Muutto kesken lukukauden.Kokemuksia

Meillä ois ens syksynä/talvena muutto edessä (ehkä mikäänhä nei ole niin varmaa kuin epävarma).

Itse en ole koskaan koulua vaihtanut kun en ole muuttanut samoin mies joten omaa kokemiusta ei muutosta ole.

Miten tommonen kolmonen (siis kolmasluokkalainen) mahtaa sopeutua uuteen kouluun kesken lukukautta.
Samoin joutuu hoitopaikkaa vaihtamaan tuo meidän mahdollisesti ylivikas kuopuski...miteknköhän mahtaa sopeutumisen kanssa olevan??

Unohtupa sanoa vielä senv erran että muutetaan rajaseudulle missä suurin osa lapsista käyu ja asuu toisessa kunnassa kun minne meiän poika menee kouluun.Kouluun on matkaa yli 10km joten ei kyläläisistä ole iltapäiväseuraksi

Kokemuksia siis kyselen


 
Varsinaisesti tuosta ei ole itsellä kokemusta, mutta muksujen luokille kyllä on tullut oppilaita kesken lukukauden ja voin sanoa, että heidät on aina otettu hienosti porukkaan mukaan alusta asti. Varsinkin tytöt tuntuvat olevan todella innoissaan aina uusista oppilaista. En usko että sen puoleen on syytä huoleen, jos lapsi vain itse sopeutuu muuttoon ja koulun vaihdokseen hyvin. :)
 
Tsemppiä vaan! Koulun vaihto onnistuu ihan varmasti. Lapset ovat erittäin sopeutuvaisia olentoja. Älä tee asiaa sen vaikeammaksi, luota, että lapsesi selviävät hyvin, sano se myös heille.

Kun mietitte, hoksaatte varmaankin jonkun muunkin, joka on joskus muuttanut ja vaihtanut koulua... ja selvinnyt siitä hyvin. Ajattele, että lapsesi saa positiivisia kokemuksia ja tietää vastaisuudessakin, että hän voi selvitä suuristakin muutoksista ihan hvyin. Elämähän on yhtä muutosta.
 

Yhteistyössä