Naudan sisäfilee vs. sisäpaisti?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Mitä eroa sisäfileellä ja sisäpaistilla on? Sisäfilee on aina kalliimpaa, ja oon toistaiseksi paistanut pihvejä vain siitä. Saako sisäpaististakin kunnolliset pihvit, ettei ole sitkeää? Katselin vain tuota Citymarketin tarjousta, jossa olis just sisäpaistia ja pitäis olla takuumureaa. Kannattaako sitä ostaa?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
sisäpaisti on ennemminkin uunissa haudutettavaa lihaa, pihveistä tulee vähän liian sitkeitä :wave:
Ahaa, kiitos tiedosta. Joo hämäsi vaan kun siinä oli että "pihveinä" ja jonkun 11 euroa kilo. Mutta pitäydyn siis edelleen sisäfileessä kun pihvejä haluan.

Eikä ole intoa ruveta nuijimaan sitä, joten tuhlaan vähän enemmän rahaa ja ostan valmiiksi kunnolliset pihvit :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Mä olen tehnyt pihvit usein paahtopaistista ja hyvää on ja murakkaa, kun on hyvä liha. Lihoissakin tietty on eroa, mutta kyllä kai takuumurean pitäis olla murakkaa?
Niinhän sen kai pitäs mutten luota niihin kaupan väitteisiin :D
 
se ylempi paahtopaistista tekevä
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
sisäpaisti on ennemminkin uunissa haudutettavaa lihaa, pihveistä tulee vähän liian sitkeitä :wave:
Ahaa, kiitos tiedosta. Joo hämäsi vaan kun siinä oli että "pihveinä" ja jonkun 11 euroa kilo. Mutta pitäydyn siis edelleen sisäfileessä kun pihvejä haluan.

Eikä ole intoa ruveta nuijimaan sitä, joten tuhlaan vähän enemmän rahaa ja ostan valmiiksi kunnolliset pihvit :)
Ite en oo koskaan nuijinut niitä pihvejä mitä olen itse leikannut ja hyviä ja mureita siis olleet. Kun olen ostanut valmiiksi leikattuja pihvejä, niin niissä taas on tullut sitkaita tapauksia vastaan :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
sisäpaisti on ennemminkin uunissa haudutettavaa lihaa, pihveistä tulee vähän liian sitkeitä :wave:
Ahaa, kiitos tiedosta. Joo hämäsi vaan kun siinä oli että "pihveinä" ja jonkun 11 euroa kilo. Mutta pitäydyn siis edelleen sisäfileessä kun pihvejä haluan.

Eikä ole intoa ruveta nuijimaan sitä, joten tuhlaan vähän enemmän rahaa ja ostan valmiiksi kunnolliset pihvit :)
luulisin että kannattaa ostaa sitä ulkofilettä palana ja leikata ite sopivia siivuja siitä.
vai onko hinnassa eroa jos ostaa valmiiksi leikattuna ?
 
xx
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
Alkuperäinen kirjoittaja xx:
Alkuperäinen kirjoittaja xx:
Ulkopaisti maistuu paremmalta, sisäpaisti aika lähellä maksan makua. ;)
Tai ulkofile..
kaikki lihat saa maistumaan maksalta jos paistaa kylmänä ja tai verisenä :attn:

huoneenlämpösinä ja nesteet valutettuna saa estettyä maksan maun..
Noo, eiköhän mies osaa pihvit paistaa kun kokki on.. ;)
 
nooh
Sisäpaistista voi kyllä tehdä lehtipihvin ja siihen se on juuro parasta lihaa. Mutta siis vaatii kyllä tuon kunnon hakkaamisen, että voi syödä. Normisti fileet nopeasti kypsennettäviin pihveihin ja paistit muhitettaviin pasteihin, keittoihin, patoihin...
 
vieras
Sisäfile on se kallein ja siitä saa hyvät pihvit. Ulkofilee on hiukan halvempaa, isommat pihvit ja hiukan eri makuiset. Sopii loistavasti grilliin ja esim. texmex ruokiin. Sisäpaistista mä tekisin paistia tai uunissa haudutettavia ruokia. Pihvinä aika pureskeltava, vaikka olisi hyväkin liha. Mutta voi toki käyttää pihvinäkin, varsinkin ohueksi leikattuna.
 
