Nyt Sdp:n Mäkynen raottelee ovea perussuomalaisille

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen raottelee ovea hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa. Mäkyseltä kysyttiin Kauppalehden haastattelussa, onko ovi Ps-yhteistyöltä kokonaan kiinni.

– Ei aivan lopullisesti kannata sulkea ovea koskaan, mutta sisältö on se, joka ratkaisee. Pidämme hyvin epätodennäköisenä, että tärkeimmistä kysymyksistä olisi kompromissia löydettävissä, Mäkynen sanoi viitaten muun muassa ihmisarvokysymyksiin.

Mäkysen kommentti on sukua pääministeri Sanna Marinin (sd) lausunnolle, jonka hän esitti Sdp:n puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa viime sunnuntaina.

IS kysyi Marinilta, miten hän näkee, että hänen johdollaan voisi olla muodostettavissa hallitus kokoomuksen tai perussuomalaisten kanssa.

– Omalta osaltani olen todennut sen, että Sdp ja perussuomalaiset, meidän olisi vaikeaa mahtua samaan hallitukseen, koska meidän näkemyksemme ovat niin erilaisia, Marin vastasi.

Marin listasi Sdp:n ja perussuomalaisten eroiksi ihmiskäsityksen, arvot, talouspolitiikan, työmarkkinapolitiikan, ilmastopolitiikan, EU-politiikan ja kansainvälisen politiikan.

Tammikuussa Marin linjasi IS:n puheenjohtajatentissä, että hän ei näe Sdp:tä ja perussuomalaisia samassa hallituksessa.

– En vain näe, että se olisi mahdollista.

Hän perusteli asiaa silloin erityisesti sillä, että Sdp:n ja perussuomalaisten arvopohjat ovat niin kaukana toisistaan. Voit katsoa vastauksen alla olevalta videolta.


Mitähän kulisseissa Riikka Purran kanssa on sovittu, ainakin kokoomus on asian suhteen mm. Twitterissä ja Verkkouutiset mediassaan täyspaniikissa. Totuushan on se että perussuomalaisten ja SDP:n näkemykset ovat kokonaisuudessaan lähempänä toisiaan kuin kokoomusta. Jopa Laura Huhtasaari kertoi mieleisemmän hallituskumppanin olevan SDP.
 

Yhteistyössä