No eipä se jauhelihakaan itsessään miltään maistu, mut tosiaan soijarouhetta olen käyttänyt mm. hernekeitossa, kaalipadassa ja makaronilaatikossa.
Poika syö kyllä kasvisruokaa, mut välillä teen erikseen joo liha- ja kasvisruoan tai sitten yhteisen kasvisruoan, esim. kasvisuunipastaa ja sitten hänelle (ja puolisokin syö) vaikka broileria, josta pitää eniten. Nyt hänellä on sellainen terveyskausi, että haluaa ennemmin sitä kuin punaista lihaa. Tässä kesällä tekivät kyllä hampparit jauhelihapihveillä ja tänään teen erilaisia vihanneksia, sitten pitkästä aikaa lihamureketta ja sit paistan tofua erikseen, syön itse sitä ja kasvissyöjänuori myös. Itse ehkä palan mureketta, mut sit se jää siihen.
Kyllä mä tykkään vegepizzasta, teen itsekin, paahdan esim. paprikaa ja vaikka kesäkurpitsaa, munakoisoa.. sipulia. Sit artisokkia, nam! Niin ja sienipizza maistuu!
Mut kyllä mä joskus syön ilmakuivatulla kinkulla tai salamilla. Ne ovat kyllä hirvittävän suolaisia.
Joo broiskukeittoa olen tehnyt sellaista "perinteistä" currylla maustettuna ja siitäkin olen tehnyt tofuversion jonkun kerran.
Minäkään en tykkää niin tulisesta, että peittää muut maut. Mutta tässä se resepti, jos kiinnostaa. Laitan aika paljon kaalia mukaan, se on nyt hyvää ja edullista. Siinä sen tulisuuden tuo korealainen gochujang-tahna
Mikään ei voita hyvää tulista kanakeittoa. Älä säikähdä, vaikka raaka-ainelista on pitkähkö. Resepti on superhelppo ja kaiken lisäksi melko nopeakin valmistaa. Kariniemen Kananpojan Maustamaton paistileike sopii tähän soppaan kuin nenä päähän.
www.kariniemen.fi