Nukuttaminen illalla ei kerta kaikkiaan onnistu,ikää 1v3kk

Hei,
nyt olisi vinkit tarpeen. Meinaan nukkumaanmeno 1v3kk lapsella on ihan mahdotonta. Ei halua omaan sänkyyn, vaan seisoo ja huutaa. Tai istuu ja huutaa. Hätää ei ole, kun lapsen nostaa sängystä pois hän nauraa tms.
Kun lapsen ottaa vanhempien sänkyyn, hänet saa nukahtamaan(touhuaa ensin aikansa), mutta siirto omaan sänkyyn harvemmin onnistuu.

siispä vinkit kehiin!

Iltarutiinit ovat samat, hampaat ei vaivaa yms. Aiemmin nukahtaminen oli helppoa, mutta nyt ei auta mikään. Ei edes se, että äiti/isi lepää lapsen sängyn vieressä. Mitään muutoksia ei olla lapsen elämään tehty, ei siis siirtoa omaan huoneeseen tms.

Kiitoksia avusta jo etukäteen ja hauskaa kesän jatkoa kaikille!
 
Oisko
Jospa lapsi vetää vanhempaansa narussa kuin pässiä 1-0?

Itselläni on samanikäinen poika. Kovasti voimakastahtoinen. Unille menossa iltasuukkojen jälkeen sylitän ja laulan hetken ennen sänkyyn nostamista. Osaa nukahtaa omaan sänkyyn. Joskus pyörii enemmän ja toisinaan simahtaa hetkessä. Jos menee mielestäni liiaksi pelleilyksi: Äiti lähtee hakemaan vettä tai käymään vessassa, jotta lapsi sillä aikaa saa rauhoittua unille itse. Nämä lapsi ymmärtää, vaikka kiukullakin saattaa suhtautua. Lupaan tulla tarkistamaan, että lapsi nukkuu. Kun tulen takaisin, tyytyväinen lapsoseni ottaa uniasennon ja varsin pian nukahtaa itsekseen. Joskus saatan pienen hetken tassuttaa kättä selän päällä. Nykyisellään nukahtamiseen ei mene kuin 10 min. maksimissaan, kai meillä aikomuksena oppia myöhemmin nukahtamaan aivan itsekseen, että ennättää paremmin tekemään vielä aikuistenkin juttuja.

Meillä on ollut lähes aina terve poika, lukuunottamatta kivuliaasti nousevia hampaita. Tuttia emme ole enää käyttäneet.
 
mökö
meillä reilun vuoden ikäinen kanssa. Kokeili eräänä iltana juuri tuota huutamista seisoen ja istuen. huusi niin että oksensi. jopa kolmesti yhden illan aikana. neljä iltaa sitä huutoa kesti, mutta pian hän huomasi ettei se hyödytä. vanhempien sänkyyn ei pääse vaan omassaan joutuu nukkumaan, aivan kuin aina ennenkin. mitään emme muuttaneet huutoiltojen aikana. samalla lailla tehtiin iltatoimet ja laitettiin nukkumaan. kunneltiin vain se huuto joskin vaikeaa se oli...nykyään nukahtaa itse, kuin ennenkin.uninallen ja tutin kanssa. välillä käyn oikasemassa vauvasolmun kun saattaa pyöriä ja veuhtoa niin että on solmussa pinnoissa,mutta sinne nukahtaa jotenkin päin ja herää aamulla 10 tunnin unienjälkeen. ja nukkuu edelleen kahdet päikkärit. pitkät ja lyhyet tirsat =)
 
Meillä neiti harrasti tuota samaa n. 1-vuoden ikäisenä. Pitkään meni niin, että emme jaksaneet hänen pelleilyään sängyssä, vaan nukutimme omaan sänkyymme ja siitä sitten hetken kuluttua kannoimme nukkuvan lapsen omaan huoneeseensa. Jossain kohtaa totesimme, että eihän tämä näin voi jatkua ja yhtenä iltana päätimme, että tästä lähtien tyttö nukahtaa omaan sänkyyn ja piste. Kauhea huutohan siitä tuli. Jonkin aikaa huudettuaan neiti totesi, että ei taida auttaa ja nukahti omaan sänkyyn. Yhä edelleen häntä pitää iltaisin nukuttaa niin, että pitää kättä rinnan päällä hetken aikaa eli n. 10 min, mutta nykyään yleensä nukahtaa suht helposti kuitenkin. Meillä ainakin auttoi se, että lasta pidettiin paikoillaan ts ei päässyt rimpuilemaan ja nousemaan ylös ja pelleilemään ja kikattamaan jne. Päättäväisesti ja hellästi pidettiin kättä rinnan ja käsien päällä ja sanottiin, että nyt nukutaan, hyvää yötä. Menihän se jakeluun ja nykyään päästään nukutuksessa jo vähän helpommalla, vaikka vieläkin toivon, että se päivä koittaa, kun hänet vain viedään sänkyyn ja hän jää sinne itsekseen nukahtamaan. Omassa sängyssään nukkuu n 12 tunnin yöunet heräilemättä, ellei ole mitään vaivaa esim hampaat tai flunssa.
 
