Oli eka ja vika kerta kun täs talos tehtiin soijasuikaleista mitään.Lihaa sen olla pitää!

Soija on pahaa.

Meillä lapsetkin vihaa sitä, vaikka ovat muuten käytännössä kaikkiruokaisia. Soijanakit on muksuille erityinen puistatuksen aihe, koulussa ja pk:ssa on heille sellaisia tarjottu.

Lihaa, kiitos. Tai rehellisesti vaan kasviksia, ilman mitään "korvikelihoja".
 
Hei kumpi soijarouhe oli sitä pehmeää, tumma vai vaalea? Kumpaakin olen joskus kokeillut ja se pehmeä oli oikein hyvä mutta se toinen oli kuin olis pähkinärouhetta ollut jauhelihan joukossa... välillä oon pysähtynyt kaupan hyllylle niitä katsomaan mutta en ole uskaltanut ostaa ettei mene väärin.
 
Hyvää oli kastike muuten, mutta ne suikaleet:x miten joku voi sanoa et niillä voi
korvata lihan?:O Ei ikinä! Tumma soijarouhe on sitten erikseen...sitä ollaan pari krt kokeiltu ja kastikkeessa ja makaronilaatikossa se meni, mutta suikaleille sanomme ei ja niitä muita emme halua edes kokeilla.
Soijan takia brasilian sade metsää kaadetaan? Jos oikein muistan. Itse tästä on yli 15vuotta aikaa kokeilin soijarouhetta ni vaik miten maustoin ni vain se soija maistui joka ei maistunut miltään. Itse nyt olen koittanu syödä mysliä,hampun siemenii ja jugurttia melkeen joka päivä. Jugurtti ongelmalle on tehtävä jotain litran törppö loppuu liian nopiaan pitäisi saada tyyliin 5 litrasii jugurttei ja juu en yleensä osta maustamatonta jugurttia vaan banaani jukurttia. Onko teistä joskus kukaan valmistanut kotona itse jukurttia ja miten on onnistunut?
 
vierailija
Ette ole maustaneet niitä oikein. Oikein tehtynä korvaavat kanan .
Korvaavat sillä tavalla, että niitä voi laittaa kanan sijaan. Niin kuin leivän päälle voi laittaa kurkkua tomaatin sijaan. Mutta ei se soijasuikale ikinä samalta maistu eikä sitä kannata sillä ajatuksella yrittää myydä. Se aiheuttaa vain pettymyksiä ja ap:n kaltaisia reaktioita. Pitää totutella siihen ajatukseen, että soijasuikalekin voi olla hyvää ihan omana itsenään niin kuin kurkkuvoileipä voi olla hyvää.
 
Ei. Valtaosa maailman soijasadosta käytetään eläinrehuksi.


Esimerkiksi kotimainen Jalotofu on valmistettu Euroopassa kasvatetuista soijapavuista.
Eli soijan takia metsää tuhotaan. Meni se eläimelle tai ihmiselle? Nojoo toi oli uutta et tofukin on soijaa. Joskus teen tofuruokaa ja kyl se menee alas yleensä se kaupan smoky tofu. Mut laidun eläimii pitäisi vähentää et ei enään yhtään metsiä sen takia kaadeta et vähempikin liha riittää. Ootko sä joutunut vai ootko pelkkä kasvisyöjä edes? Ni sortunut siihen et tuplajuusto näyttää herkulliselle? Tykkäätkö sä pirtelöistä jos niin ni mikä on suosikki. Saako sellasista hienommista ravintoloista edes sellasta herkkupirtelöö. Pulp fictionissahan se travolta maistaan thrumam unan 5 dollarin milkshaken. Mitä tähän sun herkkupirtelöön tulis ja paljonko se saisi maksaa?
 
vierailija
Eli soijan takia metsää tuhotaan. Meni se eläimelle tai ihmiselle? Nojoo toi oli uutta et tofukin on soijaa. Joskus teen tofuruokaa ja kyl se menee alas yleensä se kaupan smoky tofu. Mut laidun eläimii pitäisi vähentää et ei enään yhtään metsiä sen takia kaadeta et vähempikin liha riittää. Ootko sä joutunut vai ootko pelkkä kasvisyöjä edes? Ni sortunut siihen et tuplajuusto näyttää herkulliselle? Tykkäätkö sä pirtelöistä jos niin ni mikä on suosikki. Saako sellasista hienommista ravintoloista edes sellasta herkkupirtelöö. Pulp fictionissahan se travolta maistaan thrumam unan 5 dollarin milkshaken. Mitä tähän sun herkkupirtelöön tulis ja paljonko se saisi maksaa?
Juu siis lähinnä tarkoitin, että ei niinkään ruoaksi käytettävän soijan.

