http://www.adressit.com/vauvansoseet
allekirjoita adressi ja kokeillaan, mitä nuo lastenruokavalmistajat vastaavat.
allekirjoita adressi ja kokeillaan, mitä nuo lastenruokavalmistajat vastaavat.
:hug: joo, ymmärrän että allergioiden kanssa eläminen on varmasti raskasta ja en millään pahalla tuota kommenttiani tarkoittanut. Itsekin olen vasta aloittanut lapsen kanssa tämän ruoan hämmästelemisen. Viikon verran on lapsi vasta saanut ruokaa maistella. Itse olen hämmentyneenä pyörinyt valmisruokahyllyjen edessä kaupassa ja miettinyt tosiaankin, että miksi kummassa on jotain 7 hedelmän sosetta jne. Ja jossain pelkässä päärynäsoseessakin näyttää olevan ties mitä muuta kuin pelkkää päärynää. Toisaalta olin kuitenkin jo valmiiksi asennoitunut siihen, että teen ainakin suurimman osan ruoista itse. Alkupään ruoat tottakai, koska ne on helppoja tehdä ja tietää tasan tarkkaan mitä soseeseen tulee. Ja myöhemmin sen vuoksi, että olen itse kasvissyöjä ja luultavasti lapsikin tulee syömään hyvin vähän, jos ollenkaan, lihaa. Lähes kaikissa myöhemmin tarjottavissa valmisruoissa on lihaa!Alkuperäinen kirjoittaja NallePuh82:Meillä oli ainakin se tilanne, että valmisruoista kävi tasan yksi ja se oli tuo Muksun kukkakaali, joka lopetetiin. Kaikki joutuu aina tekemänä alusta saakka itse ja olisi edes joskus mukava saada jotain helpotusta hommaan. Eritoten reissut on hankalia, kun täytyy noita omatekoisia soseita kuskata kesähelteillä kylmälaukuissa ja toivoa, eteti ruokamyrkytys iske. Allergisella lapsella tuo normaaliruokaan opettaminen on hiukan suhteellinen käsite, josta en nyt jaksa alkaa avautumaan....
Mut Heili, allekirjoitin :wave:
Kuule kyllä kun teet lapselle ruokaa noin 4 litraa/viikko ja 11 eri laatua, niin mielessä kyllä joskus käy että helpommallakin voisi joskus päästä.. siis EDES JOSKUS. Kaikki leivät jne. on tehtävä itse. Ja lapsi ei vielä piiitkään aikaan pysty syömään samaa ruokaa kuin muu perhe eli kahdet pöperöt on joka ruualle väännettävä. Ja kun lapsen ruokavalio on hyvin niukka, sitä lihaa annetaan ihan reilusti päivässä, katsos kun ilman proteiineja ei pärjää.Alkuperäinen kirjoittaja juuri::hug: joo, ymmärrän että allergioiden kanssa eläminen on varmasti raskasta ja en millään pahalla tuota kommenttiani tarkoittanut. Itsekin olen vasta aloittanut lapsen kanssa tämän ruoan hämmästelemisen. Toisaalta olin kuitenkin jo valmiiksi asennoitunut siihen, että teen ainakin suurimman osan ruoista itse. Alkupään ruoat tottakai, koska ne on helppoja tehdä ja tietää tasan tarkkaan mitä soseeseen tulee. Ja myöhemmin sen vuoksi, että olen itse kasvissyöjä ja luultavasti lapsikin tulee syömään hyvin vähän, jos ollenkaan, lihaa. Lähes kaikissa myöhemmin tarjottavissa valmisruoissa on lihaa!Alkuperäinen kirjoittaja NallePuh82:Eritoten reissut on hankalia, kun täytyy noita omatekoisia soseita kuskata kesähelteillä kylmälaukuissa ja toivoa, eteti ruokamyrkytys iske. Allergisella lapsella tuo normaaliruokaan opettaminen on hiukan suhteellinen käsite, josta en nyt jaksa alkaa avautumaan....
Mut Heili, allekirjoitin :wave:
Eli olen samaa mieltä, että yksinkertaisia ruokia pitäisi olla tarjolla, mutta mielestäni oikeastaan vasta sitten myöhemmässä vaiheessa. Itsekin voisin mielelläni ottaa pari kasvisversiota valikoimiin. Mutta tuo 'pelkkää bataattia' ei varmaankaan olisi mikään suuren suuri myyntihitti, ja edelleenkin mielestäni siitä saa parempaa itse tekemällä.
Onko muuten tietoa, miksi tuo kukkakaali on lopetettu?
