin tavan paperille ja uunissa kovettuu ja kutistuu muoviksi. Tai sitten miksei fimomassasta, taikataikinasta, helmistä, jne..[/QUOTE]

Kiva idea! Saakohan näitä magneetteja ihan Tiimarista? Taikataikina on tuttua, nuo muut ei oikein... jos Taikataikinasta haluttaisiin tehdä vaikka kukkasia, niin millä saan liimattua taikataikinan magneettiin kiinni?

Onko jossakin olemassa kukkamuotteja tms? Mikä maali sopisi parhaiten taikataikinan maalaamiseen? Kun taikataikina paiston jälkeen maalataan, tarvitseeko sille sitten enää tehdä mitään pintaan?

Kiitos jos vielä viitsit vastata
 
"tok"
En ole erityisen perehtynyt taikataikinaan, mut uskoisin et liimaantuu magneettiin ihan erikeepperilla tai muulla yleisliimalla. Taikataikinan maalaisin ihan akryylimaaleilla, tosin sen kanssa pitää olla huolellinen kun kuivuttuaan ei ole vesiliukoista eli voi jättää tahroja. Akryylimaalin jälkeen en pistäisi mitään pintaan, mutta jos käytät vesiohenteisia maaleja niin sitten lakkakerros ei olisi pahitteeksi. en tiedä muoteista, mutta onko teillä minkäänlaisia piparimuotteja, niilläkin saa kivoja :)
Kiva jos oli apua, en tosin tiedä saatavuudesta Tiimarista..
 

Yhteistyössä