WWF:n sivuilta:

"Sademetsiä kaadetaan karjalaidunten, sellu- ja öljypalmuplantaasien sekä soijaviljelmien tieltä. Tämän lisäksi metsiä ja niiden lajeja uhkaavat laittomat hakkuut, metsäpalot, salametsästys, kaivostoiminta ja ilmastonmuutos."

Juu tosiaan tofu valmistetaan soijapavuista. Tiesitkö, että tofua on valmistettu Kiinassa jo kaksituhatta vuotta sitten?

Syön pääasiassa kasviperästä ravintoa, mutta myös kalaa, kananmunia, juustoja ja joskus harvoin lihaa. En ole siitä koskaan hirveästi pitänyt, mutta joskus tekee mieli. Kun toinen lapsistani ryhtyi kasvissyöjäksi, aloin itsekin jättää lihaa pois ja korvata sen esim. tofulla.

En niin välitä pirtelöistä 😃 Smoothiet ovat enemmän omaan makuuni.

Pulp Fiction kyllä legendaleffa!
 
Juu siis lähinnä tarkoitin, että ei niinkään ruoaksi käytettävän soijan.

WWF:n sivuilta:

"Sademetsiä kaadetaan karjalaidunten, sellu- ja öljypalmuplantaasien sekä soijaviljelmien tieltä. Tämän lisäksi metsiä ja niiden lajeja uhkaavat laittomat hakkuut, metsäpalot, salametsästys, kaivostoiminta ja ilmastonmuutos."

Juu tosiaan tofu valmistetaan soijapavuista. Tiesitkö, että tofua on valmistettu Kiinassa jo kaksituhatta vuotta sitten?

Syön pääasiassa kasviperästä ravintoa, mutta myös kalaa, kananmunia, juustoja ja joskus harvoin lihaa. En ole siitä koskaan hirveästi pitänyt, mutta joskus tekee mieli. Kun toinen lapsistani ryhtyi kasvissyöjäksi, aloin itsekin jättää lihaa pois ja korvata sen esim. tofulla.

En niin välitä pirtelöistä Smoothiet ovat enemmän omaan makuuni.

Pulp Fiction kyllä legendaleffa!
Empäs tiennyt tuosta kiina jutusta mistä tiedät että sitä tofua on syöty tuolloin? Onko siitä jotain dokumenttia jäänyt tai lautaselle jäänyt 2k vuotta vanha tofun palanen? Oletko lukenut miten silloin tofu valmistettiin sitten? Muistatko juuston syntytarinaa et miten ahaa elämys tuli et näin syntyy juustoa. Mikä juusto on sun lemppari? Ite harvoin ostan juustoo. Mut nyt haaveillu marskin ruisleivästä siis siitä joka on koko limppu ei ne valmiiks siivutetut sit sen kaa oboyn kaakaota ja lisukkeet juusto ja metukka. Ja sit pää ruuaks jauhelihakeittoo. Mut nyt en tiedä ku oon tottunut pienempiin ruoka määriin ni mä oon yleensä tehnyt sen keiton noin 12 perunaa ja 700gr sikanauta paketti. Ni pitäiskö mun siiirtyä 400gr naudan jauhelihaan ja 8perunaan ku tost isommast määräst syö 4 päivää monta kertaa. Mikäs kala on sun suosikki itellä savusiika.

Mitäs smmothieita juot? Vaihteleeko päivittäin ja mitä kaikkee laitat sinne?
 
vierailija
Empäs tiennyt tuosta kiina jutusta mistä tiedät että sitä tofua on syöty tuolloin? Onko siitä jotain dokumenttia jäänyt tai lautaselle jäänyt 2k vuotta vanha tofun palanen? Oletko lukenut miten silloin tofu valmistettiin sitten? Muistatko juuston syntytarinaa et miten ahaa elämys tuli et näin syntyy juustoa. Mikä juusto on sun lemppari? Ite harvoin ostan juustoo. Mut nyt haaveillu marskin ruisleivästä siis siitä joka on koko limppu ei ne valmiiks siivutetut sit sen kaa oboyn kaakaota ja lisukkeet juusto ja metukka. Ja sit pää ruuaks jauhelihakeittoo. Mut nyt en tiedä ku oon tottunut pienempiin ruoka määriin ni mä oon yleensä tehnyt sen keiton noin 12 perunaa ja 700gr sikanauta paketti. Ni pitäiskö mun siiirtyä 400gr naudan jauhelihaan ja 8perunaan ku tost isommast määräst syö 4 päivää monta kertaa. Mikäs kala on sun suosikki itellä savusiika.

