Nyt helppoja ja nopeita jauheliharuokia?? melkein 4kg jauhelihaa joka pitäisi käyttää heti

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vinkkejä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vinkkejä

Vieras
Ajattelin tehdä valmiiksi ruokia ja laittaa pakkaseen. Jotain nopeita ja helppoja kun en huomenna koko päivää haluais ruokia väsäillä :D

Loput pakastan paistettuna, kun en enää jaksa ruokia tehdä
 
pihvit
yks muna, sipulia ja kunnon vaivaus :D sit ennen paistoa pintaan suolaa ja pippuria, nams :p


keitto
tomaattinen on huippuhyvää, jos laiskottaa niin peruna-sipulisekotusta ja juuressuikaleita pakastimesta ja sit jauhelihat ja tomaattimurskaa liemen sekaan :p
ai mut en kyl tiiä miten toi tomaatti kestää pakastusta? kai se kestää?

paistettu jauheliha
paistat ja maustat ja pakkaseen

mureke
sisään mitä tykkäät, toki mikä kestää pakastamisen.. esim.pekoni?

ei nyt jaksa miettiä enempää :D
 
Mureke/pihvit/pyörykät:
jauhelihaa, munaa, mausteita, loraus ketsuppia, pikku tilkkanen sinappia, (sit vaik sipulia, porkkanaa tms kasviksia mitä löytyy).
Muotoilet pellille, uuniin pariinsataan asteeseen n. puoleks tunniks mureke. Pyörykät ja pihvit 225 astetta n. 15-20 min.
 
minä paistaisin osan ja laittaisin sopivissa annoksissa pakkaseen. Silloin saa maailman nopeimman jauhelihakeiton tai risoton. Pikkujuttu, mutta tuntuu niin kuin ei ruokaa tekisikään, kun heittää sekaan jo valmiiksi paistetun lihan.
 
No eihän tossa ihan älyttömiin ole jos miettii.. Kun teet vaikka kilosta pitkän murekkeen tai kaksi pötköä.. Sitten vaikka jauhelihakeittoa, makaronilaatikko, jauhelihakastike perunoille ja sit kastike spaghetille ja vaikka lihapasteijoita :p Mureke/lihapullat/pihvit on niin hyvää et voisin käyttää niihin vaikka 1,5kiloa :p
 

KEBAB

Johdanto

Monet ovat yrittäneet tehdä kebabia kotona mutta eivät ole onnistuneet.
Kaupan kebab lastut maistuvat kuivalta ja ovat todella kalliita. Joka päivä ei
viitsisi mennä lähimpään kebeb-ravintolaan kun jo nyt henkilökunta tietää mitä
meinaat tilata.
Netissä on liikkunut erilaisia ohjeita, joita ihmiset ovat testailleet ja
todennut hyväksi. Siksi 2Fastin omistajana ja suurena kebabin ystävänä oli
pakko testata.

Ohjeet

Kebabliha

800G Jauhelihaa (nautaa)
30g Aromisuolaa
1/5 dl Pippurisekoitusta (jotkut käyttävät pelkkää mustapippuria)

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha.
Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat
massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat
jauhelihan sitä parempi.
Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon.
Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h
30 min.
ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena
on jauhelihamureke !

Kun otat kebabin uunista, malta odottaa noin 10 minuuttia että neste kerkeää
vetäytymään jolloin leikkaaminen sujuu paljon helpommin.



Pitaleipä

Noin 12 KPL
25g Hiivaa
5dl Vettä
1tl Suolaa
n.10dl Vehnäjauhoja
1/2dl Öljyä

Murenna hiiva lämpimään veteen (EI yli 30 astetta koska silloin hiiva kuolee!!
).
Lisää suola ja jauhot useassa erässä.
Alusta taikina kimmoisaksi.
Sekoita lopuksi öljy ja anna taikinan kohota.
Tee taikinasta ohuita noin 4 millin paksuisia ja 15 cm kokoisia leipiä.
Paista leivät uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Salaatti

Puolikas kiinankaali
2-4 tomaattia
10cm kurkkua

Pese kiinankaali hyvin. Poista kaalista kova kanta ja pilko jäljelle jäänyt
osa.
Tee kurkusta viipaleita.
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista siemenet, koska se tuo salaattiin liikaa
kosteutta.
Paloittele tomaatit sopiviksi paloiksi.

Kastike

1 Purkki Chilitomaattimurskaa
1 purkki tulista salsakastiketta jota myydään tacoihin ym.

Laita ainekset kattilaan.
Murskaa isoimmat palaset sauvasekoittimella niin, että kastikkeesta tulee
tasapaksua (sama pätee pizzaa tehdessä).
Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia jotta ylimääräinen vesi haihtuu
pois.

