neuvoja kaipaava

  • Viestiketjun aloittaja milena
  • Ensimmäinen viesti
milena
millon voi ruveta antamaan vellejä??? meillä poika 1.5kk ja pullorualla, aattelin voisinko ruveta antamaan velliä kun poju syö n.75ml kerralla ja syömme suurinpiirtein tunnin välein, joskus kahden ja joskus jopa puolen tunnin välein, neuvolasta kysyin ja vastaus oli että EI VIELÄ, joten aattelin kysyä teiltä kokeneemmilta äideiltä,millon te olette alottaneet vellin annon, jos olette sitä mieltä että voisin alottaa vellet, niin millä vellillä aloittaisin ja mikä olisi hyvä annostus??
Tää oli vähän sekava, mutta toivottavasti saatte selvää :)
Maito määrä voi tuntua pieneltä, mutta poju ei jaksa syödä kerralla enempää, joskus menee myös 100ml, mutta silti syömme n. tunnin välein, joten toivoisin pikaisia neuvoja, eka lapsi meille tuo poju...
 
En oikein osaa neuvoa noissa pulloruokinta-asioissa, mutta mielestäni missään nimessä noin pienelle ei vielä vellejä kannata alkaa syöttää. Jos vauva tarvitsee tiheästi ruokaa, sitten vaan syötätte tiheästi! Vellikello kutsuu sitten siellä lähempänä 4 kk ikää (tai tietysti myöhemminkin, riippuen vauvasta). Ei sinne loppujen lopuksi niin kovin pitkä aika ole, tsemppiä! :)
 
Kokeile mielummin erilaisia tutteja tuttipulloon.Jos reikä on kovin pieni, vauva saa tehdä kovasti työtä imeäkseen, jos taas liian suuri, vauva hotkii ilmaa.

Jostain kirjasta luin, että vauva vaatii niin paljon huomiota ja syliä kuin tarvitsee. Tällä olen itseäni lohdutellut, kun joskus on käynyt mielessä, että kaikki aika menee vauvan hoitoon.

Velleistä ei ole vauvalle hyötyä. Hänen elimistönsä ei pysty niitä hyödyntämään.

Jos olet huolissasi, etkä saa neuvolasta tarpeeksi apua, pyydä neuvolasta kasvukäyrät ja muut paperit ja varaa aika lastenlääkärille.
 
Pumbaali
Niin en minäkään vielä antaisi vellejä. Mullakaan ei ole pulloruokinnasta kokemusta, mutta samalla tahdilla tarjosin rintaa kuin sinä pulloa. Eli tunnin-kahden välein ja iltaisin tuntui että tisua oltiin aina vailla. Tsemppiä vaan ja jaksamista.
 
3lasta
Huomasin että kun pikkuhousut jättää pois niin lapsi osasi mennä kakalle potalle mutta jos oli pikkuhousut jalassa niin kakka tuli niihin. Joten aina sisällä olessamme heitin kaikki housut pois ja pesin pyllykän että voi sohvallakin istuskella. Näin oltiin n. kuukausi ja sitten lapsi ymmärsi että kakka tehdään pottaan vaikka housut onkin jalassa.
 
maissivelliä 4kk iässä ja muut vellit 5kk iässä niinkuin purkeissa lukee - vatsavaivoja tulee muuten ja geliakiakin on nykyisin aika yleistä, älä riskeeraa vauvaasi suotta.
Pienet lapset syö tiheään kun niiden vatsalaukku on vielä pieni.Jos imettäisit olisi pikkuinen luultavasti sellainen "rinnassa roikkuja" jolla syöntien väli 5-30min. Minulla esikoinen söi rinnasta jatkuvasti lyhyin väliajoin, muttei silti tarvinnut edes lisämaitoa :wave:
 

Yhteistyössä