Kyllä lapsi vetää enemmän kun 1000-0 vanhempiaan.

No niin, eli maalaisjärki käteen. Rauhalliset iltatouhut omaan sänkyyn ja se siitä! Kuka sielä käskee ravaamaan ja NOSTAMAAN LASTA SÄNGYSTÄ?????? Kuka niin on opettanut että LASTA PITÄÄ VIEDÄ VANHEMPIEN SÄNKYYN NUKUTTAAN??????? Ei hitsi viini.......tottakai lapsi NAURAA kun te olette niin narussa.

Anna lapsen itse rauhottua kun olette hänet sänkyyn laittanut. Se on asia minkä lapsen on itse opittava, se ei tule valoja laittamalla, nostelemalla sängystä ymymymym hullun konsteilla ja vihon viimeinen on sit se vanhempien sänkyyn vienti.....APUA.

Kannattaa korjata virhe pikimmiten koska jos linjanne jatkuu on luvassa unettomia öitä koko perheelle.

Jatkoja :wave:
 
Meillä tytön nukkumishistoriaan mahtuu kaikenlaista:nukahtamista itsekseen,yöllä viereen ottamista,vieressä nukkumista,viereen nukahtamista ja omaan sänkyyn kantamista...joskus tuntuu,että voiko näin pienen ihmisen nukahtaminen ja nukkuminen olla näin suurta teatteria :LOL:

Omassa sängyssä nukahtamisen ja siellä lähes aina koko yön nukkumisen jälkeen meille tuli vaihe,että tyttö ei suostunut olemaan omassa sängyssään ollenkaan.Alkoi kauhea pakokauhuinen huuto,joka ei loppunut millään.Kokeiltiin tassuttelua,laulua,lähes kaikkea.Kun tyttö sitten alkoi oksennella sänkyyn,oli pakko viheltää peli poikki.Ensinnäkin oksujen siivoaminen kiristi pinnaa,varsinkin kun tämä tapahtui kaikkien ollessa väsyneitä.Useimmiten vielä oksut tuli,kun olin yksin kotona :\| .Samoihin aikoihin alkoi tulla eroahdistusta ja tytön näköpiiristä poistuminen sai aikaan hirveän huudon.Ei auttanut vaikka kuinka jutteli.

Me tehtiin päätös,että tyttöä ei väkisin pidetä sängyssä.Emme halunneet,että kokee sängyn rangaistuspaikkana tms.Halusimme myös yrittää pitää yllä mielikuvaa sängystä kivana paikkana,jotta tulevaisuudessa ei tulisi ongelmia.

Meillä siis tyttö nukkui kuukausikaupalla välissämme.Välillä hermoja kiristi pahasti,mutta se oli hinta,jonka halusimme maksaa helpommista nukkumaanmenoista.Olimme yhdessä vaiheessa täysin varmoja,etä tyttö ei nuku ikinä yksin,vaan tulevat poikaystäväkin nukkuu välissämme :LOL: .

Yhtenä iltana,kun tuntui,että pahin eroahdistus oli poissa,päätin,että nyt taas kokeillaan.Emme siis edes kokeilleet yhdessä vaiheessa omaa sänkyä ollenkaan.Kun tyttö ei alkanutkaan heti itkeä,päätin,että nyt sitten nukahdetaan omaan sänkyyn.Jossakin vaiheessa lapsi itki kyllä,mutta sävystä huomasi,että kyse ei ole enää paniikista vaan huomiosta ja väsymyksestä.Vajaan tunnin kuluttua tyttö nukkui ja nukkuikin aamuun asti.

Sen jälkeen olemme pitäneet kiinni siitä,että omaan sänkyyn nukahdetaan AINA.Päikkäritkin nukutaan omassa sängyssä,mitä ei ennen tapahtunut juuri koskaan.Jos ja yleensä kun tyttö herää,nostetaan hänet väliin.Siinä sitten nukutaan aamuun asti.Yhä useammin yöt nukutaan kyllä kokonaan omassa sängyssä.

