Nuha

Millaisilla tehokeinoilla lapselta saa rään pois rohisemasta nenästä? Räkä vain rohisee, mutta ei tule ulos. Ilmankostutinta ollaan pidetty päällä öisin sen verran, että ilma ei ole liian kuiva. Entä keittosuolatipat? Kuinka useasti niitä pitäisi laittaa? Olisiko muita hyviä konsteja? Lapsi on 11kk.
:wave:
 
Pauppi
Jos räkää on ihan kamalasti voi kokeilla niistäjää (voi olla kyllä hankala jo ton ikäisellä). Keittosuolatipat on ihan ok, niitä voi laittaa tarpeen mukaan. Höyryhengitys on hyvä, esim. kylppäriin nakkena ja kuuma vesi valumaan (pidä huoli että lapsi ei polta itseään). Nasolinia voi myös laittaa, meillä yöt meni paremmin sillä.
 
Apteekista saa ostaa sellaisia imuputkisysteemejä, joilla äiti/isä omalla suunsa imuvoimalla letkun kautta imee rään pois. Sitä ennen kannattaa laittaa reilusti ( ei 1-5 vaan ainakin loraus eli reilusti 10-15) tippaa keittosuolaliuosta nenään ja antaa vaikuttaa vaikkapa vartin. Keittosuolaliuos maistuu hieman suolaiselta, mutta ei ole vaarallista. Meillä lapsella oli sellaiset putket sieraimista nenäonteloon 1,5 kk syntymästä ja keittosuolaliuosta kului kymmeniä isoja putkia niiden aukipitämiseen. Senki jälkeen meillä vaavi aina tuhisi ja oli räkäinen, syyksi paljastui myöhemmin maito yms. allergiat.
 

Yhteistyössä