Nukahtamisvaikeuksia

Meill poika 1v 11 kk ja nyt on ollut koko viikon vaikeeta nukahtaa nytkin meni tunti ennen kuin nukahti. Päivä unia ei millään suostuisi nukkumaan, ja tänäänkin nukahti vain autoon puoliksi tunnniksi. Onko muita samanlaisia lapsia, vai ollaanko ainuita.
 
nukutaan yöllä
Hei,

Meillä on neljällä lapsella päiväunet jääneet pois n 1,5v iässä. (Ihmettelin aiemmin toisten äitien kertomisia päivä-ja yöunien pituuksista samanikäisillä lapsilla. Meillä lapset on ilmeisesti tulleet isäänsä, joka pärjää vähällä unella). Satunnaisesti päikkäreitä on nukuttu kyllä vielä paljon vanhempanakin. Anna ihmeessä lapsen olla hereillä päivällä ja nukuta sitten helposti yöunille. Unirytmin vaihtoaika voi olla vaikeaa ja kannattaa olla tarkkana, koska joinain päivinä pienille unille täytyy päästä. Silloinkaan älä kuitenkaan nukuta lasta 30-45 minuuttia kauempaa, ettei ilta mene hulinoidessa. Meilä ainakin toimii näin (nyt nuorimman 2v:n kanssa) ja nautin pitkistä illoista ja lapsen pikaisesta nukahtamisesta.
 
Meillä on 2v poika ja ihan samanlaista ton nukkumisen kanssa! Päivällä ei suostu päikkäreille, mutta jos satutaan oleen autossa siihen aikaan kun päikkäreitä tavataan nukkua niin silloin kyllä nukahtaa. Hoitopaikalla hän nukkuu aina päikkärit, mutta ei viikonloppuisin kotona!!! Sitten kun iltaisin pitäis mennä nukkumaan, niin uni ei meinaa millään tulla. Tunti menee aina siihen nukuttamiseen. Se vaan tulee sängystä pois koko ajan... :eek: \|O
 
PEPPIINA02
Meillä samanikäinen tyttö ja joka ilta kesäkuusta asti tapeltu iltasin nukkumaanmenosta, eilenkin istuin vieressä 1½tuntia ja kellokin oli jo yli kymmenen ennenkuin nukahti.
 
Kyllä pieni lapsi tarvitsee vielä päikkäreitä. Ne ovat tärkeitä lapsen kehtiykselle. Tosin eihän lasta voi pakottaakaa. Kannattaisi varmaan tarkastella lapsen rytmiä. Jos lapsi nukkuu aamulla pitkään niin illalla nukkumaan meno viivästyy. Eikä päikkärit ole pois yöunista. Päinvastoin! Kun nukutaan päiväunet, yöunikin ja nukahtaminen helpompaa. Eikä pidä unohtaa ulkoilua. Ulkoilu raittiissa aamuimassa rupeaa taatusti väsyttään.Ollaan kokeiltu. Mutta onhan meitä moneksi. Kannattaa kuitenkin yrittää päikkäreille mahdollisimman pitkään juuri kehityksen takia ja saahan siinä äiti tai isä vähän omaakin aikaa samalla ;)
 
Karssu
Meillä on yksi vuotias tytär, joka nukahti vuoden tosi hienosti omaan sänkyyn yöunille ja päikkäreille ulos. Mutta nyt, ei sitten millään. Illalla pitää nukuttaa meidän sänkyyn ja siinä menee yleensä puolisen tuntia samoin päikkärit. Ei malttaisi millään rauhottua nukkumaan. Ensin meinasin, että on vaan sitä kun oppi kävelemään, niin menohalut on niin kovat ettei malta, mutta kun tämä vaan jatkuu. Kai se tästä jossain vaiheessa rauhottuu.. täytyy vaan uskoa siihen.
 
äiti 77
Hei! Varmaankin kaikille on selvää, että 1-2 vuotiaan on hyvä nukkua päiväunet, mutta täytyy muistaa lasten yksilöllisyys!! Meidän neiti on 1v2kk, ja päivällä nukkuminen on välillä tosi vaileaa. Tänään ei esim. nukkunut vaunuihin aamupäivällä, vaikka ulkoiltiin kärryillä 2 tuntia, ja oli vaunuihin laitettaessa väsyneen oloinen. Tultiin sisälle annoin maitoa, jos sitten nukahtaisi, ei sitten millään, vaikka on väsynyt. Nyt sitten nukahti n.klo:16 (heräsi aamulla 8.30), ja annan kyllä nukkua niin kauan kun unta piisaa!! Meidän neidillä alkoi päiväuni vaikeudet samalla kun oppi kävelemään, on muutenkin aika touhukas neiti. Yöt nukkuu hyvin 10-12 tuntia, saattaa tosin yöllä herätä ja silloin täytyy ottaa viereen nukkumaan, mutta siis, yöt nukkuu.
 

Yhteistyössä