Naudan sisäpaisti..

  • Viestiketjun aloittaja minä
  • Ensimmäinen viesti
minä
Sellanen olis kaapissa, 650g, eli 2 hengen annokseksi sopiva!
Miten sen laittaisin, uuniin paistopussiin? Mikä lämpö on sopiva jos laitan paistomittarin?

Entäs sitten kastike?
Mustapekkajuustoa ja kermaa..millä sen voi suurustaa kun tulee liian lirua muuten?

Kiitos jos joku viisampi osaa neuvoa :)
 
sisäfileestä ei voi tehdä, kuin pihvit. se on niin hyvää lihaa :p
paista voissa ja tarjoa valkosipuli-yrttivoin ja höyrytettyjen vihannesten ja patongin kera. ehkä ranskalaisia vielä lisäksi.
 
vieras
Naudan sisäpaisti pilkotaan kuutioiksi, paistetaan pannulla kypsäksi. Tehdään ruskeakastike johon lisätään kermaa ja aura tms. juustoa. Lihat lisätään pataan ja annetaan hautua kunnes liha on mureaa.

naudan sisäfileestä paistetaan pippuripihvejä, kerma-aurajuustokastike ja valkosipuliperunat, nam! Kerma ja maun mukaan aurajuustoa, pippuria, muuta ei tarvitse kastikkeeseen.
 
Borkku
Alkuperäinen kirjoittaja porsa:
sisäfileestä ei voi tehdä, kuin pihvit. se on niin hyvää lihaa :p
paista voissa ja tarjoa valkosipuli-yrttivoin ja höyrytettyjen vihannesten ja patongin kera. ehkä ranskalaisia vielä lisäksi.
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja minä:
Sellanen olis kaapissa, 650g, eli 2 hengen annokseksi sopiva!
Miten sen laittaisin, uuniin paistopussiin? Mikä lämpö on sopiva jos laitan paistomittarin?

Entäs sitten kastike?
Mustapekkajuustoa ja kermaa..millä sen voi suurustaa kun tulee liian lirua muuten?

Kiitos jos joku viisampi osaa neuvoa :)
Kannattaa käyttää esim. liilaa pirkkaruokakermaa, ei tarvitse kuin juustolla suurustaa.
 
sisäpaistista saat tosi hyvät lehtipihvit, kun leikkaat siivuiksi, ja nuijit ihan ohuiksi ja paistat pannussa.
Tai sitten siitä saisi tosi hyvän palapaistikastikkeen.
Tai linnapaistia, otat padassa ensin värin pintaan, lisäät suolaa ja pippuri pintaan, juureksia padan pohjalle, hieman vettä ja uuniin paistomittarin kera. pohjalle jääneestä liemestä voit tehdä kastikkeen esim. keittämällä kokoon ja sit esim.sitä mustapekkaa ja kermaa.tai punkkua tms.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Borkku:
Alkuperäinen kirjoittaja porsa:
sisäfileestä ei voi tehdä, kuin pihvit. se on niin hyvää lihaa :p
paista voissa ja tarjoa valkosipuli-yrttivoin ja höyrytettyjen vihannesten ja patongin kera. ehkä ranskalaisia vielä lisäksi.
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
no mikäjottei, mut musta tohon kävis paremmin ulkofile.. sisäfile liian hyvää marinointiin..makuasia :p
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Borkku:
Alkuperäinen kirjoittaja porsa:
sisäfileestä ei voi tehdä, kuin pihvit. se on niin hyvää lihaa :p
paista voissa ja tarjoa valkosipuli-yrttivoin ja höyrytettyjen vihannesten ja patongin kera. ehkä ranskalaisia vielä lisäksi.
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
Älä pilaa hyvää lihaa marinadilla. Paista vaan n. 2cm viipaleet öljyssä ja mausta vasta lähes valmiina. Paistinpannuun voit lisätä ruokakerman ja pippuria.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Naudan sisäpaisti pilkotaan kuutioiksi, paistetaan pannulla kypsäksi. Tehdään ruskeakastike johon lisätään kermaa ja aura tms. juustoa. Lihat lisätään pataan ja annetaan hautua kunnes liha on mureaa.

