Naisten koripallo

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Sääntömuutos on tiukka paikka monelle pelaajalle, Salminen arvioi. Euroopassa palkat ovat parempia – esimerkiksi Turkissa jo miljoonaluokkaa – mutta monia varmasti houkuttaa amerikkalaissarjan gloria.
Luin tuon ja ajattelin, että ei voi pitää paikkaansa. Googlettelin ja totta tosiaan, parhaat pelaajat tienaavat Euroopassa selvästi yli miljoona euroa kaudesta. Ja se on yleensä verovapaata tuloa koska seurat maksavat verot. (Kunnes sitten tulee näitä miesjalkapalloilijoiden tapauksia, että veroja ei olekaan maksettu ja vankila uhkaa, mutta se on toisen keskustelun paikka.)

Tietenkin miljoonapalkka koskee vain supertähtiä eikä heitä ole kuin maksimissaan pari sataa kaikki maat mukaan luettuna, mutta keskipalkatkin ovat hyvät verrattuna tavallisiin ihmisiin Suomessa. Liigasta riippuen 6000-12000 euroa kuukaudessa. Ja usein taas verottomana suoraan käteen. Jos mietitään suomalaista pelaajaa, joka on riittävän hyvä saamaan sopimuksen Turkkiin, Italiaan, Espanjaan... niin tuskin hän siellä minimipalkalla pelaa tai edes keskipalkalla. Eiköhän tuollainen ulkomaanpelle yllä palkkahaitarin keskitasolle, vaikka ei supertähti olisikaan. Siinä vaiheessa puhutaan siis jo sadoista tuhansista euroista kaudessa. Enemmän helposti kuin jääkiekon liigakiekkoilijat tienaavat Suomessa.

Että mitä tästä opimme? Kannattaa varmaan ohjata niitä tyttölapsia koripallon pariin, jos vanhemmat sattuvat olemaan pitkiä ihmisiä. Ei tule harrastaminenkaan niin kalliiksi kuin monessa muussa lajissa.
 
vierailija
Joku tässä ikäänkuin mättää, pikimusta ”Jukolan” tyttö 😁

Keväällä 2021 tehtiin suomalaista urheiluhistoriaa, kun Awak Kuier valittiin Yhdysvaltain naisten koripalloilun ammattilaissarjaan WNBA:han.
 
vierailija

Tämähän on mielenkiintoista aikaa kun Suomesta näköjään löytyy lahjakkaita nuoria enemmänkin. En ole seurannut naisten koripalloa lainkaan ja miestenkin hyvin vähän, mutta pitää varmaan alkaa seurata. Pelihän on sinänsä ihan hieno, mutta Suomessa se lätkä vaan dominoi ja muut tuppaavat jäädä varjoon.
 

Yhteistyössä