Nyt tarviin teidän TAKUUVARMAT täytekakkuohjeet

  • Viestiketjun aloittaja Aksukkainen
  • Ensimmäinen viesti
Aksukkainen
En ole koskaan elämässäni tehny itse täytekakkua. Kaikkea muuta kyllä leivon ja vielä ihan innokkaasti, mutta täytekakkua kohtaan olen onnistunut kehittämään jo etukäteistrauman eli olen varma, että se epäonnistuu kuitenkin.

Nyt jos te kokeneet ja onnistuvat kakuntekijät voisitte ystävällisesti jakaa minulle parhaat vinkkinne, joita kakkuohjeissa ei lue mutta jotka takaavat onnistumisen niin olisin todella iloinen.

Nimimerkillä pojan 1v juhlat kokonaan ilman kakkua, jos en itse tee :p
 
miu
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja miu:
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
Kiitti =)

Lisää vaan.

Mites toi pohja? Onko sen leipomiseen mitään vinkkiä?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Aksukkainen:
Alkuperäinen kirjoittaja miu:
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
Kiitti =)

Lisää vaan.

Mites toi pohja? Onko sen leipomiseen mitään vinkkiä?
Juu, lasillinen näitä(siis kaikkea yhtä paljon):

sokeria
kananmunia(yhdestä munasta lasketaan riittävän kolmelle henkilölle)
vehnäjauho-perunajauho, puolet ja puolet suhteessa

Vatkaa munat&sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostellen jauhoseos. Uuniin 175 astetta n. 45min-1 tunti
 
vieras
Ai niin, ja täytteeksi kokeilin viimeksi Valion omena-kanelirahkaa+omppusosetta+Flora Vispiä+liivatelehtiä. Kokosin kakun vuokaan takaisin ns. väärinpäin, jotta sain paksut kerrokset täytettä. Ja päälle tein sitten kinuskin :p
 
Mä teen aina tuolla ohjeella, joko 4 munan tai 6 munan ja onnistuu aina.
Joskus telkkarista tuli ohjelma että jos on epävarma niin nyrkkisääntönä aina, että 5minuuttia vatkaa munia ja sokeria vaahdoksi, silloin on varmasti oikeanlaista vaahtoa

http://www.uta.fi/~pt52993/reseptit/r_tk08.htm

Meillä on kiertoilmauuni, aika tehokas, eli palaa helposti niin mä olen pienentänyt asteita hieman, mutta oikean ajan kakkua pitänyt..
Eli 200 asteessa jos pitäisi paistaa, paistan 175 asteessa ja on tullut todella hyvää.
Joten mä oikeastaan suosittelen noita asteita pienentämään yleisesti yhdellä
 
.
Siivilöi jauhot niin saat kuohkean kakun (Nostele jauhot taikinaan, älä vatkaa/sekaa)

Kostutuksessa mä käytän maitoa, se on just sopivan makuista/mautonta kostuttamaan kakun...

Mun ohje,

6 munaa
12 rkl sokeria
1tl leivinhjauhetta
n.4dl puolikark/erikois. vehnäjauhoja.

Sekoita leivarit ja jauhot ja siivilöiden nostele muna-sokeriin. Laita Jauhotettu kakkuvuoka jääkaappiin ennen kuin aloitat koko touhua ja laita uuni 175 asteeseen. ÄLÄ TÄRISYTTELE VUOKAA ÄLÄKÄ AUO UUNIA LIIAN AIKAISIN. Pyöreässä vuuassa kakussa menee n. 50min-1h ja neliskanttisessa vähemmän....

(Jos teet suuremman, niin muista, että tässä ohjeessa sokeri ja muna on tarkassa suhteessa (montako munaa niin 2x rkl sokeria.) Eli 9 munaa on 18rkl sokeria. Jauhoja paat varovaisemmin, leivinjauheen määrän nostat suorassa suhteessa, eli puolet enemmän munia niin puolet enemmän leivinjauhetta...)
 
.
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Siivilöi jauhot niin saat kuohkean kakun (Nostele jauhot taikinaan, älä vatkaa/sekaa)

Kostutuksessa mä käytän maitoa, se on just sopivan makuista/mautonta kostuttamaan kakun...

Mun ohje,

6 munaa
12 rkl sokeria
1tl leivinhjauhetta
n.4dl puolikark/erikois. vehnäjauhoja.

Vatkaa munat ja sokeri KOVAKSI vaaleaksi vaahdoksi ja niin että kun nostat vispilän niin sen massan pitää jäädä "kuviolle" ja pysyä kipossa vaikka kääntäisit sen pääsi päälle!!!!!!!