Mitäs smmothieita juot? Vaihteleeko päivittäin ja mitä kaikkee laitat sinne?
Kauhean monta kysymystä 🤣

Esim. tästä voit lukea tofun alkuperästä:

 
vierailija
Empäs tiennyt tuosta kiina jutusta mistä tiedät että sitä tofua on syöty tuolloin? Onko siitä jotain dokumenttia jäänyt tai lautaselle jäänyt 2k vuotta vanha tofun palanen? Oletko lukenut miten silloin tofu valmistettiin sitten? Muistatko juuston syntytarinaa et miten ahaa elämys tuli et näin syntyy juustoa. Mikä juusto on sun lemppari? Ite harvoin ostan juustoo. Mut nyt haaveillu marskin ruisleivästä siis siitä joka on koko limppu ei ne valmiiks siivutetut sit sen kaa oboyn kaakaota ja lisukkeet juusto ja metukka. Ja sit pää ruuaks jauhelihakeittoo. Mut nyt en tiedä ku oon tottunut pienempiin ruoka määriin ni mä oon yleensä tehnyt sen keiton noin 12 perunaa ja 700gr sikanauta paketti. Ni pitäiskö mun siiirtyä 400gr naudan jauhelihaan ja 8perunaan ku tost isommast määräst syö 4 päivää monta kertaa. Mikäs kala on sun suosikki itellä savusiika.

Mitäs smmothieita juot? Vaihteleeko päivittäin ja mitä kaikkee laitat sinne?
Lapsena tykkäsin juoda O'boyta 😋 Mut nykyään, jos kaakaota joskus juon, niin teen tummasta kaakaojauheesta. Ruisleipä on kyllä hyvää. En osaa neuvoa, mikä olisi parempi tuossa keittoasiassa. Laitatko vihanneksia sekaan?

En osaa sanoa lempparijuustoa, muista kuin leivän päälle laitettavista mozzarella on suosikki, sitten vuohenjuusto, brie, camembert.. moni juusto!

Joo siika on herkkua ja kuha myös ja ahvenet savustettuina, nam!

En joka päivä tee smoothieta mutta yleensä aika perussetti, banaania, mustikoita, ehkä herukoita välillä, sit jogurttia tai ilman ja jotain mehua, jossa ei ole lisättyä sokeria. Niin ja tuoreesta mintusta seassa tykkään myös ja välillä laitan hieman hunajaa ja pellava-mustikkarouhetta.
 
Lapsena tykkäsin juoda O'boyta Mut nykyään, jos kaakaota joskus juon, niin teen tummasta kaakaojauheesta. Ruisleipä on kyllä hyvää. En osaa neuvoa, mikä olisi parempi tuossa keittoasiassa. Laitatko vihanneksia sekaan?

En osaa sanoa lempparijuustoa, muista kuin leivän päälle laitettavista mozzarella on suosikki, sitten vuohenjuusto, brie, camembert.. moni juusto!

Joo siika on herkkua ja kuha myös ja ahvenet savustettuina, nam!

En joka päivä tee smoothieta mutta yleensä aika perussetti, banaania, mustikoita, ehkä herukoita välillä, sit jogurttia tai ilman ja jotain mehua, jossa ei ole lisättyä sokeria. Niin ja tuoreesta mintusta seassa tykkään myös ja välillä laitan hieman hunajaa ja pellava-mustikkarouhetta.
Mut miten se kiina homma tiedetään et oli silloinki tofuu?.
ootko nyt aikuisena maistanut obouyta? Joo kait mä teen sen pienemmän määrän mukaan joku päivä ettei tarvii sitä murehtii et pakko syödä ettei mee hukkaan ruokaa. Mä en kyl noita juustoi oo oikeen syönny mitä luettelit sisko monesti joulupöytiin laitteli eri juustoi itse en pidä valkohome juustost mut ainakin sini homejuusto menee täytetyis sienissä ja pizassa mitä täytteitä itse otat jos tilaat pizan. Mul kaks vakkarii ja kaks muuta vaihtelee eli kebab ja kinkku. Mul oli nuorena ni piza aina jauheliha,kinkku ja tonnikala. Oletko maistanut koskaan aitoa tonnikalaa ei vaansitä yölkki mä en oo. Ja oliko tonnikala uhalainen et sen pitäisi x aika olla kalastamatta vaik seuraavat sata vuotta vai saako tonnikala kuolla sukupuuttoon? Ku ootko lukenut ni maailmasta viel löytyy uusiakin eläinlajei ja sit olibse yks luola syvänne mist koko ajan pulpahtelee uusia eliöitä tai ainakin välillä.

