Niin yhä vuonna 2023 naisia syrjitään.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Että englannin kielessä sana human on hu + man eli hu-tavun jälkeen sana man joka on suomeksi mies. Miksi ei voisi olla hu + woman eli sen hu tavun jälkeen tulisi sana woman eli nainen?
 
Että englannin kielessä sana human on hu + man eli hu-tavun jälkeen sana man joka on suomeksi mies. Miksi ei voisi olla hu + woman eli sen hu tavun jälkeen tulisi sana woman eli nainen?
HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti
Ikuturso: Humanismi-termi syrjivä
ikuturso:
Nyt katkesi jokamiehenoikeuksien kohdalla pultti päästä.
Humanistiset tieteet ja humanistinen tiedekunta perustuu sanaan human, ihminen. Etymologia:
--- Lainaus ---human (adj.)
mid-15c., humain, humaigne, "human," from Old French humain, umain (adj.) "of or belonging to man" (12c.), from Latin humanus "of man, human," also "humane, philanthropic, kind, gentle, polite; learned, refined, civilized." This is in part from PIE *(dh)ghomon-, literally "earthling, earthly being," as opposed to the gods (from root *dhghem- "earth"), but there is no settled explanation of the sound changes involved. Compare Hebrew adam "man," from adamah "ground." Cognate with Old Lithuanian žmuo (accusative žmuni) "man, male person."
--- Lainaus päättyy ---
Tai:
--- Lainaus ---human
Alkuperä
late Middle English humaine, from Old French humain(e ), from Latin humanus, from homo ‘man, human being’. The present spelling became usual in the 18th century; compare with humane.
--- Lainaus päättyy ---
Nyt jokainen tiedostava yliopisto muuttamaan humanistiset tiedekuntansa ja oppiarvonsa hupersonistisiksi. Tästä jumalaton haloo, ja jos joku humanisti kehtaa itkeä mistään jokamiehestä, palomiehestä tai poppamiehestä, pitää haastaa omasta maskuliinisesta huMANistisesta koulutuksestaan tai oppiarvostaan.
Ei jaksa pieni ihminen. Ei jaksa. Nyt alkaa loukkaantuminen. Massaloukkaantuminen. Minä massaloukkaannun. Massa... On neekeriorjien käyttämä termi isännästä... Massa-etuliitekin korvattava sättänä tai minä alan kiljua. Ja kun minä kiljun, minä kiljun KOVAA!

-i-
Kommunisti-muslimi:
Juuri näin. Tuon lisäksi pöyristyn siitä, kun englanninkielessä naisessa on mies. Man = mies, woman = nainen. Sekä Male = mies, female =nainen. Tämä lienee sitä toksista maskuliinisuutta, josta pitää päästä pikaisesti eroon.
Beef Supreme:
Itse suosin tietyistä syistä termiä Hu-White.
Vaniljaihminen:
Humanismi perustuu Ciceron ilmaisuun Humanitas - ihmisyys. Sitä on turha vetää tarkoituksellisesti alemmas maan tomuun asti, eli se ei tarkoita humilismia ja nöyryyttämistä, vaikka monet tämän mielellään tekevätkin.
Yleensä rasittavaa on pitää eläimellisiä piirteitä juuri ninä "inhimillisinä piirteinä", koska ne inhimilliset piirteet, joihin Cicerokin viittasi, oli juuri niitä piirteitä, joita esiintyy vain ihmisellä. Onhan ihmisessä mineraalejakin, mutta harva on pitänyt ihmistä kivenä.
Larva:
Jos tälle tielle lähdetään, niin sitten pitää kieltää myös sanojen ihminen ja henkilö käyttö.
"Ihminen" on ilmeisesti polveutunut sanasta ihmeinen, joka tarkoittaa ihmeellistä. Mutta entäs tavalliset ihmiset, jotka eivät ole mitenkään ihmeellisiä? Termihän halventaa ja syrjii heitä.
Henkilö taas on suoraan johdettu sanasta henkinen tai henkisyys, joka siis halventaa ateisteja - hehän eivät usko mihinkään hengelliseen. Ei voi sanoa henkilö, koska se olettaa, että kohde on jotenkin henkinen tyyppi.
Lisäksi varmaan pian keksitään sukupuolisen moninaisuuden lisäksi termi lajillinen moninaisuus, eli ihminen ei oikeastaan ole enää pelkkä ihminen, vaan voi kokemuksensa mukaan olla vaikka vallabi, norsu tai hyppyrotta. Tai vaikka taisteluhelikopteri. Ei saa olettaa, että jos sillä on kaksi jalkaa ja se puhuu, se on ihminen.
Siirrytäänpä sitten vain suoraan käyttämään pelkkiä pronominejä: hän, tuo, se, sinä, te, ne. Kukaan ei loukkaannu. Paitsi se, jota ei saa sinutella. Ja se, jota ei saa teititellä.

Voi elämä että on asiat tehty vaikeiksi! ;D
 

Yhteistyössä