Näin nuorellakin sydäninfarkti ;(

  • Viestiketjun aloittaja "vieras."
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei ole totta.

Vitamiinin yliannostus :: Terveyskirjasto
"Hyvin suuret D-vitamiiniannokset lisäävät luun hajoamista ja suurentavat veren kalsiumpitoisuutta. Tätä on käytetty hyödyksi lisäkilpirauhasten vajaatoiminnan hoidossa, jossa D-vitamiinijohdoksia käyttäen voidaan nostaa muuten pieni veren kalsiumpitoisuus normaalitasolle ja korjata sairauden aiheuttamat oireet. Liian suuret D-vitamiinimäärät suurentavat liiaksi veren kalsiumpitoisuutta ja voivat aiheuttaa kalsiumsuolojen saostumista kudoksiin sekä sydän- ja hermostoperäisiä oireita. Vaikeimmissa muodoissa voi kehittyä munuaisten vajaatoiminta ja pahimmillaan myrkytys voi johtaa kuolemaan."

Ja huomautettakoon, että tällöin puhutaan luokkaa 1000 mikroa päivässä annoksista pitkällä aikavälillä. Suomen suositus on kai jotain 10 mikroa, ja vahvimmat ulkomailta tilattavat pillerit 250 mikroa. Vahingossa ei siis yliannosta itselleen voi hankkia.
 
vierailija
vierailija
Älä yleistä. On ihmisiä, joidenka lääkitystä ei vaan voi vähentää tai lopettaa.
Eikun se on perusasia joka lukee pakkausselosteessa ja jos vähennetään jokin prosentti ei se ole lopettamista. Ikävä kyllä niitä harva lukee, olen huomannut kolmen vuoden aikana kun äitini asioihin sotkeennuin. Hirvittävää, mut kaikkihan täytyy itse kokea: kepprasta ei eroon pääse kukaan muukaan.
 

Yhteistyössä