Loppuun vielä lapsen temperamentista.Toiset lapset eivät saa paniikkikohtauksia,vaan itkevät enemmänkin huomiota.Minun mielestäni,jos lapsi saa selviä paniikkikohtauksia,ei ole järkeä pakottaa nukahtamaan yksin.Kaikissa tapauksissa huudattaminen ei ole järkevä vaihtoehto.Meillä nykyisin tyttö itkee välillä pinniksessä iltaisin ja saa itkeäkin,koska kysymyksessä on joko yliväsymys tai huomion hakeminen.Paniikin kyllä tunnistaa.

Tsempit!Toivottavasti tästä oli apua.Kirjoittele joskus,miten meni ja mikä auttoi.
 
Kiitos kaikille vastauksista =)

Kun lapsi oli pienempi muistan lukeneeni jotain vauvalehteä, jossa oli tuosta nukuttamisesta, unikoulusta yms. Ja muistan ajatelleeni,e ttä onhan nyt kumma jos ei saa lastaan nukkumaan. Vaan kuinkas kävi? Itse olen samassa tilanteessa. Mutta eiköhän tämä tästä, no panic.

Meillä on muuten päiväunienkin suhteen pieni onkelma. Matkasängyssä ei suostu nukkumaan, eikä olla pakotettu, kun ei siitä tule mitään. On siis mökillä nukkunut päikkärinsä aina rattaissa. huono äiti olen varmasti tämänkin takia :p
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 14:09 Agapi kirjoitti:
Just....ylläoleva on hyvä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun mopo karkaa käsistä......teatteri on kyllä hyvä sana kuvaamaan tota yörumbaa.

Hyvä että on asiat jo paremmin.
Tiedoksi sulle Agapi,että lapsemme on ollut syntymästään saakka huonosti nukkuvaa sorttia.Kaikki ympärillä oleva kiinnostaa niin hirvittävän paljon,ettei neiti ole malttanut nukkua.

Meillä ei todellakaan ole mopo karannut käsistä eikä lapsemme ole juoksuttanut meitä 1000-0.Meillä nyt sattuu olemaan lapsi,jota nukkuminen ei juurikaan kiinnosta.Meidän lapsellamme on ollut monta erilaista vaihetta nukkumisen kanssa ja olemme yrittäneet etsiä juuri siihen vaiheeseen ja tilanteeseen sopivaa keinoa saada tyttö nukkumaan.Kuitenkin lapsi tarvitsee unta kasvaakseen ja meidän aikuisten tehtävä on pitää huolta siitä,että lapsi saa nukkua.

Ja meillä on rutiinit yms. olleet aina samat,eikä sillä ole vaikutusta lapsen nukahtamiseen,ennemminkin kyse on kehitysvaiheesta,joka on sillä hetkellä päällä.Ja pitäisikö lapsi todella jättää mielestäsi yksin huutamaan ja omaan oksennukseensa nukkumaan?

En ole kovinkaan juoksutettavissa olevaa sorttia äitinä ja neidille on hyvin varhaisessa vaiheessa tehty selväksi,että on asioita,joissa ei jousteta.Valitettavasti me aikuiset emme voi päättää,koska/miten /missä lapsemme nukahtaa.Jopa neuvolassa olivat ihmeissään,kun kyselin neuvoa ja tukea,teemmekö varmasti oikein.Sanoivat vaan,että kannattaa kokeilla erilaisia "tekniikoita",jotka tuovat meille parhaimman tuloksen.

Eikö vanhempien kuulukaan ottaa huomioon lapsen yksilöllisiä eroja kasvatuksessaan ja toimissaan.Täytyykö vuoden ikäistä kohdella samoin kuin naapurin 5-vuotiasta Pertsaa,joka juoksuttaa äitiä tuomaan vettä?

No,tärkeintä kai lienee se,etten koe että lapsemme olisi tässä nukkumisasiassa yrittänyt päästä niskan päälle.Muutoin kyllä pikku-pomo yrittää määrätä lähes asiassa kuin asiassa.

 
nii-in
kyllä agapilla on välillä vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin vain yksi lapsi?

meidän puolitoistavuotiaan kanssa on käyty läpi kaikennäköisiä nukuttamisia ja itsekseen nukahtamisia. tällä hetkellä nukahtaa omaan tavalliseen lasten sänkyyn kunhan on samassa huoneessa vahtimassa ettei tule sängystä pois.

ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli mutta kuten pipsakin, mekin pidämme tärkeimpänä sitä että sekä lapsi että vanhemmat saavat nukkua tyyli on vapaa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 13:56 Pipsa kirjoitti:
Meillä tytön nukkumishistoriaan mahtuu kaikenlaista:nukahtamista itsekseen,yöllä viereen ottamista,vieressä nukkumista,viereen nukahtamista ja omaan sänkyyn kantamista...joskus tuntuu,että voiko näin pienen ihmisen nukahtaminen ja nukkuminen olla näin suurta teatteria :LOL:

Omassa sängyssä nukahtamisen ja siellä lähes aina koko yön nukkumisen jälkeen meille tuli vaihe,että tyttö ei suostunut olemaan omassa sängyssään ollenkaan.Alkoi kauhea pakokauhuinen huuto,joka ei loppunut millään.Kokeiltiin tassuttelua,laulua,lähes kaikkea.Kun tyttö sitten alkoi oksennella sänkyyn,oli pakko viheltää peli poikki.Ensinnäkin oksujen siivoaminen kiristi pinnaa,varsinkin kun tämä tapahtui kaikkien ollessa väsyneitä.Useimmiten vielä oksut tuli,kun olin yksin kotona :\| .Samoihin aikoihin alkoi tulla eroahdistusta ja tytön näköpiiristä poistuminen sai aikaan hirveän huudon.Ei auttanut vaikka kuinka jutteli.

Me tehtiin päätös,että tyttöä ei väkisin pidetä sängyssä.Emme halunneet,että kokee sängyn rangaistuspaikkana tms.Halusimme myös yrittää pitää yllä mielikuvaa sängystä kivana paikkana,jotta tulevaisuudessa ei tulisi ongelmia.

Meillä siis tyttö nukkui kuukausikaupalla välissämme.Välillä hermoja kiristi pahasti,mutta se oli hinta,jonka halusimme maksaa helpommista nukkumaanmenoista.Olimme yhdessä vaiheessa täysin varmoja,etä tyttö ei nuku ikinä yksin,vaan tulevat poikaystäväkin nukkuu välissämme :LOL: .

Yhtenä iltana,kun tuntui,että pahin eroahdistus oli poissa,päätin,että nyt taas kokeillaan.Emme siis edes kokeilleet yhdessä vaiheessa omaa sänkyä ollenkaan.Kun tyttö ei alkanutkaan heti itkeä,päätin,että nyt sitten nukahdetaan omaan sänkyyn.Jossakin vaiheessa lapsi itki kyllä,mutta sävystä huomasi,että kyse ei ole enää paniikista vaan huomiosta ja väsymyksestä.Vajaan tunnin kuluttua tyttö nukkui ja nukkuikin aamuun asti.

Sen jälkeen olemme pitäneet kiinni siitä,että omaan sänkyyn nukahdetaan AINA.Päikkäritkin nukutaan omassa sängyssä,mitä ei ennen tapahtunut juuri koskaan.Jos ja yleensä kun tyttö herää,nostetaan hänet väliin.Siinä sitten nukutaan aamuun asti.Yhä useammin yöt nukutaan kyllä kokonaan omassa sängyssä.

Loppuun vielä lapsen temperamentista.Toiset lapset eivät saa paniikkikohtauksia,vaan itkevät enemmänkin huomiota.Minun mielestäni,jos lapsi saa selviä paniikkikohtauksia,ei ole järkeä pakottaa nukahtamaan yksin.Kaikissa tapauksissa huudattaminen ei ole järkevä vaihtoehto.Meillä nykyisin tyttö itkee välillä pinniksessä iltaisin ja saa itkeäkin,koska kysymyksessä on joko yliväsymys tai huomion hakeminen.Paniikin kyllä tunnistaa.

Tsempit!Toivottavasti tästä oli apua.Kirjoittele joskus,miten meni ja mikä auttoi.
Lue toi sinun ensimmäinen osa tosta tekstistä niin ymmärrät mitä tarkottaa kun on mopo karannut käsistä.....eihän tässä mitään neropattia tarvii edes leikkiä kun se lukee mustaa valkosella tossa alussa!

Noh noh, eipäs tarvii kimpaantua. Ette vaan ole yksinkertaisesti ole antaneet lapselle tarpeeks ajoissa mahdollisuutta oppia nukahtamaan itse ton, niin kun itse sanoit, teatterinne takia ja sitten otetaan kaikennäköistä hyssytystä ja hassutusta kehiin kun keinot loppuu ja lopuks kun ei mitään muuta enää lapsiraukka keksi, hän oksentaa!!! Oletko koskaan kysynyt lääkäriltä miksi lapsi oksentaa kun ei saa tahtoaan läpi? Seuraavan kerran kun menet kunnon lastenlääkärille, kysyppä, niin viisastut.