Sekoita leivarit ja jauhot ja siivilöiden nostele muna-sokeriin. Laita Jauhotettu kakkuvuoka jääkaappiin ennen kuin aloitat koko touhua ja laita uuni 175 asteeseen. ÄLÄ TÄRISYTTELE VUOKAA ÄLÄKÄ AUO UUNIA LIIAN AIKAISIN. Pyöreässä vuuassa kakussa menee n. 50min-1h ja neliskanttisessa vähemmän....

(Jos teet suuremman, niin muista, että tässä ohjeessa sokeri ja muna on tarkassa suhteessa (montako munaa niin 2x rkl sokeria.) Eli 9 munaa on 18rkl sokeria. Jauhoja paat varovaisemmin, leivinjauheen määrän nostat suorassa suhteessa, eli puolet enemmän munia niin puolet enemmän leivinjauhetta...)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aksukkainen:
Alkuperäinen kirjoittaja miu:
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
Kiitti =)

Lisää vaan.

Mites toi pohja? Onko sen leipomiseen mitään vinkkiä?
Juu, lasillinen näitä(siis kaikkea yhtä paljon):

sokeria
kananmunia(yhdestä munasta lasketaan riittävän kolmelle henkilölle)
vehnäjauho-perunajauho, puolet ja puolet suhteessa

Vatkaa munat&sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostellen jauhoseos. Uuniin 175 astetta n. 45min-1 tunti
tuohon vielä lisäisin 2 tl leivinjauhetta
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Siivilöi jauhot niin saat kuohkean kakun (Nostele jauhot taikinaan, älä vatkaa/sekaa)

Kostutuksessa mä käytän maitoa, se on just sopivan makuista/mautonta kostuttamaan kakun...

Mun ohje,

6 munaa
12 rkl sokeria
1tl leivinhjauhetta
n.4dl puolikark/erikois. vehnäjauhoja.

Sekoita leivarit ja jauhot ja siivilöiden nostele muna-sokeriin. Laita Jauhotettu kakkuvuoka jääkaappiin ennen kuin aloitat koko touhua ja laita uuni 175 asteeseen. ÄLÄ TÄRISYTTELE VUOKAA ÄLÄKÄ AUO UUNIA LIIAN AIKAISIN. Pyöreässä vuuassa kakussa menee n. 50min-1h ja neliskanttisessa vähemmän....

(Jos teet suuremman, niin muista, että tässä ohjeessa sokeri ja muna on tarkassa suhteessa (montako munaa niin 2x rkl sokeria.) Eli 9 munaa on 18rkl sokeria. Jauhoja paat varovaisemmin, leivinjauheen määrän nostat suorassa suhteessa, eli puolet enemmän munia niin puolet enemmän leivinjauhetta...)
Tulee paaaaaljon parempi ja pehmeämpi kakku, kun korvaa puolet vehnäjauhoista perunajauhoilla. Kannattaa kokeilla ;)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Hippoliina:
Mä teen aina tuolla ohjeella, joko 4 munan tai 6 munan ja onnistuu aina.
Joskus telkkarista tuli ohjelma että jos on epävarma niin nyrkkisääntönä aina, että 5minuuttia vatkaa munia ja sokeria vaahdoksi, silloin on varmasti oikeanlaista vaahtoa

http://www.uta.fi/~pt52993/reseptit/r_tk08.htm

Meillä on kiertoilmauuni, aika tehokas, eli palaa helposti niin mä olen pienentänyt asteita hieman, mutta oikean ajan kakkua pitänyt..
Eli 200 asteessa jos pitäisi paistaa, paistan 175 asteessa ja on tullut todella hyvää.
Joten mä oikeastaan suosittelen noita asteita pienentämään yleisesti yhdellä
Minä paistan kakut yms normaalilla lämmöllä, ellei ole montaa kerralla uunissa eri tasoilla.
 
ed
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aksukkainen:
Alkuperäinen kirjoittaja miu:
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
Kiitti =)

Lisää vaan.

Mites toi pohja? Onko sen leipomiseen mitään vinkkiä?
Juu, lasillinen näitä(siis kaikkea yhtä paljon):

sokeria
kananmunia(yhdestä munasta lasketaan riittävän kolmelle henkilölle)
vehnäjauho-perunajauho, puolet ja puolet suhteessa

Vatkaa munat&sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostellen jauhoseos. Uuniin 175 astetta n. 45min-1 tunti
tuohon vielä lisäisin 2 tl leivinjauhetta
Ei tarvi leivinjauhetta ollenkaan :) kohoaa kyllä ilmankin.
 