Ainiin ja on mulla keitoissa tää sekoitus vihanneksia paprika herne, maissi. Jos prismast ni se isompi säkki muualta ainakin yks pieni ellei jopa kaksi.
Noh olisko sul jotain kasviskeitto ideaa. Ei kesäkeittoa eikä hernekeittoa.
 
vierailija
Mut miten se kiina homma tiedetään et oli silloinki tofuu?.
ootko nyt aikuisena maistanut obouyta? Joo kait mä teen sen pienemmän määrän mukaan joku päivä ettei tarvii sitä murehtii et pakko syödä ettei mee hukkaan ruokaa. Mä en kyl noita juustoi oo oikeen syönny mitä luettelit sisko monesti joulupöytiin laitteli eri juustoi itse en pidä valkohome juustost mut ainakin sini homejuusto menee täytetyis sienissä ja pizassa mitä täytteitä itse otat jos tilaat pizan. Mul kaks vakkarii ja kaks muuta vaihtelee eli kebab ja kinkku. Mul oli nuorena ni piza aina jauheliha,kinkku ja tonnikala. Oletko maistanut koskaan aitoa tonnikalaa ei vaansitä yölkki mä en oo. Ja oliko tonnikala uhalainen et sen pitäisi x aika olla kalastamatta vaik seuraavat sata vuotta vai saako tonnikala kuolla sukupuuttoon? Ku ootko lukenut ni maailmasta viel löytyy uusiakin eläinlajei ja sit olibse yks luola syvänne mist koko ajan pulpahtelee uusia eliöitä tai ainakin välillä.

Ainiin ja on mulla keitoissa tää sekoitus vihanneksia paprika herne, maissi. Jos prismast ni se isompi säkki muualta ainakin yks pieni ellei jopa kaksi.
Noh olisko sul jotain kasviskeitto ideaa. Ei kesäkeittoa eikä hernekeittoa.
Tieto on periytynyt siinä kuten monessa muussakin asiassa.

Nyt kun alkaa tulla jälleen hyvää syksyn satoa, niin kokeile vaihteeksi juureksia jauhelihakeittoosi.

Tykkään paljon juuressosekeitoista, esim. bataatista tulee herkullista, sit myskikurpitsasta. Voi niihin muutakin laittaa. Tomaattikeitto on hyvää, samoin kukkakaalikeitto. onhan näitä.

Ei taida tonnikala olla uhanalainen, mutta liikakalastus on senkin kohdalla huono asia.

Tuore tonnikala on kyllä hyvää! En ole pitkään aikaan syönyt, Suomessa ainakaan.
 
Tieto on periytynyt siinä kuten monessa muussakin asiassa.

Nyt kun alkaa tulla jälleen hyvää syksyn satoa, niin kokeile vaihteeksi juureksia jauhelihakeittoosi.

Tykkään paljon juuressosekeitoista, esim. bataatista tulee herkullista, sit myskikurpitsasta. Voi niihin muutakin laittaa. Tomaattikeitto on hyvää, samoin kukkakaalikeitto. onhan näitä.

Ei taida tonnikala olla uhanalainen, mutta liikakalastus on senkin kohdalla huono asia.

Tuore tonnikala on kyllä hyvää! En ole pitkään aikaan syönyt, Suomessa ainakaan.
No siis nyt en löytänyt parempaa linkkiä jotkut tonkikalalajit on uhanalaisia en tiennytkään et montaa lajia sitä kalaa oon pitäny tonnikalaa vain samana. Mut joo mä oon maistanut miekkalaa ja hyvää oli tonnikala biittiä en ole syönyt. Ootko sä maistanut miekkakalaa. Ja mikä kala ulkomailla oli suosikki siis sellanen laji mitä ei suomen vesistä löydy?.
Entäs syötkö äyriäisi tyyliin rapuja tai simpukoita? Itse en kyl simpukoista välitä entäs katkaravut maistuuko ne ?.

Ja joo siit on muuten aikaa mut bataattisosekeitto on hyvää toi hyvä idea. Mut mul ei oo kyl mil muussaa ja ohjekin hukassa. Miten sun bataattisosekeitto tehdään? Eli tarvisko olla se elektroninen vatkain? Vai joku mil muussaa vaan ja mitä bataattien joukkoon lisätään maitoo? Ja voiko bataatit jättää kuorimattakin vai ihan no no juttu?.
Nooh täytyy mennä lukeen wikipediasta tästä tofu ja tuhatvuotinen vaelleus jännä mut voiko tofua tavallaan laskea juustoksi? Vähän erilainen juusto vain? Vai voiko juusto luokituksia muuttaa et sekin sopisi joukkoon. Voiko jotain tofun kaltaista tehdä muustakin kuin soijasta? Mitä mieltä niistä perusmarkettie tofuista?.

Entäs kasvis minestrone keitto. Frendi sanoi et sen nainen on haka tekeen minestrone keittoa ja mun tekisi mieli sitäkin. Pitkä aika kun sitä syönyt.

Nyt mulla kanaa hunaja marinaadissa siihen pippurikerma chiliä ja chayenne pippuria ja pikkasen mustapippuria.

Ainiin tässä linkki keskusteluun tonnikalasta.
 
vierailija
No siis nyt en löytänyt parempaa linkkiä jotkut tonkikalalajit on uhanalaisia en tiennytkään et montaa lajia sitä kalaa oon pitäny tonnikalaa vain samana. Mut joo mä oon maistanut miekkalaa ja hyvää oli tonnikala biittiä en ole syönyt. Ootko sä maistanut miekkakalaa. Ja mikä kala ulkomailla oli suosikki siis sellanen laji mitä ei suomen vesistä löydy?.
Entäs syötkö äyriäisi tyyliin rapuja tai simpukoita? Itse en kyl simpukoista välitä entäs katkaravut maistuuko ne ?.