Eihän tässä tarvii olla edes mikään kaikkitietävä, kun näitä viestejä lukee. Ongelmat näkyvät jo 1000km päästä. Turha sitä on tosiasioita mutkistella eiks vaan.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 22:33 Mami kirjoitti:
Mikähän kaikkitietävä tämä Agapi oikein luulee olevansa ? Ei millään pahalla Agapi mutta yleistäminen ei ole pikkulasten kohdalla lainkaan järkevää eikä osoita viisautta...
Kaikkitietävä :LOL:

Hitsi kun oli hyvä juttu. Jos ongelma on nenän edessä ja sitä ei nähä, niin eikö ole hyvä että joku tökkäsee kylkeen ja sanoo että tossa se on!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 22:58 nii-in kirjoitti:
kyllä agapilla on välillä vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin vain yksi lapsi?

meidän puolitoistavuotiaan kanssa on käyty läpi kaikennäköisiä nukuttamisia ja itsekseen nukahtamisia. tällä hetkellä nukahtaa omaan tavalliseen lasten sänkyyn kunhan on samassa huoneessa vahtimassa ettei tule sängystä pois.

ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli mutta kuten pipsakin, mekin pidämme tärkeimpänä sitä että sekä lapsi että vanhemmat saavat nukkua tyyli on vapaa.
..vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin yksi lapsi? :LOL: :LOL:

Sitä ollaan niin karvat pystyssä jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja sanotaan suoraan. Voi voi voi. Kyllä, minulla on yksi mahtava lapsi ja lisää tulossa. Hyvä että joillain on selkärankaa sanoa asiat miten ne on.
Toi sun tyyli on kyllä kaiken huippu....joka viikko uus hyssyttely tyyli...huhu...kysele vähän lääkäreiltä tai vaikka neuvolan pirkolta mitä tollanen "tyyli" saa aikaiseksi. Ei kovin tervettä.
Noh, kommentoi nyt jos jaksat mutta, jos et osaa muuta sanoa kun eikös hänellä ole yksi lapsi, niin jätä väliin... \|O
 
Kovasti on tolla Agapilla tietämystä joka asiaan. Käskee aina muita olemaan kimpaantumatta ja itse kuitenkin kimpaantuu joka asiasta. Eikö joskus voisi neuvoa muita ilman hirvittävää ironista asennetta, joka paistaa joka kirjoituksestasi läpi. Aina pitää laittaa joku vertaus, sirkustouhusta tai lapsen vedättämisestä .Kyllä neuvoja voi antaa kauniimminkin, ilman toisen syyllistämistä ja naurunalaiseksi laittamista. Mutta tähänkin sinulla varmasti on jo joku hyvä ironinen vastaus valmiina, jään vain odottelemnn...

Tässä yksi syy, miksi minä en enää kysele tällä palstalla juuri mitään, koska aina joku viisaampi osaa sanoa asiat ilkeällä vivahteella :'(
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:06 vieras kirjoitti:
Kovasti on tolla Agapilla tietämystä joka asiaan. Käskee aina muita olemaan kimpaantumatta ja itse kuitenkin kimpaantuu joka asiasta. Eikö joskus voisi neuvoa muita ilman hirvittävää ironista asennetta, joka paistaa joka kirjoituksestasi läpi. Aina pitää laittaa joku vertaus, sirkustouhusta tai lapsen vedättämisestä .Kyllä neuvoja voi antaa kauniimminkin, ilman toisen syyllistämistä ja naurunalaiseksi laittamista. Mutta tähänkin sinulla varmasti on jo joku hyvä ironinen vastaus valmiina, jään vain odottelemnn...

Tässä yksi syy, miksi minä en enää kysele tällä palstalla juuri mitään, koska aina joku viisaampi osaa sanoa asiat ilkeällä vivahteella :'(
Oj då.
Niinkun sanoin että eikö ole parempi kun herää heti eikä huomenna? Tämä ei ole ironiaa mutta voin kertoo että noi lässyn läät ja kyllä se menee ohi ja se on korvatulehdusta...on kommentteja joka sanotaan kun muuta ei keksitä.
Jos joku näkee asian toisin, niin eikun vaan suu puhtaaks ja kissa pöydälle. Mun tyyli on kirjottaa ja kommentoida näin. Kaikki ei tykkää kaikkien tyylistä, se on vissi ja ei tarviikkaan, mutta lupaan että jotain jää kuitenkin huiviin kunnon suoraan sanotuista viesteistä kun ns.korvatulehdus, kysy neuvolan pirkolta viesteistä. Jos jotkut herkkänahkaiset ottaa itteensä viesteistä joita lukee näillä palstoilla, ei kannata sitten edes avata koko kaksplussaa. Nää palstat on just sitävarten että äidit/isät saavat erilaisia neuvoja, hyviä ja huonoja.

