tässä olisi pari ohjetta ja vinkkeliä:
Ohukaiset:
2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl maissijauhoja
1/2 dl tattari tai riisijauhoja
1 tl öljyä
ripaus suolaa
1/2 tl sokeria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna taikinan turvota 30 min. Paista ohukaispannulla ohuita ohukaisia, käytä tarvittaessa öljyä apuna. Jauhoja voi vaihdella ja mukana voi käyttää osana esim. perunasosetta tai puuroa. Taikinan joukkoon voi laittaa hienoksi raastettua porkkanaa, omenaa....
Hedelmä/marja paistos:
4-5 omenaa tai päärynää
tai
3-5 dl marjoja
päälle:
100 g sulatettua margariinia
1 dl fariinisokeria
2-3 dl hiutaleita (tattari, hirssi, riisi
Lohko hedelmät uunivuokaan, marjat voi laittaa kokonaisina (
). Sekoita sulan rasvan joukkoon sokeri ja hiutaleet ja ripottele seos vuokaan. paista 175 asteessa n. 30 min. tarjoa vaniljakastikkeen kera tai jäätelön
pienet mustikka piirakat (7kpl)
75 g maidotonta margariinia (tai tavallista jos ei ole maitoallergikko)
2 rkl sokeria
2 dl semper luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl vettä
-vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
-Lisää jauhoseos vuorotellen veden kanssa
-Jaa taikina 7 paperiseen leivosvuokaan. ripottele jauhoja pinnalle ja taputtele taikina sormin vuokien pohjille ja reunoille.
täyte:
2 dl mustikoita
1 rkl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
-sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot. annostele täyte vuokiin
-kypsennä 200 asteessa n.15 min
Toivottavasti näistä on iloa vähäsen
ja ainiin se vinkki:
1 KANANMUNA (n voi korvata seuraavilla
=1 dl perunasosetta
=1 dl pataattisosetta
=1 dl banaanisosetta
=1 dl porkkanasosetta
=1 dl päärynä sosetta
=2 rkl soijajauhoja
=1 tl loprofin-kananmunan korviketta
=1 rkl soija isolaattia