KEBAB
Johdanto
Monet ovat yrittäneet tehdä kebabia kotona mutta eivät ole onnistuneet.
Kaupan kebab lastut maistuvat kuivalta ja ovat todella kalliita. Joka päivä ei
viitsisi mennä lähimpään kebeb-ravintolaan kun jo nyt henkilökunta tietää mitä
meinaat tilata.
Netissä on liikkunut erilaisia ohjeita, joita ihmiset ovat testailleet ja
todennut hyväksi. Siksi 2Fastin omistajana ja suurena kebabin ystävänä oli
pakko testata.
Ohjeet
Kebabliha
800G Jauhelihaa (nautaa)
30g Aromisuolaa
1/5 dl Pippurisekoitusta (jotkut käyttävät pelkkää mustapippuria)
Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha.
Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat
massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat
jauhelihan sitä parempi.
Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon.
Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h
30 min.
ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena
on jauhelihamureke !
Kun otat kebabin uunista, malta odottaa noin 10 minuuttia että neste kerkeää
vetäytymään jolloin leikkaaminen sujuu paljon helpommin.
Pitaleipä
Noin 12 KPL
25g Hiivaa
5dl Vettä
1tl Suolaa
n.10dl Vehnäjauhoja
1/2dl Öljyä
Murenna hiiva lämpimään veteen (EI yli 30 astetta koska silloin hiiva kuolee!!
).
Lisää suola ja jauhot useassa erässä.
Alusta taikina kimmoisaksi.
Sekoita lopuksi öljy ja anna taikinan kohota.
Tee taikinasta ohuita noin 4 millin paksuisia ja 15 cm kokoisia leipiä.
Paista leivät uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Salaatti
Puolikas kiinankaali
2-4 tomaattia
10cm kurkkua
Pese kiinankaali hyvin. Poista kaalista kova kanta ja pilko jäljelle jäänyt
osa.
Tee kurkusta viipaleita.
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista siemenet, koska se tuo salaattiin liikaa
kosteutta.
Paloittele tomaatit sopiviksi paloiksi.
Kastike
1 Purkki Chilitomaattimurskaa
1 purkki tulista salsakastiketta jota myydään tacoihin ym.
Laita ainekset kattilaan.
Murskaa isoimmat palaset sauvasekoittimella niin, että kastikkeesta tulee
tasapaksua (sama pätee pizzaa tehdessä).
Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia jotta ylimääräinen vesi haihtuu
pois.
Lisukkeena tarjotaan Iskender kebabista tuttuja tuotteita. Eli maustamatonta
joqurttia taittamaan tulista makua ja salaatille valkosipulikastiketta sekä
tietenkin jalopenoa.
Nyt vihdoin kebabliha on valmista ja päästään kasaamaan annosta.
Se, kuinka ohuita siivuja pystyt leikkaamaan riippuu siitä, kuinka terävä veitsi
sinulla on =)
Kuutioidut leivät pohjalle
Sitten päälle lihaa aimo kökkö =P
Sitten on vuorossa tulisen kastikkeen vuoro, jota ei saa unohtaa
Lopuksi lisätään salaatti ja sen kastike, sekä joqurttia ja jalopeno.
Maku on parempi, kuin missään kaupasta tai grillistä saatavissa kebablastuissa,
mutta ei aivan sama kuin kebab- ravintoloissa, koska jokainen lastu pitäisi
saada ruskistettua. Tämänkin saa toki paistinpannulla tehtyä.
Erittäin hyvää oli ja tätä tullaan tarjoamaan illanistujaisissa! Muutenkin ruoka
siirtyy minun viikoittaiseen ruokalistaani, aivan varmasti. Suosittelen!!!
Voin vain lopuksi todeta että ainekset maksaa noin 20 ? ja aineksilla saa
aikaiseksi 8 tämän kokoista annosta, joten sopii hyvin myös opiskelijalle.
Vinkki
Laita kebablihalastuja minigrip-pusseihin sopiviin annoskokoihin ja sitten
pakkaseen.
Aina kun tekee mieli kebablihaa niin ota pussi pakkasesta ja sulata mikrossa.
Sen jälkeen paista pannulla voin kera, niin maku on jopa parempi kuin
tuoreena.