muita väsyneitä ekaluokkalaisia?

  • Viestiketjun aloittaja epun äiti
  • Ensimmäinen viesti
epun äiti
Meillä ekaluokkalainen tyttö tuntuu väsähtäneen näin joulun alla, taitaa olla loman tarpeessa. On aina ollut kova harrastamaan ja innokas niihin lähtemään, mutta nyt ei haluaisi enää millään mennä urheiluharrastuksiin kun ovat kuulemma niin rankkoja. Illat haluasi leikkiä kavereitten kanssa, vaikka harrastuksissakin on kavereita niin ei tunnu auttavan.

Miten olette tehneet tällaisessa tilanteessa, oletteko antaneet olla menemättä vai puhuneet lapsen ympäri lähtemään? Tuntuu väärältä toista vähän vasten tahtoisesti viedä harrastuksiin ja toisaalta taas kuitenkin kun menee sinne niin sitten tykkää olla...
 
Meidänkin ekaluokkalainen on tosi väsynyt nyt. Olen okein huolissani välillä kun toinen on aivan sippi koko ajan. Terveydenhoitaja sanoi, että monet ovat kyllä tähän aikaan vuodesta. koulunkäynti on kuitenkin fiksullekin ekaluokkalaiselle aika iso elämänmuutos, ja elämä vaan on niin säädeltyä jos on paljon harrastuksia ja muuta. Kyllähän sitä väsyy. Onneksi harratukset alkaa piakkoin vetäytyä joulutauolle.
 
Juu-u.. kyllä on poika kovin väsynyt. Aamut on hankalia, ei millään jaksa nousta. Kiukuttaa ja äksyilyttää. Pikku siskon kanssa ottavat tuon tuostakin yhteen. Koulun jälkeen ei välttämättä jaksa mennä edes ulos, mieluummin leikkii omissa oloissa. Kerran viikossa oleviin sählyharkkoihin pitää joskus oikein kovastikkin houkutella, vaikka ihan pojan itsensä valitsema laji ja harrastus on. Huolimattomuutena onkin jo väsymys näkynyt, läksyt jää joko merkitsemättä tai kirjat saattaa unohtua. Onneksi koulussa kuiteski tekemättömät läksyt saa tehdä sitten joko välitunnilla tai koulun jälkeen. Väsymys ei kuitenkaan ole vaikuttanu pojan tiedon janoon, kovasti on oppinut uusia asioita ja tasokokeista poika napsii täysiä pisteitä. Joululoma on kyllä enemmän kuin tervetullut ja sitä odotetaan yhtä kiihkeästi kuin itse Joulu Aattoakin.
 

Yhteistyössä