Nyt nostan hattua ja sanon että moro, koska en halua käyttää tämän alkuperäsen viestin alottajan tilaa kaksintaisteluille, mutta ymmärsit varmaan pointin.
B)
 
itekkin juuri pari kk sit kirjottelin tänne juuri samasta aiheesta =)
poju oli 6kk asti nukkunut omassa huoneessaan pinniksessä eikä ennemmin ollut mitään ongelmia ollut nukkumaanmenon kanssa. sit olikin sormi suussa kun reilun vuoden ikäinen poika huusi iltasin sängyssään kun palosireeni joskus parikin tuntia putkeen.
huomasin kyllä ettei mitään hätää ollut, koska kun huoneeseen meni, niin aurinkoinen hymy oli vastassa ja innolla esiteltiin kuvia seiniltä ym.
oliskohan sitä iltahuutoa kolmisen viikkoa kestänyt, ja kun ei nostellut sängystä, ja teki kaikki toimet illalla aivan kuten ennenkin, niin se siitä sit rauhoittui yhtäkkiä. en alkanut sängynvierellä kuikuilemaan, ja herra huomasi sitten, ettei mielenosoituksista ollut mitään vastaavaa hyötyä. nyt taas on saatu rauha taloon, ja poika nukahtaa taas tyytyväisenä omaan sänkyyn ilman vastalauseita. kyllä se ohi jossain vaiheessa menee, kun vain pystyy kuunnella sitä kiukkuamista jonkin aikaa. tsemiä!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:19 gloh kirjoitti:
itekkin juuri pari kk sit kirjottelin tänne juuri samasta aiheesta =)
poju oli 6kk asti nukkunut omassa huoneessaan pinniksessä eikä ennemmin ollut mitään ongelmia ollut nukkumaanmenon kanssa. sit olikin sormi suussa kun reilun vuoden ikäinen poika huusi iltasin sängyssään kun palosireeni joskus parikin tuntia putkeen.
huomasin kyllä ettei mitään hätää ollut, koska kun huoneeseen meni, niin aurinkoinen hymy oli vastassa ja innolla esiteltiin kuvia seiniltä ym.
oliskohan sitä iltahuutoa kolmisen viikkoa kestänyt, ja kun ei nostellut sängystä, ja teki kaikki toimet illalla aivan kuten ennenkin, niin se siitä sit rauhoittui yhtäkkiä. en alkanut sängynvierellä kuikuilemaan, ja herra huomasi sitten, ettei mielenosoituksista ollut mitään vastaavaa hyötyä. nyt taas on saatu rauha taloon, ja poika nukahtaa taas tyytyväisenä omaan sänkyyn ilman vastalauseita. kyllä se ohi jossain vaiheessa menee, kun vain pystyy kuunnella sitä kiukkuamista jonkin aikaa. tsemiä!
;) Selkärankaa, mahtavaa. Onnittelen*
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:21 Agapi kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:19 gloh kirjoitti:
itekkin juuri pari kk sit kirjottelin tänne juuri samasta aiheesta =)
poju oli 6kk asti nukkunut omassa huoneessaan pinniksessä eikä ennemmin ollut mitään ongelmia ollut nukkumaanmenon kanssa. sit olikin sormi suussa kun reilun vuoden ikäinen poika huusi iltasin sängyssään kun palosireeni joskus parikin tuntia putkeen.
huomasin kyllä ettei mitään hätää ollut, koska kun huoneeseen meni, niin aurinkoinen hymy oli vastassa ja innolla esiteltiin kuvia seiniltä ym.
oliskohan sitä iltahuutoa kolmisen viikkoa kestänyt, ja kun ei nostellut sängystä, ja teki kaikki toimet illalla aivan kuten ennenkin, niin se siitä sit rauhoittui yhtäkkiä. en alkanut sängynvierellä kuikuilemaan, ja herra huomasi sitten, ettei mielenosoituksista ollut mitään vastaavaa hyötyä. nyt taas on saatu rauha taloon, ja poika nukahtaa taas tyytyväisenä omaan sänkyyn ilman vastalauseita. kyllä se ohi jossain vaiheessa menee, kun vain pystyy kuunnella sitä kiukkuamista jonkin aikaa. tsemiä!
;) Selkärankaa, mahtavaa. Onnittelen*

noh, täytyy kyllä myöntää että meinas se selkäranka loppua kesken multaki jossain vaiheessa.
tuntui kyllä kamalalta kuunnella sitä JOKA ilta samaa itkua sieltä huoneesta. mutta ajattelin että jos sen nyt sieltä hakee viereen nin sit saa kyllä hakee siitä lähtien... ap:lle voimia ja "kuuroja korvia" tuleviksi illoiksi. :flower:
 
Paavo-Riikka
"Nää palstat on just sitävarten että äidit/isät saavat erilaisia neuvoja, hyviä ja huonoja."

