n. 1-vuotiaan yöt

mie
Miten teillä reilun vuoden vanhat nukkuvat yönsä? Heräilevätkö, itkevätkö, tartteeko tuttia, unilelua tms. annella? Meillä heräillään aika paljon, joskus saattaa alkaa "leikkimäänkin". Nousee istumaan ja itkee, täytyy laittaa takas maate. Kuinka pitkiä öitä nukkuv
 
No meillä on nyt menny kuukauden näin, ja poika on siis 1v2kk
Iltapesut yms. ja maitopullon kanssa jätetään sänkyynsä, nukahtaa itse. Sit yöllä se haluaa, kerran tai harvoin kahdesti ja joskus taas ei kertaakaan, maitopullon. Silloinkin se pullo sille viedään, se juo ja nukahtaa ite. Ei oo tartennu sen kanssa ny yöllä riehua, sairastelut on sit asia erikseen.
Nukkumaan se menee 20-20.30 ja herää 8-9. Eli 11-12 tuntia nukkuu. Just siirryttiin vain yksiin äikkäreihin. Niin, ei syö tuttia eikä huoli mitään unileluja yms.
 
Meidän kuopus on 11 kk ja tähän saakka (puolvuotiaasta) nukkunut harvinaisen levollisesti yöt putkeen (n. 21-7.30). Toivottavasti ei mitään kovin jyrkkää takapakkia tulekaan, kun on myös 4v ja 2v toisinaan herättelemässä öisin (joskin harvemmin onneksi).
 
sadepilvi
meillä tyttö nukkunut kohtuullisen hyvin tai erittäin hyvin yöt vauvasta asti,päivällä nukkuminen on ollut todella hankalaa..vasta nyt kun täytti vasta 1v niin rupesi nukumaan 2h päikkärit.
yöllä saattaa joskus herätä itkemään kun on huonossa asennossa tai tutti hukassa..
 
mii-ru
Meillä kyllä herätään useampaan kertaan yöllä poika 1v. Maitopulloa haluaa vähintään 2 kertaa yössä joskus jopa 4 kertaa...plääähh no jospa se joskus nukkus. Tutti jäi pois ku oli 8kk korvatulehduksen yhteydessä.
 
Meillä 1v.4kk, nukahtaa omaan sänkyyn klo 21 ja yöllä jossain vaiheessa huhuilee sieltä väliin nukkumaan. Vaikka yritetään laittaa tuttia suuhun ja hieman paijata uneen niin huuto alkaa olee sitä luokkaa et väliin täytyy ottaa. Yösyömiset meiltä loppui 6kk:n iässä kun siirryttiin normaaliruokiin. Iltaisin puuroa ja maitoa ja niillä pärjää aamuun saakka. Aika helpolla päästy, saa nähdä miten kuopuksen laita sitten kun maailmaan saapuu joulukussa.
 
Meillä poju 11kk, nukkuu suunnilleen 11-12h yössä ja sen lisäksi tunnin-parin päikkärit päivällä. Kolmikuisesta asti on ollut yöt syömättä, mutta nyt on taas pari viikkoa vaatinut yöllä ruokaa \|O . Tuskin oikeasti nälkä on, kun ison satsin puuroa ja maitoa syö illalla, mutta jostain syystä on nyt tämän keksinyt...
 
annamanna harmaana
Meillä nukutataan yössä sellanen 11-12 tuntia, välillä vaatii tutin mutta sitten nukahtaa kun sen saa. Muutamana yönä on noussut huudon kans ylös, tekee kai kulmahampaita, onneksi lääke on auttanut ja uni on tullut takasi välittömästi. Päikkärit nukutaan pari kertaa päivässä, jopa kerrankin riittää. Varmaan tutti jätetään pois lähikuukausina, saapa näkyä miten sitten käy.
 
archie
Meillä kuopus reilut 1v4kk ja nukkuu yönsä suht hyvin, nukkumaan laitan siinä 21.00 ja itsekseen nukahtaa tutti suussa ja pupu kainalossa yleensä 21.30 mennessä. Välillä heräilee öisin, huoneesta kuuluu "äiti tänne" ja kun menen paikalle niin kuuluu sängystä "pois" (kampeaa sängyssä seisomaan ja haluaa pois sängystään) ;) Yleensä auttaa kun kellistää uudelleen ja laittaa tutin suuhun, joskus otan lastenhuoneen sohvalle viereen (yritän kyllä välttää tuota vieressä nukuttamista) Aamuisin heräilee yleensä 7-7.30, joskus jo 6.30. Yhdet parin tunnin päikkärit nukkuu. ;)
 
