Nukkumaanmenopuuhastelut

Meillä 2v. tyttö on alkanut illalla touhuilla makuuhuoneessa ennen nukkumaanmenoa. Eipä siinä, senkun touhuilis yksinään, mutta kun se on sitä, että se käy potalla n. 10 kertaa ennen nukkumaanmenoa ja saa puristettua pottaan joka kerta jotain, kakatkin yleensä 2-4 kertaa. Tuntuu, että se oikein panttaa niitä kakkoja illaksi, että saa sitten juoksuttaa äitiä pottaa tyhjentämässä. Pakkohan se on tyhjentää, kun on käynyt niinkin, että kakat on pitkin makkarin lattiaa, kun potta kaatuu.
Eipä tuo nyt iso vaiva ole, mutta vähän ärsyttävää, kun touhuilu kestää ja kestää. 1-1½ tuntia puuhastelee ja ramppaa makuuhuoneen ovella milloin mitäkin asiaa toimittamassa. Alkaa oma ääni kohoamaan, kun joka hiton ilta sama rumba.
Öisin on alkanut myös käydä pissalla ja kipittelemään meidän sänkyyn. Eipä siinä mitään, mutta kun pyörii ja hyörii siinä niin, että oma uni on katkonaista. Omaan sänkyyn jos siirtää, alkaa kamala huuto. Tai jos joskus sinne menee takaisin, tulee kohta uudestaan pyörimään meidän sänkyyn.
Meidän omaan sänkyyn nätisti nukkumaan jäänyt ja yönsä putkeen nukkunut lapsi on aloittanut jälleen rasittavan ilta- ja yörumban.
Mitenkä muilla?
 
Teillä näkyy olevan vähän vanhempi lapsi, meillä täytellään tammikuussa 2v. Eli ei ainakaan vielä ole merkkejä yötouhottamisesta enkä toivottavasti joudu siihen.

Meillä ollaan vielä häkkisängyssä ja yövaipassa että taidetaan olla jatkossakin :D
 
Pinnasänky on joo meilläkin, mutta laita on ollut pakko laskea, ettei yöllä telo itseään, kun kiipeää sieltä yli ihan näpsäkästi. Ennen siis jäi omaan sänkyyn, mutta nyt ei laidat pidättele ja nukahtaa meidän sänkyyn, josta sitten nostan omaan sänkyynsä.
Tämä ruljanssi alkoi oikeastaan tasan 2-vuotiaana eli n. 1½ kk sitten. Onneksi olen sen saanut opetettua heti kärkeen, että makuuhuoneessa pysytään ja siitä ei lipsuta. Ovelta sitten huikkailee asioitaan tai seisoo tyhjennystä vailla olevan potan kanssa. :headwall:
 
tantsu80
meijän 2½v poika on nyt jonkun aikaa ravannut pissillä ja kakalla vessassa. Tosin nyt saatu taas onneksi rauhottumaan,kun huomasi,ettei juttu toimi.. Laitoin käymään pissillä ennen nukkumaan menoa,vaikka yrittikin laistaa ja sit ei tullu enää sanoon,et pissittäis. Ja nyt tänään kävi vaan kerran avaamassa huoneensa oven,isänsä kävi peittelemässä ja sitten tais nukahtaa kun ei oo kuulunu mittään.

Yhessä välissä poika tuli joka ikinen yö pyörimään meijän sänkyyn ja vaikka kuinka sitkeesti vietiin takas omaan sänkyyn,niin kapusi samana yönä takasi. Ja vielä pieni hetki sitten hän sai öisin semmosia kamalia kiljumiskohtauksia,että varmaan koko kerrostalo kuuli.. :whistle: mutta nyt nekin on loppunu (toivottavasti kokonaan) ja meijän sänkyyn on tullu nyt noin viikon ajan vasta ihan aamulla.

Ihan jo hirvittää,et millon tuo kuopus alkaa sit keksiä nuo yöjuoksut... Kaipais jo ihan rauhallisia öitä,mutta niitä ei taija olla luvassa kun vasta sitten ku pojat aikuisia ja muuttaneet kotoo pois...

;)
 
Miskan äiskä
Kuulostaa vähän samanlaiselta kuin meillä ja luulen sen liittyvän uhmaikään. Aikuisen on vain laitettava rajat lapselle mitä sopii tehdä yöaikaan ja kuinka monta kertaa. Eihän se helppoa ole, mutta kun sen tarpeeksi monta kertaa tekee, niin lapsi oppii missä menee raja ja tyytyy siihen. Lapselle voi ihan hyvin selittää, että myös äiti ja isä haluaa nukkua yöllä, lelut haluaa nukkua jne. Meillä iltajuoksemiseen on auttanu tuutulaulu-CD, jota poika kuuntelee omassa sängyssä ja sen lisäksi annetaan homeopaattista kamomillaa iltapalalla, joka auttaa rauhottumaan. Tsemppiä ja jaksamista! :hug:
 

Yhteistyössä