Just så, ja mikä tekee Agapin neuvoista aina niitä hyviä ja muiden neuvot on huonoja??? Tähän maailmaan mahtuu onneksi monia erilaisia tapoja, joista jotkut on hyviä toiselle ja toiset toiselle... No, se siitä. Itse olen kuitenkin aika lailla samoilla linjoilla Agapin kanssa, että selvät sävelet vaan ja huutoa kuuntelemaan (ei kuitenkaan paniikkiin asti). Meillä on ollut aikas tiukat unikoulut, mutta silti poika saa välillä paniikkihuutokohtauksia (paha uni tms...) ja silloin en tietenkään anna pojan huutaa yksin. Ap:lle siis vaan sisua ja kelloon katselua, ettei mennä liian pian (itselleni auttoi ainaki, että on joku konkreettinen aikaraja, jonka jälkeen saa mennä käymään). Meillä käytiin vastaavassa tilanteessa pitenevin välein laittamassa poika takaisin maate ilman mitään muita hyssyttelyjä ja vajaassa viikossa tilanne muuttui täysin. Ensin aika oli 5min ja pisimmillään20min. Nyt n.5kk sen jälkeen aletaan taas uudet harjoitukset, kun on vähän lipsuttu ja alkaa taas öisin olla ravaamista. Tsemppiä vaan kovasti kaikille yö/iltahuutelijoiden äideille.

 
nii-in
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:05 Agapi kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 22:58 nii-in kirjoitti:
kyllä agapilla on välillä vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin vain yksi lapsi?

meidän puolitoistavuotiaan kanssa on käyty läpi kaikennäköisiä nukuttamisia ja itsekseen nukahtamisia. tällä hetkellä nukahtaa omaan tavalliseen lasten sänkyyn kunhan on samassa huoneessa vahtimassa ettei tule sängystä pois.

ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli mutta kuten pipsakin, mekin pidämme tärkeimpänä sitä että sekä lapsi että vanhemmat saavat nukkua tyyli on vapaa.
..vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin yksi lapsi? :LOL: :LOL:

Sitä ollaan niin karvat pystyssä jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja sanotaan suoraan. Voi voi voi. Kyllä, minulla on yksi mahtava lapsi ja lisää tulossa. Hyvä että joillain on selkärankaa sanoa asiat miten ne on.
Toi sun tyyli on kyllä kaiken huippu....joka viikko uus hyssyttely tyyli...huhu...kysele vähän lääkäreiltä tai vaikka neuvolan pirkolta mitä tollanen "tyyli" saa aikaiseksi. Ei kovin tervettä.
Noh, kommentoi nyt jos jaksat mutta, jos et osaa muuta sanoa kun eikös hänellä ole yksi lapsi, niin jätä väliin... \|O
Ja näin, kun agapia tökkäisee hänen omalla aseellaan; ironialla, ei hän sitä näe. Olisi varmaan pitänyt kirjoittaa lihavoituna ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli niin agapikin olisi huomannut ironian

ha ha vaan itsellesi, toivottavasti pysyt onnellisena siellä yläilmoissa missä tavallisten ihmisen yläpuolella liitelet
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:05 Agapi kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 22:58 nii-in kirjoitti:
kyllä agapilla on välillä vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin vain yksi lapsi?

meidän puolitoistavuotiaan kanssa on käyty läpi kaikennäköisiä nukuttamisia ja itsekseen nukahtamisia. tällä hetkellä nukahtaa omaan tavalliseen lasten sänkyyn kunhan on samassa huoneessa vahtimassa ettei tule sängystä pois.

ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli mutta kuten pipsakin, mekin pidämme tärkeimpänä sitä että sekä lapsi että vanhemmat saavat nukkua tyyli on vapaa.
..vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin yksi lapsi? :LOL: :LOL:

Sitä ollaan niin karvat pystyssä jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja sanotaan suoraan. Voi voi voi. Kyllä, minulla on yksi mahtava lapsi ja lisää tulossa. Hyvä että joillain on selkärankaa sanoa asiat miten ne on.
Toi sun tyyli on kyllä kaiken huippu....joka viikko uus hyssyttely tyyli...huhu...kysele vähän lääkäreiltä tai vaikka neuvolan pirkolta mitä tollanen "tyyli" saa aikaiseksi. Ei kovin tervettä.
Noh, kommentoi nyt jos jaksat mutta, jos et osaa muuta sanoa kun eikös hänellä ole yksi lapsi, niin jätä väliin... \|O
Eroahdistusta sanon minä ja on useamman lapsen kokemus.