Lisukkeena tarjotaan Iskender kebabista tuttuja tuotteita. Eli maustamatonta
joqurttia taittamaan tulista makua ja salaatille valkosipulikastiketta sekä
tietenkin jalopenoa.

Nyt vihdoin kebabliha on valmista ja päästään kasaamaan annosta.
Se, kuinka ohuita siivuja pystyt leikkaamaan riippuu siitä, kuinka terävä veitsi
sinulla on =)

Kuutioidut leivät pohjalle
Sitten päälle lihaa aimo kökkö =P
Sitten on vuorossa tulisen kastikkeen vuoro, jota ei saa unohtaa

Lopuksi lisätään salaatti ja sen kastike, sekä joqurttia ja jalopeno.

Maku on parempi, kuin missään kaupasta tai grillistä saatavissa kebablastuissa,
mutta ei aivan sama kuin kebab- ravintoloissa, koska jokainen lastu pitäisi
saada ruskistettua. Tämänkin saa toki paistinpannulla tehtyä.

Erittäin hyvää oli ja tätä tullaan tarjoamaan illanistujaisissa! Muutenkin ruoka
siirtyy minun viikoittaiseen ruokalistaani, aivan varmasti. Suosittelen!!!

Voin vain lopuksi todeta että ainekset maksaa noin 20 ? ja aineksilla saa
aikaiseksi 8 tämän kokoista annosta, joten sopii hyvin myös opiskelijalle.

Vinkki

Laita kebablihalastuja minigrip-pusseihin sopiviin annoskokoihin ja sitten
pakkaseen.
Aina kun tekee mieli kebablihaa niin ota pussi pakkasesta ja sulata mikrossa.
Sen jälkeen paista pannulla voin kera, niin maku on jopa parempi kuin
tuoreena.
 
Oma tekemä kebab :p
800 g jauhelihaa
1 rkl mustapippuri jauhetta
1 rkl suolaa
Muita mausteita oman maun mukaan. Minä laitan paprikaa, valkosipulia, chiliä. Joskus laitan myös sokeria korostamaan makua.

Vaivaa jauhelihaa ja mausteita sähkövatkaimella jossa käytössä taikinakoukut. Tarkoituksena on saada kaikki ilma pois. Kun massa on tiivistä jaa se kahteen osaan. Muotoile massasta pötkö joka on noin ranteen paksuinen. Kääri pötkö TIIVIISTI folioon ja nosta pellille. Paista uunissa 100 asteessa neljä tuntia. Tarjoa riisin, perunan, salaatin kanssa ja hyvää on...
 
Tuo kebab olikin hyvä idea kun näin sivullisena lueskelin :D joskus kokeilin tehdä sitä itse kun kaveri kertoi ohjeen ja siitä tuli ihan hyvää. Olikin jo päässyt unohtumaan että sitä voi itsekin tehdä :) nam nam... onkin juuri sopivasti jauhelihaa pakastimessa.. :p
 
Jauhelihaa ei saa koskaan pakastaa raakana! Oon ravintolakokki ja se lukee ihan omavalvonta kirjoissa ja kansissa... Hyi Hyi!!
Jos ravintolassa olisi jauhelihaa pakkasessa raakana terveystarkastaja antaisi pitkän viivan huomautukseksi!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kokki:
Jauhelihaa ei saa koskaan pakastaa raakana! Oon ravintolakokki ja se lukee ihan omavalvonta kirjoissa ja kansissa... Hyi Hyi!!
Jos ravintolassa olisi jauhelihaa pakkasessa raakana terveystarkastaja antaisi pitkän viivan huomautukseksi!

Mä olen pakastanut vuosikausia raakana, eikä kukaan ole vielä sairastunut. :) Btw, hampurilaispihvitkin ovat raakaa jauhelihaa ja ne on ihan virallisesti pakastettuja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja xxx:
mikset sie voi pakastaa sitä raakana?

no kun pakkasen ovi jäi auki ja kaikki suli, en kerran sulanutta viitsi raakana enää pakastaa :/


Pienen 28 vuotisen ikäni aikana meillä on pakastettu uudestaan sulatettua jauhelihaa eikä koskaan ole tarvinnut kipeänä olla sen takia.
Ihan pois tiehensä pari kertaa voi sulattaa ja pakastaa. Kyllä ne pöpöt siitä kuolee kypsennettäessä (jos siihen nyt sellasia oikeasti edes syntyy). Ja ihan on yhtä hyvää kuin kerran pakastettu.

Paistamattomasta jauhelihasta on helpompi tehdä mitä haluaa. Sitä paitsi paistetun maku kärsii enemmän kuin raakana pakastetun.

-d-
 

Yhteistyössä