Ja joo siit on muuten aikaa mut bataattisosekeitto on hyvää toi hyvä idea. Mut mul ei oo kyl mil muussaa ja ohjekin hukassa. Miten sun bataattisosekeitto tehdään? Eli tarvisko olla se elektroninen vatkain? Vai joku mil muussaa vaan ja mitä bataattien joukkoon lisätään maitoo? Ja voiko bataatit jättää kuorimattakin vai ihan no no juttu?.
Nooh täytyy mennä lukeen wikipediasta tästä tofu ja tuhatvuotinen vaelleus jännä mut voiko tofua tavallaan laskea juustoksi? Vähän erilainen juusto vain? Vai voiko juusto luokituksia muuttaa et sekin sopisi joukkoon. Voiko jotain tofun kaltaista tehdä muustakin kuin soijasta? Mitä mieltä niistä perusmarkettie tofuista?.

Entäs kasvis minestrone keitto. Frendi sanoi et sen nainen on haka tekeen minestrone keittoa ja mun tekisi mieli sitäkin. Pitkä aika kun sitä syönyt.

Nyt mulla kanaa hunaja marinaadissa siihen pippurikerma chiliä ja chayenne pippuria ja pikkasen mustapippuria.

Ainiin tässä linkki keskusteluun tonnikalasta.
Olen maistanut joo miekkakalaakin. Kultaotsa-ahventa olen syönyt ulkomailla. Ylipäänsä pidän vaaleista kaloista.

Sosekeiton tekoon tarvitaan kyllä sekoitinta. Edullisimmillaan sauvasekoittimen voi saada parilla kympillä. Bataatit olen kyllä kuorinut, mutta nyt kun kysyit, niin etsin tietoa, ja sanotaan, että kuoret kannattaakin käyttää.

Katso esim. tästä:


Joo tosiaan minestronekeittoa teen myös. Käytän erilaisia papuja siihenkin.

No ei sitä tofua kai oikein juustoksi voi mieltää mutta monet vegaanit käyttävät esim. savutofua leivän päällä. Esim. Yipinin savutofu on sopivan kiinteää ja maukasta, niin sitä voi laittaa vaikka leivän päälle. Monia muita pitää kuivata hyvin. Mutta tuosta merkistä pidän, sit Jalotufun ja Pirkankin maustamaton tofu on hyvää. Lidlistä olen ostanut myös ja esim. Mama Mem'siä.

Etnisistä kaupoista saa edullisemmin tofua.

Mukavaa kokkailua sulle ja hyvää ruokahalua :)
 
Olen maistanut joo miekkakalaakin. Kultaotsa-ahventa olen syönyt ulkomailla. Ylipäänsä pidän vaaleista kaloista.

Sosekeiton tekoon tarvitaan kyllä sekoitinta. Edullisimmillaan sauvasekoittimen voi saada parilla kympillä. Bataatit olen kyllä kuorinut, mutta nyt kun kysyit, niin etsin tietoa, ja sanotaan, että kuoret kannattaakin käyttää.

Katso esim. tästä:


Joo tosiaan minestronekeittoa teen myös. Käytän erilaisia papuja siihenkin.

No ei sitä tofua kai oikein juustoksi voi mieltää mutta monet vegaanit käyttävät esim. savutofua leivän päällä. Esim. Yipinin savutofu on sopivan kiinteää ja maukasta, niin sitä voi laittaa vaikka leivän päälle. Monia muita pitää kuivata hyvin. Mutta tuosta merkistä pidän, sit Jalotufun ja Pirkankin maustamaton tofu on hyvää. Lidlistä olen ostanut myös ja esim. Mama Mem'siä.

Etnisistä kaupoista saa edullisemmin tofua.

Mukavaa kokkailua sulle ja hyvää ruokahalua
Hei mä en päässyt loppuun asti mut itse en koskaan kuori perunoita kurkkuja ja porkkanoita. Siis täh joku kuorii sen kurkun? Miten se kurkku kuoritaan ku luullut et se syödään sellaisenaan pestään toki. Mut siis se tumman vihreäkö kuiritaan pois mut eihän sitä jaksa. Joo viimeks ku tehtiin lapsen kaa valmis pohjeen kerma täytteit ni lainasin vatkainta.
Ja jäi ehkä ku lastenilinnassa oli kumi perunoita jotka valmiiks kuorittuja ni ne oli hirveen hajusia ja sai oksennus refleksin kun maistoi niitä. Sitä aina odotti kuorellisia pottui ne oli parempii.