Ja AGAPI.. kyllä tää ei ole sun paikkas. Oli palsta mikä tahansa, saat mielettömän riidan aikaan.
 
sivusta seurannut
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 15:20 mamma kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.06.2006 klo 14:05 Agapi kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.06.2006 klo 22:58 nii-in kirjoitti:
kyllä agapilla on välillä vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin vain yksi lapsi?

meidän puolitoistavuotiaan kanssa on käyty läpi kaikennäköisiä nukuttamisia ja itsekseen nukahtamisia. tällä hetkellä nukahtaa omaan tavalliseen lasten sänkyyn kunhan on samassa huoneessa vahtimassa ettei tule sängystä pois.

ensi viikolla varmasti taas uusi tyyli mutta kuten pipsakin, mekin pidämme tärkeimpänä sitä että sekä lapsi että vanhemmat saavat nukkua tyyli on vapaa.
..vähän liian tietävä ote asioihin. eikös hällä ole kuitenkin yksi lapsi? :LOL: :LOL:

Sitä ollaan niin karvat pystyssä jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja sanotaan suoraan. Voi voi voi. Kyllä, minulla on yksi mahtava lapsi ja lisää tulossa. Hyvä että joillain on selkärankaa sanoa asiat miten ne on.
Toi sun tyyli on kyllä kaiken huippu....joka viikko uus hyssyttely tyyli...huhu...kysele vähän lääkäreiltä tai vaikka neuvolan pirkolta mitä tollanen "tyyli" saa aikaiseksi. Ei kovin tervettä.
Noh, kommentoi nyt jos jaksat mutta, jos et osaa muuta sanoa kun eikös hänellä ole yksi lapsi, niin jätä väliin... \|O
Eroahdistusta sanon minä ja on useamman lapsen kokemus.

Ja AGAPI.. kyllä tää ei ole sun paikkas. Oli palsta mikä tahansa, saat mielettömän riidan aikaan.
Täysin samaa mieltä tuon viimeisen lausahduksen kanssa!!!
 
Meillä myös sama ongelma, mutta eiköhän siitä asetu. Neiti energiaa täynnä ja ei malta nukkumaan mennä. Äitiinsä tulee...

Meillä ei aiemmin ole ollut mitään ongelmia nukkumisen kanssa, ei olla koskaan nukutettu... Nyt sitten jokunen viikko useampana yönä. Mutta otan sen tilapäisenä ongelmana. Vaikutta semyös kuinka paljon puuhaillut päivällä.

Ongelmiahan voi alkaa tulla, kun lapsi kykenee paremmin säätelemään itseään ja valveilla oloaan. Ja kuten sanottu, möys äitinsä vähäunista ja energistä sorttia. Muutoinkin neiti on kovin itsenäinen ja rohkea. Lasten luonteissa on eroa, toiset arkoja ja hiljaisempia, toiset taas avoimempia yms.

Yritän nyt vaan toistaa samaa kaavaa. Mielestäni lasta ei voi pitää huutamassa tuntia tai puoltatoista, etteikö kävisi katsomassa, vaikka tiedän, ettei ole "hätää". Käyn kurkistamassa välillä ja sanon että nukkumaanmeno aika pienillä lapsilla, soittokellot uudelleen päälle ja unilelut lattialta viereen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.06.2006 klo 10:24 vieras kirjoitti:
Yritän nyt vaan toistaa samaa kaavaa. Mielestäni lasta ei voi pitää huutamassa tuntia tai puoltatoista, etteikö kävisi katsomassa, vaikka tiedän, ettei ole "hätää". Käyn kurkistamassa välillä ja sanon että nukkumaanmeno aika pienillä lapsilla, soittokellot uudelleen päälle ja unilelut lattialta viereen.
olen tässä asiassa samaa mieltä. toivottavasti mun kirjoituksesta ei saanut sellaista käsitystä, että annan pojan huutaa tuntikaupalla yksin huoneessaan...
tuskin kukaan niin tekee...
aika ajoin käyn katsomassa ja antamassa unilelun lattialta. tarkoitin sitä että en jää lapsen luo tuudittamaan sylissä tms, mikä palkitsisi sen käytöksen :)
 

Yhteistyössä