Neulojat, apuja

  • Viestiketjun aloittaja Vieras
  • Ensimmäinen viesti
Vieras
Kun neulon sukkapuikoilla, niin kahden puikon väliin se silmukoiden väli tulee pitkäksi ja näkyy rumana. Olen yrittänyt kiristää lankaa, mutta ei auta. Käsiala on aika tiukkaa. Millä ton saisi estettyä ja neule näyttäisi joka paikasta samalta?
 
Mie en koskaan oppinut miten sen sais estettyä sukkapuikoilla.
Törmäsin ohjeeseen, jolla voi kutoa sukan pyöröpuikoilla (molemmat yhtäaikaa) ja tällä tekniikalla ei ole löysiä jäänyt. Ihan helppo ja kiva tekniikka.

Piti vielä linkki laittaa ohjeeseen
http://taijantekeleet.blogspot.com/2007/02/kaksi-sukkaa-yhdell-pyrll.html
 
mie
Vaihda silmukoiden määrää puikoilla kerrosten välillä. Siis jos sulla 10-10-10-10 niin ens kierroksella neulotkon kaksi seuraavan puikon silmukkaa edelliselle eli 12-8-12-8. Tai suoraan vaan aina kaksi seuraavalle puikolle, mut sillon kannattaa laittaa lanka osoittamaan kerrosten vaihtumiskohtaa, ainakin jos jotain kuvioita tekee :)
 
Boogyman
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree:
Olipas jännä ohje! Tuota täytyy kokeilla!

Mutta tuohon ap kysymykseen, siihen ei taida auttaa kuin ahkera harjoittelu. Mulla ei enää jää. Kokeiles neuloa hiukan isommilla puikoilla?
Ei jää minullakaan..minusta se myöskin tasaantuu kun esim. pesee...
 
Alkuperäinen kirjoittaja HyacinthBucket:
No, eipä ole ikinä tullut mieleenikään moinen mahdollisuus, mitä tossa linkissä oli. Hauska juttu, pitääkin kokeilla.
Tuolla tekniikalla voi neuloa yksittäinkin, mutta kaksi kun tekee yhtäaikaa, niin ei jää sen toisen valmistuminen hamaan tulevaisuuteen. Ja varsinkin kun tekee kuvioita tai palmikoita, niin toi on kiva, kun samalla ohjeen luvulla tulee molemmat. Ja parasta on, ettei toi yks vee enää pääse nyppimään puikkoja kesken neulonnan :kieh:
 

Yhteistyössä