LydianÄiti75
Meillä 1v 3kk tyttö menee joka ilta samojen iltajuttujen jälkeen unille n klo 21-21.30, hommat on puuro, kylpy ja maitopullo sylissä. Sen jälkeen omaan petiin pimennettyyn huoneeseen (tosin ovi auki josta olohuoneen valojuova ja äänet) missä "etsii" unta hetken ja nukahtaa itse, nukkuu n 12 tuntia. Sillon tällön herää kerran yössä kuin tarkistaakseen että paikalla ollaan, yleensä nukkuu koko yön. Jos herää, pään silitys ja peittely riittää uudelleen nukahtamiseen. Yhdet päikkärit/päivä, n 1-2 tuntia.
Opetin jo vauvasta alkaen että yöllä on pimeä ja nukutaan, ja sitten vasta herätään kun on aamu ja valoisaa - helpotti kovasti unirytmin löytymiseen koliikkihuutojen jälkeen... ;)
 
Joanna
Meillä tyttö 11kk tarvitsee unikaverikseen pupun ja tutin. Nukuttaminen on hirvittävän hankalaa...Jos neiti on päättänyt olla nukkumatta, niin silloin ei nukuta. Saattaa hössöttää välillä puolilleöin asti, ennenkuin saa nukahtamaan. Onneksi ei sentään enää syö yöllä...Yöllä heräilee aina huutamaan, kun tutti on lähtenyt suusta tms. Tai sit se on sitä "eroahdistusta", josta niin paljon puhutaan...? Tiedä häntä...Meillä nimittäin neiti nukkuu omassa huoneessaan...ainakin joskus ;)
 
jukivei
Meillä poika 1v1kk alkoi nukkua yönsä kunnolla hieman ennenkuin täytti vuoden. Siihen asti saattoi yöllä herätä kello kolme ja huusi niinkauan ennenkuin otit sängystä pois viereen nukkumaan. Yösyötöt jäi myös silloin pois.

Nyt nukkuu 12 tuntia kertaakaan heräämättä. Sänky on vuorattu tuteilla joten jos yksi tippuu suusta niin jonkun niistä taatusti itsekin löytää. Pehmonalle on unikaverina ja parin tunnin päikkärit nukkuu päivällä.
 
2 lasta
Vastasyntyneestä asti lapset ovat nukahtaneet aina ilman "nukuttamista" ihan itsekseen. Koskaan ei ole tarvittu mitään konsteja nukahtamiseen, vain unilelu riittää. Huone on hämärä / pimeä vuodenajasta riippuen. Heidät on vain viety sänkyyn. Toinen on ollut aina kova nukkumaan ihan missä vaan, toinen nukkuu mieluiten omassa sängyssä ja autossa, vieraissa paikoissa nukkuminen on ollut hankalaa. Vanhempi, nyt 6 v, nukkui ihan vauvana 5-6 tuntia päivisinkin yhteen menoon. Nuorempi, 1v, nukkuu kahdet noin 2-3 h unet. kun lapsia ei alun alkaenkaan nukuta, he eivät totu siihen, että joku valvoo vieressä. Uhma-ajat yms ovat sitten erikseen. Samoin aika, jolloin oppii seisomaan nousemisen ovat olleet hankalampia, koska sängyssä on niin kiva seistä. Se menee pian ohi. Öisin kumpikaan ei heräile, toinen alkoi nukkua ihan koko yön 2 kk vanhana, toinen noin 3.5 kk:n ikäisenä heräillen ennen sitä ensin 2 kertaa, sitten kerran. Rytmi löytyi todella pian. Nykyisin lapset nukkuvat kahdestaan isomman huoneessa. Isompi tulee yöllä viereen, siihen on annettu lupa, mutta illalla nukahdetaan aina omaan sänkyyn.
 
Piitu1981
Meillä nukkunut 1kk iästä lähtien yöunet (8->). Kun poika oli 5kk siirrettiin omaan huoneeseen. Ei ole ollut ongelmia nukkumisen suhteen, eikä poikaa tarvitse nukuttaa vaan viedään omaan sänkyynsä ja nukahtaa ittekseen unilelu kainaloon. :saint:
 

Yhteistyössä