Myös Neste tekee huipputulosta kriisin varjolla rahastamisella - Yhteiskuntavastuu kadonnut täysin kuluttajien rosvouksessa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Myös Neste tekee huipputulosta kriisin varjolla rahastamisella - Yhteiskuntavastuu kadonnut täysin kuluttajien rosvouksessa


Perinteiset öljytuotteet toivat Nesteelle roiman tulosparannuksen – Ukrainan sodalla merkittävä vaikutus kansainvälisiin energiamarkkinoihin
"Nesteen tulos kasvoi tuntuvasti vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vertailukelpoinen käyttökate kohosi loka-joulukuussa 894 miljoonaan euroon, kun se toissa vuonna vastaavaan aikaan oli 591 miljoonaa euroa.

Tulosparannuksen takana oli Öljytuotteet-segmentti, jonka vertailukelpoinen käyttökate lähes kolminkertaistui vuoden takaisesta ja oli 450 miljoonaa euroa.

Nesteen mukaan öljytuotteissa kokonaisjalostusmarginaali pysyi loppuvuonna vahvana ja oli 23,5 dollaria barrelilta. Vuotta aiemmin kokonaisjalostusmarginaali oli 10 dollaria barrelilta.

Uusiutuvat tuotteet -segmentin vertailukelpoinen käyttökate oli loppuvuonna 415 miljoonaa euroa eli suunnilleen vertailukauden tasolla. Nesteen mukaan uusiutuvien tuotteiden tulos oli ”osoitus erittäin hyvästä myynnin suorituskyvystä tiukoilla raaka-ainemarkkinoilla”.

Venäjän aloittamalla hyökkäyssodalla Ukrainassa oli Nesteen mukaan merkittävä vaikutus kansainvälisiin energiamarkkinoihin viime vuonna.

Energiakriisin seurauksena Nesteen öljytuotteiden tulos kasvoi huimasti. Öljytuotteet kerryttivät koko vuoden aikana vertailukelpoista käyttökatetta 1 654 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna vastaava luku oli 353 miljoonaa euroa.

– Keskeiset tuotemarginaalit paranivat merkittävästi vuoden aikana, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus tiedotteessa."


Kuluttajia rahastetaan nyt polttoaineiden, sähkön ja ruuan ryöstöhinnoittelulla, ahneus, moraalittomuus ja yhteiskuntavastuuttomuus kuvaa tilannetta parhaiten.
Ei helkkarissa enää kokoomusta valtaan edesauttamaan entisestään elinkeinotteluelämän ahneutta. Riittää että nykyisessä hallituksesssa on kepu edistämässä kaverikapitalistien rahastusta.
 
vierailija
Helppo ratkaisu tuohon ongelmaan on Flexifuel(flexible fuel vehicle=FFV) auto. Kun bensa on liian kallista niin tankkaa autolle E85/RE85 polttoainetta, sitten jos tapahtuu poikkeuksellinen hintamuutos niin että E85 on liian kallista niin sitten tankkaa autolle bensaa. Tehdasvalmisteinen flexifuel auto toimii bensalla, etanolilla(moonshine), metanolilla(wood alcohol). Etanolia ja metanolia valmistetaan Suomessa. Etanoli on itsessään käytännössä puhtaasti palava ja myrkytön polttoaine, jopa polttopuunkin palokaasut ovat myrkyllisempiä kuin etanolin palokaasut. Myös metanolikin on erittäin puhtaasti palava polttoaine. Alkoholipohjaiset polttoaineet ovat moninkertaisesti puhtaammin palavia kuin kaikki maaöljypohjaiset polttoaineet. Alkoholipohjaisten polttoaineiden säännöllinen tankkaaminen autoihin luo Suomeen uusia työpaikkoja, työllistäen enemmän suomalaisia polttoaineteollisuudessa kuin mitkään fossiiliset polttoaineet.

Tehdasvalmisteisia flexifuel autoja valmistavat vieläkin uusina Ford, GM. Joskus aiemmin valmistivat myös Volvo, Saab(Biopower), VW(Multifuel)/Audi ennnen kuin lopettivat flexifuel autojen valmistuksen.
Sitten pitää ottaa huomioon että käytetyissä autoissa on sellaisia autoja jotka ovat olleet ennen bensa-autoja, mutta muunnossarjoilla myöhemmin muutettu toimaan myös etanolilla. Metanolia ei voi tankata näihin muutossarjoilla muutettuihin autoihin.
 
vierailija
Sanna ryöstää vastuuttomasti kuluttajia.

Myös Neste tekee huipputulosta kriisin varjolla rahastamisella - Yhteiskuntavastuu kadonnut täysin kuluttajien rosvouksessa
 

Yhteistyössä