ois pitänyt taas olla ihan hiljaa vaan :ashamed:. ei nimittäin todellakaan ollut tarkoitus suututtaa ketään. :attn: Lähinnä kai minä muutenkin olen teollisia ruokia vastaan niin siksi ihmettelen miksei itse voi tehdä. Mutta se on varmasti totta, että ei-allergiset voivat edes silloin tällöin ostaa purkkia ja päästä helpommalla.Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:Kuule kyllä kun teet lapselle ruokaa noin 4 litraa/viikko ja 11 eri laatua, niin mielessä kyllä joskus käy että helpommallakin voisi joskus päästä.. siis EDES JOSKUS. Kaikki leivät jne. on tehtävä itse. Ja lapsi ei vielä piiitkään aikaan pysty syömään samaa ruokaa kuin muu perhe eli kahdet pöperöt on joka ruualle väännettävä. Ja kun lapsen ruokavalio on hyvin niukka, sitä lihaa annetaan ihan reilusti päivässä, katsos kun ilman proteiineja ei pärjää.Alkuperäinen kirjoittaja juuri::hug: joo, ymmärrän että allergioiden kanssa eläminen on varmasti raskasta ja en millään pahalla tuota kommenttiani tarkoittanut. Itsekin olen vasta aloittanut lapsen kanssa tämän ruoan hämmästelemisen. Toisaalta olin kuitenkin jo valmiiksi asennoitunut siihen, että teen ainakin suurimman osan ruoista itse. Alkupään ruoat tottakai, koska ne on helppoja tehdä ja tietää tasan tarkkaan mitä soseeseen tulee. Ja myöhemmin sen vuoksi, että olen itse kasvissyöjä ja luultavasti lapsikin tulee syömään hyvin vähän, jos ollenkaan, lihaa. Lähes kaikissa myöhemmin tarjottavissa valmisruoissa on lihaa!Alkuperäinen kirjoittaja NallePuh82:Eritoten reissut on hankalia, kun täytyy noita omatekoisia soseita kuskata kesähelteillä kylmälaukuissa ja toivoa, eteti ruokamyrkytys iske. Allergisella lapsella tuo normaaliruokaan opettaminen on hiukan suhteellinen käsite, josta en nyt jaksa alkaa avautumaan....
Mut Heili, allekirjoitin :wave:
Eli olen samaa mieltä, että yksinkertaisia ruokia pitäisi olla tarjolla, mutta mielestäni oikeastaan vasta sitten myöhemmässä vaiheessa. Itsekin voisin mielelläni ottaa pari kasvisversiota valikoimiin. Mutta tuo 'pelkkää bataattia' ei varmaankaan olisi mikään suuren suuri myyntihitti, ja edelleenkin mielestäni siitä saa parempaa itse tekemällä.
Onko muuten tietoa, miksi tuo kukkakaali on lopetettu?
Ja jos pelkkää bataattia myytäisiin, ostaisin sitä noin 15 prk/viikko :kieh:
Ehkä tässä ketjussa on kirjoitettu vähän eri näkökulmista asiasta... Mä myönnän, että iloitsin, kun löysin allergikkolapselle, lähemmäs puolitoista vuotiaalle silloin, ensimmäisen sopivan liha-kasvissosepurkin. Se helpottaa elämää kummasti. Siitä huolimatta teen paljon lapselle pakkaseen hänen omia ruokiaan. Käytän myös paljon aikaa siihen että etsin ja kokeilen reseptejä, joilla voisin saada aikaan vaihtelua allergioiden takia rajoittuneella ruokavaliolla olevalle lapselle. Ruoanlaitto voi allergiselle lapselle siis käydä ihan työstä ja vaatii paljon ajan käyttöä ja vaivan näköä, kuten yllä on monet kirjoittajat kertoneet.Alkuperäinen kirjoittaja juuri:ois pitänyt taas olla ihan hiljaa vaan :ashamed:. ei nimittäin todellakaan ollut tarkoitus suututtaa ketään. :attn: Lähinnä kai minä muutenkin olen teollisia ruokia vastaan niin siksi ihmettelen miksei itse voi tehdä. Mutta se on varmasti totta, että ei-allergiset voivat edes silloin tällöin ostaa purkkia ja päästä helpommalla.
:hug: ja jaksamista kaikille, jotka ruoka-asioiden kanssa painiskelevat!
Miksi sitten yksi ostetuimpia perus-kasvismössöjä on peruna-porkkana? Luulisi, että sitä varsinkin on helppo, halpa ja kätevä tehdä kotioloissa? Lisäksi on myynnissä myös pelkkää porkkanaa, sen tekeminen on vielä helpompaa!Alkuperäinen kirjoittaja juuri:Mutta tuo 'pelkkää bataattia' ei varmaankaan olisi mikään suuren suuri myyntihitti, ja edelleenkin mielestäni siitä saa parempaa itse tekemällä.
Kuulostaa kyllä aika ikävälle, huh huh. Voimia!Alkuperäinen kirjoittaja Heili Karjalasta:Kyllähän minä joudun itse tekemään KAHDELLE lapselle ruoat alusta pitäen ja huomioiden heidän laajat allergiansa, tykkäisin vaan niin kovasti ettei tarvitsisi reissuun lähtiessä, 3-4pvän hotellilomilla jne omia sapuskoita, kylmälaukkuja, kattiloita, raaka-aineita jne kuljetella..Se nimittäin ei ole yhtään kivaa. Viimeksi meillä onneksi oli hotelli, minkä vieressä sale joka oli ympärivuorokauden auki ja pystyi siellä hotskussa tehä ite ruoat, ei koko aikana käyty ravintolassakaan.. No mut siis, pointti oli se, että helpottaisi arkea, reissuja, shoppailupäiviä jne kun ei tarviis roudailla kylmälaukkuja ja kattiloita joka paikkaan. (meillä mummoille pitkät ajomatkat ja pakko matkalla pysähtyä syömään ja abc:n ravintoloissa ei ole sopivia ruokia pienille..)..