Oliko tämä varastamista?

  • Viestiketjun aloittaja fd
  • Ensimmäinen viesti
fd
Huomasin tänään rakennustyömaan aidan vieressä pakakkien takana Stigan, josta oli penkki hajonnut irti. Se oli ollut siellä jonkin aikaa, sillä oli lumen peitossa. Penkkiä ei siis ollut missään siellä, mutta muuten Stiga oli ehyt. Nyt illalla hain sen kylppäriimme sulamaan, ajatuksena korjata siihen uusi penkki. Nyt vaan mietin, oliko tuo varastamista..? Miten teistä?
 
Jep
Parakkien takana työmaalla? Ensinnäkin mitä teit työmaaparakkien lähelläkään?

Ja jos se on parakkien takana eikä roskiksessa, niin mistäs tiedät ettei se ole jonkun raksamiehen, joka aikoi korjata siitä lapsilleen kelkan? Työkaveri tuonut?
 
moi
Jos olisit löytäny esim. rikkinäisen henkilöauton rakennustyömaan parakkien takaa, olisko senkin voinu ottaa, koska se on tuotu sinne "roskiin"?

Sori vaan, mutta varastamista tuo on, selitteletpä sitä itelles miten tahansa.
 
Minusta
Stigat ylittää sen löytötavaran arvon, eli sun ois pitäny viedä se löytötavaroihin. Paitsi jos se tosiaan oli parakkien vieressä, jolloin sulla ei pitäis olla mitään asiaa sinne hiipparoimaan. Vähän vastaava kun kävis jostain kerrostalon ovenpielestä "löytämässä" pyöriä tai pulkkia. "Tää oli vähän rikki niin se oli varmaan hylätty pyörätelineeseen".
 
moi
Alkuperäinen kirjoittaja haloo:
se stiga oli rikki! :D löytötavaratoimistoon rikkinäinen stiga??
Käypä kysymässä poliisilaitokselta vaikka että "kun mä löysin tälläsen rikkinäisen pyörän tuolta kaupungilta, ja se oli siellä jo pari päivää, niin kai mä saan ottaa sen kun se on rikki?"

Itse tiedän vastauksen tuohon, niin ei tartte käydä kyselemässä. Ilmeisesti kaikki ei tiedä.
 
fd
Siis Stiga ei ollut missään työmaan aitojen sisäpuolella. Rakennustyömaan takapihalla on parakit, ja niiden vierestä menee hiekkatie läheiseen leikkipuistoon. En hiipparoinut missään rakennustyömaalla, vaan kuljin ihan sitä hiekkatietä pitkin ja Stiga oli siinä parakkien takana (= hiekkatien vieressä).
 
Suzyanne
Alkuperäinen kirjoittaja piina:
Yleensä tollainen on, mutta toisaalta jos on monta päivää siinä ollut niin roskaksihan tuollainen rikkinäinen luokitellaan, joten ennemminkin ympäristön siistimistä kuin varastamista.
Samaa mieltä. Tuskin kukaan kertomasi kaltaiseen paikkaan omaa kelkkaansa jättäisi muuten kuin hylkäämistarkoituksessa.

 
moi
Alkuperäinen kirjoittaja Suzyanne:
Alkuperäinen kirjoittaja piina:
Yleensä tollainen on, mutta toisaalta jos on monta päivää siinä ollut niin roskaksihan tuollainen rikkinäinen luokitellaan, joten ennemminkin ympäristön siistimistä kuin varastamista.
Samaa mieltä. Tuskin kukaan kertomasi kaltaiseen paikkaan omaa kelkkaansa jättäisi muuten kuin hylkäämistarkoituksessa.
Kerrotteko vielä, mistä löytyy tollanen luokitus, että jos rikkinäinen tavara on useamman päivän jossain samassa paikassa, se on roska, ja sen saa ottaa kuka tahansa ohikulkija omakseen?
 
siis
Millä tapaa siitä tuli sun tavarasi lojuessaan siinä parakkien takana? Meidän asuinalueella lapsilta jää milloin stigoja milloin pulkkia, liukureita yms. lojumaan pitkin poikin tantereita pitkäksikin aikaa, mutta ei oo kertaakaan tullut mieleen, että otanpa tuosta "hylätyn" tavaran.
 
sipsi
En oikein osaa ottaa kantaa aloittajan kysymykseen :) Mulle kävi yhdessä muutossa näin: meidän rapun eteen vietti mäki, oli liukas keväinen ilma. Muuttopaku jäi siihen mäen päälle n. 20 metrin päähän ovesta. Mies jäi sisään ottamaan isoa laatikkoa, mie edeltä kannoin meidän nätin rottinkisen korituolin siihen mäkeen auton lähelle, ja menin auttamaan laatikon kanssa. Noin 3 min kuluttua tultiin ulos-ei tuolia missään! Kaukana tiellä kantoi nainen puolijuoksua tuolia - meidän korituolia! Sain eukon kiinni, ja pyysin korituolia takaisin. Tämä vaan totesi, että "nokunminä luulin jonkun sen jättäneen, ja ajattelin korjata parempaan talteen..." Siis jumankekkalis, muuttoauto siin muutaman metrin päässä ovet levällään... Kas kun ei sieltäkin korjannut jotain parempaan talteen :):):):)
 

Yhteistyössä