.
quote]

Tulee paaaaaljon parempi ja pehmeämpi kakku, kun korvaa puolet vehnäjauhoista perunajauhoilla. Kannattaa kokeilla ;)[/quote]

No mä en henk. koht tykänny perunajauhon mausta niin siksi en sitä käytä.... puolet voi toki korvata muillakin jauhoilla...
 
vieras
Älyttömän hyvää täytettä tulee laittamalla hillon sijasta semperin mango-banaanisosetta ja sitten survottua mansikkaa. Meillä tehtiin lapsille oma kakku synttäreille tällä reseptillä. Joskus olen tehnyt myös toffeevanukkaasta täytteen(tosin valmispohjaan, johon jää päälle siististi eikä valu pois).
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ed:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Aksukkainen:
Alkuperäinen kirjoittaja miu:
mä oon päätynyt siihen, että laitan väliin pakastemansikoita (melkein sosetta) ja floravispi-kermavaahtoa. en kostuta edellisenä päivänä tehtyä pohjaa mitenkään, niin ei tule liian märkää. niistä mansikoista irtoaa tarpeeksi kosteutta.
Kiitti =)

Lisää vaan.

Mites toi pohja? Onko sen leipomiseen mitään vinkkiä?
Juu, lasillinen näitä(siis kaikkea yhtä paljon):

sokeria
kananmunia(yhdestä munasta lasketaan riittävän kolmelle henkilölle)
vehnäjauho-perunajauho, puolet ja puolet suhteessa

Vatkaa munat&sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostellen jauhoseos. Uuniin 175 astetta n. 45min-1 tunti
tuohon vielä lisäisin 2 tl leivinjauhetta
Ei tarvi leivinjauhetta ollenkaan :) kohoaa kyllä ilmankin.
Kohoaa kohoaa, mutta on ensikertalaiselle turvallisempaa käyttää leivinjauhetta kun sellanen on kerta keksitty, minäkin käytän vaikka olen alan ammattilainen, en sen takia viitti uutta pohjaa tehdä että en ole laittanut leivinjauhetta, pieni vaiva.
 
.
Alkuperäinen kirjoittaja Aksukkainen:
Kiitti vinkeistä, näillähän pääsee jo alkuun :D

Meillä on juhlat 24.1. joten ehdin tässä viikonlopun aikana kokeilemaan kerran mitä tulee. Nyt vaan pitäis vielä keksiä täytteet ja lähtee kauppaan.


Mä laitan täytteeksi kermavaahota(alimmaiseksi) sen päällä mansikkahilloa(kaupan, jonka teharilla soseutan ihan sileäksi) ja jos on/jaksan pilkkoa nii ohuita banaanisiivuja... Mun mielestä hyvää....
 
.
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Siivilöi jauhot niin saat kuohkean kakun (Nostele jauhot taikinaan, älä vatkaa/sekaa)

Kostutuksessa mä käytän maitoa, se on just sopivan makuista/mautonta kostuttamaan kakun...

Mun ohje,

6 munaa
12 rkl sokeria
1tl leivinhjauhetta
n.4dl puolikark/erikois. vehnäjauhoja.

Vatkaa munat ja sokeri KOVAKSI vaaleaksi vaahdoksi ja niin että kun nostat vispilän niin sen massan pitää jäädä "kuviolle" ja pysyä kipossa vaikka kääntäisit sen pääsi päälle!!!!!!!

Sekoita leivarit ja jauhot ja siivilöiden nostele muna-sokeriin. Laita Jauhotettu kakkuvuoka jääkaappiin ennen kuin aloitat koko touhua ja laita uuni 175 asteeseen. ÄLÄ TÄRISYTTELE VUOKAA ÄLÄKÄ AUO UUNIA LIIAN AIKAISIN. Pyöreässä vuuassa kakussa menee n. 50min-1h ja neliskanttisessa vähemmän....

(Jos teet suuremman, niin muista, että tässä ohjeessa sokeri ja muna on tarkassa suhteessa (montako munaa niin 2x rkl sokeria.) Eli 9 munaa on 18rkl sokeria. Jauhoja paat varovaisemmin, leivinjauheen määrän nostat suorassa suhteessa, eli puolet enemmän munia niin puolet enemmän leivinjauhetta...)


Niin mä lisäsin vinkin tosta vaahdosta.... jos tätä kokeilet.... :)
 
TilkkuTyttö
Hei mä suosittelen kakkupohjaksi sienikakku pohjaa johon tulee kiehuvaa vettä. Siitä tulee tarpeeksi kiinteä ja helposti leikattava, sekä tasainen niin että on helppo täyttää ja koristella.
 
vieras
Minä teen niin että soseutan mansikat ja soria mukaan ja ensin se mansikka, kermavaahto seuraavaksi ja sitten seuraavan kerroksen pohjaan laitan sitruunalevitettä, paljon kehuttu yhdistelmä. Ja kerma kunnollista kermaa, pintaan voin käyttää sitten muutakin ja ehdottomasti kostutus pullasudilla levittäen ja 6 munan kakkuun menee noin 2 dl kostuketta ja kannattaa tehdä maustumaan edellisenä päivänä ja pintaan kerma ja muut sitten kun tarjoillaan.
 

Yhteistyössä