Mitä mieltä ku mul tuolla eiliseltä jäänyttä kanaa et voiko sen sotkea hernekeitto purkin joukkoon? Mä tykkään siit jalostajan hernekeitosta. Kummasta sä tykkäät enempi et hernekeitto on enempi lirua vai et se on paksumpaa? Ite ku valmistan purkin ni kyl yritän etten liikaa vettä laita et se pysyy paksuna.

Siis miten sä tofua kuivattelet ja miksi näin pitäisi tehdä kyl mä oon siitä heti valmistanut joo savutofuu mäkin ostan.
 
vierailija
Lapsena tykkäsin juoda O'boyta 😋 Mut nykyään, jos kaakaota joskus juon, niin teen tummasta kaakaojauheesta. Ruisleipä on kyllä hyvää. En osaa neuvoa, mikä olisi parempi tuossa keittoasiassa. Laitatko vihanneksia sekaan?

En osaa sanoa lempparijuustoa, muista kuin leivän päälle laitettavista mozzarella on suosikki, sitten vuohenjuusto, brie, camembert.. moni juusto!

Joo siika on herkkua ja kuha myös ja ahvenet savustettuina, nam!

En joka päivä tee smoothieta mutta yleensä aika perussetti, banaania, mustikoita, ehkä herukoita välillä, sit jogurttia tai ilman ja jotain mehua, jossa ei ole lisättyä sokeria. Niin ja tuoreesta mintusta seassa tykkään myös ja välillä laitan hieman hunajaa ja pellava-mustikkarouhetta.
Juustoissa jos on E509, voi tulla rytmihäiriöitä
 
vierailija
Hei mä en päässyt loppuun asti mut itse en koskaan kuori perunoita kurkkuja ja porkkanoita. Siis täh joku kuorii sen kurkun? Miten se kurkku kuoritaan ku luullut et se syödään sellaisenaan pestään toki. Mut siis se tumman vihreäkö kuiritaan pois mut eihän sitä jaksa. Joo viimeks ku tehtiin lapsen kaa valmis pohjeen kerma täytteit ni lainasin vatkainta.
Ja jäi ehkä ku lastenilinnassa oli kumi perunoita jotka valmiiks kuorittuja ni ne oli hirveen hajusia ja sai oksennus refleksin kun maistoi niitä. Sitä aina odotti kuorellisia pottui ne oli parempii.

Mitä mieltä ku mul tuolla eiliseltä jäänyttä kanaa et voiko sen sotkea hernekeitto purkin joukkoon? Mä tykkään siit jalostajan hernekeitosta. Kummasta sä tykkäät enempi et hernekeitto on enempi lirua vai et se on paksumpaa? Ite ku valmistan purkin ni kyl yritän etten liikaa vettä laita et se pysyy paksuna.

Siis miten sä tofua kuivattelet ja miksi näin pitäisi tehdä kyl mä oon siitä heti valmistanut joo savutofuu mäkin ostan.
Joo ei tarvitse kuoria, kurkkua en todellakaan kuori. Ehkä sellainen avomaankurkun tyylisen kuori on kitkerä, niin sen ehkä joku tykkää kuoria.

Varmasti sopii kana sinne hernekeiton joukkoon, maukasta tulee. Tykkään kyllä vähän paksummasta hernekeitosta. Siihen olen käyttänyt soijarouhetta viime aikoina, niin tulee kaikille sama, ja se maistuu meidän pojallekin, joka muuten pitää paljon lihasta.

Tofun kuivaaminen kannattaa, niin esim. paistaessa tulee rapeampi pinta. En mä kauhean kauan jaksa kuivata, paperilla kuivaan ja pidän painon alla. Jotkut käyttävät jopa sellaista omaa kuivuria.

Pidätkö tulisesta ruoasta? Tuli mieleen yksi keitto, johon tulee broileria, mutta teen yleensä toisen, johon laitan tofua.
 
Joo ei tarvitse kuoria, kurkkua en todellakaan kuori. Ehkä sellainen avomaankurkun tyylisen kuori on kitkerä, niin sen ehkä joku tykkää kuoria.

Varmasti sopii kana sinne hernekeiton joukkoon, maukasta tulee. Tykkään kyllä vähän paksummasta hernekeitosta. Siihen olen käyttänyt soijarouhetta viime aikoina, niin tulee kaikille sama, ja se maistuu meidän pojallekin, joka muuten pitää paljon lihasta.

Tofun kuivaaminen kannattaa, niin esim. paistaessa tulee rapeampi pinta. En mä kauhean kauan jaksa kuivata, paperilla kuivaan ja pidän painon alla. Jotkut käyttävät jopa sellaista omaa kuivuria.

Pidätkö tulisesta ruoasta? Tuli mieleen yksi keitto, johon tulee broileria, mutta teen yleensä toisen, johon laitan tofua.
Mä en vaan saanut sitä maistumaan milleen sitä soijarouhetta se ei ollu mun juttu. Mut nyt tofu menee ja se on siis soijjaa.