naudan sisäfileestä paistetaan pippuripihvejä, kerma-aurajuustokastike ja valkosipuliperunat, nam! Kerma ja maun mukaan aurajuustoa, pippuria, muuta ei tarvitse kastikkeeseen.
kuulostaa hyvälle :p
nyt kuitenkin ajatus oli tehdä paisti kokonaisena koska palapaistia tulee tehtyä aika usein..
 
Borkku
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Borkku:
Alkuperäinen kirjoittaja porsa:
sisäfileestä ei voi tehdä, kuin pihvit. se on niin hyvää lihaa :p
paista voissa ja tarjoa valkosipuli-yrttivoin ja höyrytettyjen vihannesten ja patongin kera. ehkä ranskalaisia vielä lisäksi.
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
Älä pilaa hyvää lihaa marinadilla. Paista vaan n. 2cm viipaleet öljyssä ja mausta vasta lähes valmiina. Paistinpannuun voit lisätä ruokakerman ja pippuria.

Teen puolet ja puolet
:D
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja porsa:
sisäpaistista saat tosi hyvät lehtipihvit, kun leikkaat siivuiksi, ja nuijit ihan ohuiksi ja paistat pannussa.
Tai sitten siitä saisi tosi hyvän palapaistikastikkeen.
Tai linnapaistia, otat padassa ensin värin pintaan, lisäät suolaa ja pippuri pintaan, juureksia padan pohjalle, hieman vettä ja uuniin paistomittarin kera. pohjalle jääneestä liemestä voit tehdä kastikkeen esim. keittämällä kokoon ja sit esim.sitä mustapekkaa ja kermaa.tai punkkua tms.
Linnapaistia siis ehkä..
Oliskohan se lihan lämpötila n.78 ok?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Naudan sisäpaisti pilkotaan kuutioiksi, paistetaan pannulla kypsäksi. Tehdään ruskeakastike johon lisätään kermaa ja aura tms. juustoa. Lihat lisätään pataan ja annetaan hautua kunnes liha on mureaa.

naudan sisäfileestä paistetaan pippuripihvejä, kerma-aurajuustokastike ja valkosipuliperunat, nam! Kerma ja maun mukaan aurajuustoa, pippuria, muuta ei tarvitse kastikkeeseen.
kuulostaa hyvälle :p
nyt kuitenkin ajatus oli tehdä paisti kokonaisena koska palapaistia tulee tehtyä aika usein..
No hiero paistin pintaan mausteita, ruskista kokonaisena pannulla ja pistä vähään nesteeseen uuniin
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Naudan sisäpaisti pilkotaan kuutioiksi, paistetaan pannulla kypsäksi. Tehdään ruskeakastike johon lisätään kermaa ja aura tms. juustoa. Lihat lisätään pataan ja annetaan hautua kunnes liha on mureaa.

naudan sisäfileestä paistetaan pippuripihvejä, kerma-aurajuustokastike ja valkosipuliperunat, nam! Kerma ja maun mukaan aurajuustoa, pippuria, muuta ei tarvitse kastikkeeseen.
kuulostaa hyvälle :p
nyt kuitenkin ajatus oli tehdä paisti kokonaisena koska palapaistia tulee tehtyä aika usein..
No hiero paistin pintaan mausteita, ruskista kokonaisena pannulla ja pistä vähään nesteeseen uuniin
jees, näin teen! tuon lihan lämpötilan kun saan varmistettua nin lähden hommiin :p
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja Borkku:
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
Ohuet siivut?!? :eek: Sisäfileestä pitää leikata paksut siivut :p Pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin paistamista, paistaminen kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Ripaus mustapippuria ja suolaa paistetulle pinnalle ja se on siinä :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Alkuperäinen kirjoittaja Borkku:
Tovin päästä ajattelin leikellä ohuet siivut ja tehdä niille sit jonku marinadin
Ohuet siivut?!? :eek: Sisäfileestä pitää leikata paksut siivut :p Pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin paistamista, paistaminen kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Ripaus mustapippuria ja suolaa paistetulle pinnalle ja se on siinä :)
tätähän mä just yritin sille sanoa.
 