xx
Alkuperäinen kirjoittaja xx:
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
Alkuperäinen kirjoittaja xx:
Alkuperäinen kirjoittaja xx:
Ulkopaisti maistuu paremmalta, sisäpaisti aika lähellä maksan makua. ;)
Tai ulkofile..
kaikki lihat saa maistumaan maksalta jos paistaa kylmänä ja tai verisenä :attn:

huoneenlämpösinä ja nesteet valutettuna saa estettyä maksan maun..
Noo, eiköhän mies osaa pihvit paistaa kun kokki on.. ;)
Eli kyllä on huoneenlämpöisenä paistettu.. kiitokset kuiteskin vinkeistä. :)
 
vierailija
Ulkopaisti maistuu paremmalta, sisäpaisti aika lähellä maksan makua. ;)
No tämä nyt meneen niin metsään kuin olla voi. Ulkopaisti on sitkeää ja sitä tosiaan pitää hauduttaa. Sisäpaisti on paisteista mureinta ja siitä voi tehdä myös pihvejä. Mutta ei sillä todellakaan ole mitään tekemistä maksan maun kanssa. Maksa on sisäelin ja paisti on lihasta.

Tai no nyt huomasin tuon hymiön lainauksessa eli ilmeisesti kyseessä olikin vitsi...
 
vierailija T
Ahaa, kiitos tiedosta. Joo hämäsi vaan kun siinä oli että "pihveinä" ja jonkun 11 euroa kilo. Mutta pitäydyn siis edelleen sisäfileessä kun pihvejä haluan.

Eikä ole intoa ruveta nuijimaan sitä, joten tuhlaan vähän enemmän rahaa ja ostan valmiiksi kunnolliset pihvit
Justiin nuijin minuutissa sisäpaistit ja paistoin mediumiksi. Oli niin mureaa et suli suussa ❤
 
vierailija
Paistista tulee varsin passelia riimilihaa kunhan leikkaa terävällä veitsellä jäähyhmeisenä. :p

Mut pihvit fileestä. Ulkofileekin käy varsin hyvin.
Ulkofileessä on parempi hinta-laatu-suhde paistettaviin pihveihin kuin sisäfileessä. Sisäfilee on toki se murein osa, mutta sitä on niin vähän, että se on kallista. Lisäksi file on niin rasvatonta, että ei siinä kovin vahva makukaan ole. Parhaimmillaan sisäfile on tartarpihvinä eli täysin raakana. Juuri äsken söin päivälliseksi ulkofilettä pihvin muodossa ja oli kyllä oikein mureaa sekin.

Nykyään saa hyvin erilaisia pihvilihoja kaupasta. Entrecote on yksi parhaista. Siinä on kunnolla rasvaa, mikä tuo makua ja mehevyyttä. Kannattaa paistaa rohkeasti kuumalla pannulla ja sulattaa enimmät rasvat pois ja karamellisoida loput. Sitten jos on täysin rasvakammoinen syöjä, niin veitsellähän ne loput saa trimmattua ennen syömistä (ei ennen paistamista!), mutta kannattaa ainakin maistaa miltä se paistettu läski maistuu. Sellainen 70-80 prosenttia lihasta ja loput läskiä haarukassa on todella maukas yhdistelmä.

Uutena tulokkaana pihvilihojen joukossa on picanha, jota saa ainakin Atrian pakkaamana. Kyseessä on Brasiliassa suosittu leikkuu, jota ei yleensä ole Euroopassa erotettu ruhosta erilleen. Se on käsittääkseni ulkopaistin kulma. Picanhan mukana tulee kanssa paksu rasvakuori, joka tuo mehukkuutta lihaan. Brassiperinteen mukaan pihvit leikataan syiden mukaisesti, jolloin syödessä leikataan sitten syitä vastaan. Olen maistanut kolme kertaa tuota Atrian picanhaa ja kaksi kertaa liha oli todella mureaa, mutta kerran sitkeää. Jonkun nettivideon mukaan on todella tarkkaa mikä osa paistista on picanhaa (=mureaa) ja mikä ei ole (=ei mureaa). Ehkä kaupan picanhapaloissa voi olla vähän eri kohdasta leikattua lihaakin joukossa?

Lankkupihvi eli flank stake on myös pihvi, jota voi suositella. Se tulee ruhon vatsapuolelta ja on selvästi maukkaampaa lihaa kuin tavalliset fileet ja paistit. Siinä on melkein riistamainen maku ja mureaakin se on. Valitettavasti näitä on taas viime aikoina näkynyt vähemmän kaupoissa, vaikka pari vuotta sitten olivat suuressa suosiossa ja vähän muotiakin.

Jos paistista (sisä- tai paahtopaisti, muut ovat aivan sitkeitä) haluaa tehdä pihvin, kannattaa liha mureuttaa mekaanisesti eli nuijia. Lehtipihvithän tehdään sisäpaistista ja ne ovat mureiksi ja ohuiksi nuijittuja. Hyvältä maistuu, mutta onhan se liha aika mautonta. Sen takia se yleensä tarjotaan pihvinä maustevoin ja paistina kastikkeen kanssa.
 

Yhteistyössä