Nooh miten teet pojan kanssa siis ruuansuhteen valmistatko hänelle erikseen lihasta välillä vai kuin usein ja ite syöt samal jotain vege ruokaa vai poika syö enempi vege. Mikäs liha poikas suosikki? Mä oon itte sitä mieltä et vege ei jostain syystä sovi pitsaan noh ehkä herkkusienet ja paprika tietty sipuli ja valkosipuli. Ja siis lapsena söin pitsaa jos oli orgeanoa mut nykyään en haluais pitsan päälle oreganoa ku se peittää niiden täytteiden makua. Kuuluuko sun mielestä oregano pitsaan? Millasil täytteil otat pitsan jos tilaat?.

Ja siis joo tykkään tulisest mut joskus syönyt liian tulist ni se peittää sit muuta makua alleen ja en mä ainakaan kykene maistaan muuta.

Kun oltiin sri lankoissa tilasin kyl kerran tulisimman curryn ja pystyin sen syömään kyllä. Siel oli myös hyviä ne täytetyt letut erivariaatioilla. Ku ite tääl suomes tottunut et letut syödään hillon ja kerman kaa ja välil pelkkää sokeria päälle. Mut siel pikku kojui mist sai eri kasviksilla ja oli lihaakin. Saako täällä suomessa jostain kiskasta täytettyi lettui oletko sinä maistanut millä täytteillä lettuja?.

Mut kerro toki se keitto minkä teet ku sanoit et brolerista en oo ikinä tehnyt itse broiler keittoa koskaan. Oon ostanu niit kaupan kermainen kanakeitto sydeemeit. Voit toki kertoa miten itsellesi teet myöskin
 
vierailija
Mä en vaan saanut sitä maistumaan milleen sitä soijarouhetta se ei ollu mun juttu. Mut nyt tofu menee ja se on siis soijjaa.

Nooh miten teet pojan kanssa siis ruuansuhteen valmistatko hänelle erikseen lihasta välillä vai kuin usein ja ite syöt samal jotain vege ruokaa vai poika syö enempi vege. Mikäs liha poikas suosikki? Mä oon itte sitä mieltä et vege ei jostain syystä sovi pitsaan noh ehkä herkkusienet ja paprika tietty sipuli ja valkosipuli. Ja siis lapsena söin pitsaa jos oli orgeanoa mut nykyään en haluais pitsan päälle oreganoa ku se peittää niiden täytteiden makua. Kuuluuko sun mielestä oregano pitsaan? Millasil täytteil otat pitsan jos tilaat?.

Ja siis joo tykkään tulisest mut joskus syönyt liian tulist ni se peittää sit muuta makua alleen ja en mä ainakaan kykene maistaan muuta.

Kun oltiin sri lankoissa tilasin kyl kerran tulisimman curryn ja pystyin sen syömään kyllä. Siel oli myös hyviä ne täytetyt letut erivariaatioilla. Ku ite tääl suomes tottunut et letut syödään hillon ja kerman kaa ja välil pelkkää sokeria päälle. Mut siel pikku kojui mist sai eri kasviksilla ja oli lihaakin. Saako täällä suomessa jostain kiskasta täytettyi lettui oletko sinä maistanut millä täytteillä lettuja?.

Mut kerro toki se keitto minkä teet ku sanoit et brolerista en oo ikinä tehnyt itse broiler keittoa koskaan. Oon ostanu niit kaupan kermainen kanakeitto sydeemeit. Voit toki kertoa miten itsellesi teet myöskin
No eipä se jauhelihakaan itsessään miltään maistu, mut tosiaan soijarouhetta olen käyttänyt mm. hernekeitossa, kaalipadassa ja makaronilaatikossa.

Poika syö kyllä kasvisruokaa, mut välillä teen erikseen joo liha- ja kasvisruoan tai sitten yhteisen kasvisruoan, esim. kasvisuunipastaa ja sitten hänelle (ja puolisokin syö) vaikka broileria, josta pitää eniten. Nyt hänellä on sellainen terveyskausi, että haluaa ennemmin sitä kuin punaista lihaa. Tässä kesällä tekivät kyllä hampparit jauhelihapihveillä ja tänään teen erilaisia vihanneksia, sitten pitkästä aikaa lihamureketta ja sit paistan tofua erikseen, syön itse sitä ja kasvissyöjänuori myös. Itse ehkä palan mureketta, mut sit se jää siihen.

Kyllä mä tykkään vegepizzasta, teen itsekin, paahdan esim. paprikaa ja vaikka kesäkurpitsaa, munakoisoa.. sipulia. Sit artisokkia, nam! Niin ja sienipizza maistuu!

Mut kyllä mä joskus syön ilmakuivatulla kinkulla tai salamilla. Ne ovat kyllä hirvittävän suolaisia.