Leikkaa lihasta noin parin sentin siivuja,ota panulla väri ja laita vahvaan lihaliemeen hautumaan. Hauduta miedolla lämmöllä tunti-puoltoista ja nosta sitten lihat pois liemestä. Ota liemestä pari desiä talteen ja kiehuta, lisää kermaa(kuohu tms kunnon rasvaista kermaa) ja vettä ja suurusta. Mausta reilusti pippurilla. Nosta lihat kastikkeeseen ja valmista on!
 
ootte niin vitsejä
Ei hitto täällä on kyllä säätäjiä. Eihän nyt kukaan paista mitään naudanlihaa 70-80 asteeseen??!! Naudanlihan sisälämpötilat lähtee sieltä 60-65, jos se alkaa seiskalla niin se on pilalla. Nautaa ei syödä kypsänä ja kuivana, voi luoja mitä kulinaristeja.
 
ei varmaan pitäis ikinä syödä enää nautaa
Voi luoja, tuokin on niin makuasia. Mä en tykkää, jos liha ei ole täysin kypsää. Suurin osa ihmisistä taitaa tykätä mediumista ja suurin osa ihmista taitaa tykätä kokiksesta ja hampurilaisista, mä en tykkää niistäkään. Mun mielestä minkä tahansa puuron onnistuu pilaamaan totaaliseesti, jos päälle laittaa sokeria.. että sellanen kulinaristi täälläkin. Oon varmaan huono ihminen, kun mun mielestä naudanliha on parempaa kypsänä ja vaikka sitten kuivanakin. No onneksi mä ehkä pystyn elämään sen asian kanssa, että mun makuaisti on pahasti viallinen.. :(

 
helppo paisti
Töistä kotiin... nälkä... jääkaapissa on 1.4 kg sisäpaisti, maustamattomana.

[Varoitus, jatko voi olla rankkaa luettavaa kulinaristeille]

Eipä muuta kuin uuni lämpiämään 225 asteeseen. Tilkka öljyä valurautapadan pohjalle ja pieni lihan kierittely öljyssä ja vähän suolaa ja pippuria pintaan muodon vuoksi. ...ja ei kun uuniin.

10 min jälkeen termostaatti 125 asteeseen, ja kansi päälle kun lämpö oli laskenut 180 asteeseen. Kun lihan lämpö oli noussut 69 asteeseen (n. 1.5 tuntia), otin lihan ulos uunista ja jätin lepäämään pataan kunnes lihan lämpö oli laskenut alle 60 asteen (reilu puoli tuntia).

Nesteestä (n. 2.5 dl) keittelin kastikkeen, johon reilusti pippuria ja timjamia, lisukkeeksi nopea couscous. Ideana kompensoida lihan puuttuvat mausteet voimakkaalla kastikkeella - toisaalta ei kunnon liha juuri mausteita kaipaa. ...ja liha: pinnalta täysin kypsää. 1 cm syvyydeltä alkaen aivan vaaleanpunaista-punaista, rakenteeltaan kypsää mutta todella mehukasta. Ei suussasulavan mureaa mutta ei sitkeääkään. Vaivannäön ja lopputuloksen suhde on aika kohdillaan.

Väittäisinpä siis, että jos lihan lämpö vain käväisee 70 asteen pinnassa, se ei mene vielä piloille. Hidas hauduttaminen 60-65 asteessa voisi ehkä mureuttaa lihaa? 70 astetta on kai siitä hyvä, että se riittää nitistämään jokseenkin kaikki lihan pieneliöt.
 

Yhteistyössä