Joo broiskukeittoa olen tehnyt sellaista "perinteistä" currylla maustettuna ja siitäkin olen tehnyt tofuversion jonkun kerran.

Minäkään en tykkää niin tulisesta, että peittää muut maut. Mutta tässä se resepti, jos kiinnostaa. Laitan aika paljon kaalia mukaan, se on nyt hyvää ja edullista. Siinä sen tulisuuden tuo korealainen gochujang-tahna

 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
No eipä se jauhelihakaan itsessään miltään maistu, mut tosiaan soijarouhetta olen käyttänyt mm. hernekeitossa, kaalipadassa ja makaronilaatikossa.

Poika syö kyllä kasvisruokaa, mut välillä teen erikseen joo liha- ja kasvisruoan tai sitten yhteisen kasvisruoan, esim. kasvisuunipastaa ja sitten hänelle (ja puolisokin syö) vaikka broileria, josta pitää eniten. Nyt hänellä on sellainen terveyskausi, että haluaa ennemmin sitä kuin punaista lihaa. Tässä kesällä tekivät kyllä hampparit jauhelihapihveillä ja tänään teen erilaisia vihanneksia, sitten pitkästä aikaa lihamureketta ja sit paistan tofua erikseen, syön itse sitä ja kasvissyöjänuori myös. Itse ehkä palan mureketta, mut sit se jää siihen.

Kyllä mä tykkään vegepizzasta, teen itsekin, paahdan esim. paprikaa ja vaikka kesäkurpitsaa, munakoisoa.. sipulia. Sit artisokkia, nam! Niin ja sienipizza maistuu!

Mut kyllä mä joskus syön ilmakuivatulla kinkulla tai salamilla. Ne ovat kyllä hirvittävän suolaisia.

Joo broiskukeittoa olen tehnyt sellaista "perinteistä" currylla maustettuna ja siitäkin olen tehnyt tofuversion jonkun kerran.

Minäkään en tykkää niin tulisesta, että peittää muut maut. Mutta tässä se resepti, jos kiinnostaa. Laitan aika paljon kaalia mukaan, se on nyt hyvää ja edullista. Siinä sen tulisuuden tuo korealainen gochujang-tahna

Nojoo siis vaik maustanut soijaa ni ne hukkuu siihe. Päädyin et otin pakkasest ton valkosipuli patongin ja se uuniin ja sit syön samal kanan jämät keitetty riisi oli unohtunut yön yli ruokapöydälle joten sitä ei voi käyttää ja käytin vikat riisit siihe. Ja ois spaghettia mut ei oo ketsuppia ni en taida keittää tai nooh salaatin kastike löytyy valkosipuli et sitä kun vähän ruuttais joukkoo. Onko sul koskaan salaatin kastikkeita ja käytätkö salaateissa fetaa?.

Ja kun sanoi ettei jauheliha maistu milleen ni onhan siinä rasvaa joka tekee makua? En kyl muista milleen paljas jauheliha maistuu aina maustanut sen.

Saaks tota gohjung maustet perus marketeista? Täytyy ottaa testiin.
 
vierailija
Nojoo siis vaik maustanut soijaa ni ne hukkuu siihe. Päädyin et otin pakkasest ton valkosipuli patongin ja se uuniin ja sit syön samal kanan jämät keitetty riisi oli unohtunut yön yli ruokapöydälle joten sitä ei voi käyttää ja käytin vikat riisit siihe. Ja ois spaghettia mut ei oo ketsuppia ni en taida keittää tai nooh salaatin kastike löytyy valkosipuli et sitä kun vähän ruuttais joukkoo. Onko sul koskaan salaatin kastikkeita ja käytätkö salaateissa fetaa?.

Ja kun sanoi ettei jauheliha maistu milleen ni onhan siinä rasvaa joka tekee makua? En kyl muista milleen paljas jauheliha maistuu aina maustanut sen.

Saaks tota gohjung maustet perus marketeista? Täytyy ottaa testiin.
Joo ei se rouhe varmasti kaikkien makuun ole, mut kätevä tuote se on, kun säilyy kuivassa ja pitkään. Kerran taisin mökkireissulla käyttää sitä sellaiseen valmiiseen Italianpata-aineekseen ja lisäsin vähän papuja. Maistui kaikille.

Harvemmin ostan salaatinkastikkeita, teen itse öljystä, viinietikasta, sitruunasta, yrteistä mm. Feta maistuu joo, mut en aina toki laita.

Välillä olen tehnyt pitkään haudutettua jauhelihakastiketta italialaisittain, niin siitä tulee kyllä hyvä. Nyt lihansyöjäteinillä on se broiskuvaihe, niin ei ole sitä nyt kysellyt 🤣

Ei sitä tahnaa varmaan ihan pikkukaupoista löydy, itse olen ostanut Cittarista, ja sit tosiaan etnisistä kaupoista saa ja edullisemmin.
 

Yhteistyössä