Muita joita kismittää kun ravintolassa joutuu kokkaamaan oman ruokansa (tästähän juuri maksetaan että päästään "valmiiseen pöytään"!)

vierailija
Elikkä aihe joka suututtanut jo pitkään, parhaimmillaankin puolivalmiit ravintola-annokset. Kun ruoka tuodaan pöytään niin alkaa se asiakkaan ruuanlaitto, pottujen kuoriminen, leipien teko, ruuan maustaminen, ketsuppien, sinappien levitys, pahimmillaan kalan perkaaminen huonoilla ja tarkoitukseen sopimattomilla veitsillä ja välineillä
Melkein ainoa poikkeus mäkkäri jossa ateria tulee valmiina, muissa ravintoloissa kauhea säätäminen eikä puolivalmiista ruuaasta pääse nauttimaan ennenkuin se on täysin kylmää.
Juuri kävimme ystäväporukassa pihviravintolassa, aluksi tuotiin leipäkori jossa paljaat leipäviipaleet oli juuri ja juuri irrotettu toisistaan. Halusin siinä keskittyä viiniin ja keskusteluun ystävieni kanssa, siksihän ravintolaan tulinkin, ja pyysin tarjoilijaa laittamaan minulle pari leipää valmiiksi ja tuomaan keittiöstä paremmat ruokailuvälineet ja oikeaa voita, ei maustettuja transrasvoja. No nyrpeästi tarjoilija voiteli leivät ja laittoi ne valmiiksi lautaselle. Jäin miettimään että jos olisin valinnut vaikkapa kinkkua sisältävän annoksen niin olisiko pöytään tuotu kokonainen maustamaton kinkku joka olisi sitten pitänyt järjestellä seurueelle annospaloiksi lautasille tuollaisella tylsällä veitsellä ja tavallisilla pienillä haarukoilla?
Seurueessmme oli myös nainen jolle selvästikään kalastus ei ollut tuttua ja tilasi kala- ja rapuannoksen. Aikani katsoin sitä nyhtämistä ja näpertelyä mutta lopulta käytännössä perkasin tuon kalan ja ravut ja laitoin hänelle valmiiksi, niin kiusallista tuon käytännössä raakojen ja käsittelemättömien kalan ja rapujen syömisyriryksen katsominen oli. Tarjoililta pyysin kuumaa vettä ison kulhon jossa ravut ja kala saatiin lopulta kypsiksi kun ne oli ensin perattu!
Tuntuu että siitä maksetaan että ruoka valmista ja asiakkaalle sitten jää aikaa nautiskella alkoholista ja seurasta mutta tämä idea vesitetään jättämällä ruoka puolivalmiiksi.
Nykytrendi sellainen että jos hienommassa ravintolassa tilaa kanakorin tai siipiannoksen niin käytännössä heivataan perunasäkki ja jauhoja pöytään ja päästetään keittiöstä häkistä kana irralleen asiakastiloihin. Siitä saa asiakas "metsästys kokemuksen" osana ruokailuaan- itselleni tuollainenkin sopii mutta vaikkapa ensitreffeillä sottaista puuhaa valmistella elävästä kanasta ja pottusäkistä maukas kanansiipiannos, eikä aikaa seurustelullekkaan jää teu.rastuspuuhien ohella (no tuo hieman kärjistetty esimerkki mutta TODELLA harvoin ruoka valmista syötäväksi vaan paljon vaaditaan ruuanlaittoa asiakkaaltakin korkeampitasoissakin ravintoloissa!)
Tiedän, viesti liian pitkä palstalaisten keskittymiskykyyn nähden mutta onko muita joita kismittää että hienompaakin ravintolaan mennessä pitää käytännössä ottaa omat mausteet ja ruuanlaittovälineet mukaan että voi loihtia edes säällistä ruokaa ravintolan ylihinnoitelluista puolivalmiista eineksistä?
 
vierailija
Tuo taitaa olla sitten hienompien paikkojen ongelma, ei tule itsellä yhtään esimerkkiä mieleen vastaavasta. Nepalilaista, thaikkua, pizzaa ja buffetruokaa olen aina päässyt suoraan haarukoimaan suuhun ilman mitään valmisteluja.
 
vierailija
Elikkä aihe joka suututtanut jo pitkään, parhaimmillaankin puolivalmiit ravintola-annokset. Kun ruoka tuodaan pöytään niin alkaa se asiakkaan ruuanlaitto, pottujen kuoriminen, leipien teko, ruuan maustaminen, ketsuppien, sinappien levitys, pahimmillaan kalan perkaaminen huonoilla ja tarkoitukseen sopimattomilla veitsillä ja välineillä
Melkein ainoa poikkeus mäkkäri jossa ateria tulee valmiina, muissa ravintoloissa kauhea säätäminen eikä puolivalmiista ruuaasta pääse nauttimaan ennenkuin se on täysin kylmää.
Juuri kävimme ystäväporukassa pihviravintolassa, aluksi tuotiin leipäkori jossa paljaat leipäviipaleet oli juuri ja juuri irrotettu toisistaan. Halusin siinä keskittyä viiniin ja keskusteluun ystävieni kanssa, siksihän ravintolaan tulinkin, ja pyysin tarjoilijaa laittamaan minulle pari leipää valmiiksi ja tuomaan keittiöstä paremmat ruokailuvälineet ja oikeaa voita, ei maustettuja transrasvoja. No nyrpeästi tarjoilija voiteli leivät ja laittoi ne valmiiksi lautaselle. Jäin miettimään että jos olisin valinnut vaikkapa kinkkua sisältävän annoksen niin olisiko pöytään tuotu kokonainen maustamaton kinkku joka olisi sitten pitänyt järjestellä seurueelle annospaloiksi lautasille tuollaisella tylsällä veitsellä ja tavallisilla pienillä haarukoilla?
Seurueessmme oli myös nainen jolle selvästikään kalastus ei ollut tuttua ja tilasi kala- ja rapuannoksen. Aikani katsoin sitä nyhtämistä ja näpertelyä mutta lopulta käytännössä perkasin tuon kalan ja ravut ja laitoin hänelle valmiiksi, niin kiusallista tuon käytännössä raakojen ja käsittelemättömien kalan ja rapujen syömisyriryksen katsominen oli. Tarjoililta pyysin kuumaa vettä ison kulhon jossa ravut ja kala saatiin lopulta kypsiksi kun ne oli ensin perattu!
Tuntuu että siitä maksetaan että ruoka valmista ja asiakkaalle sitten jää aikaa nautiskella alkoholista ja seurasta mutta tämä idea vesitetään jättämällä ruoka puolivalmiiksi.
Nykytrendi sellainen että jos hienommassa ravintolassa tilaa kanakorin tai siipiannoksen niin käytännössä heivataan perunasäkki ja jauhoja pöytään ja päästetään keittiöstä häkistä kana irralleen asiakastiloihin. Siitä saa asiakas "metsästys kokemuksen" osana ruokailuaan- itselleni tuollainenkin sopii mutta vaikkapa ensitreffeillä sottaista puuhaa valmistella elävästä kanasta ja pottusäkistä maukas kanansiipiannos, eikä aikaa seurustelullekkaan jää teu.rastuspuuhien ohella (no tuo hieman kärjistetty esimerkki mutta TODELLA harvoin ruoka valmista syötäväksi vaan paljon vaaditaan ruuanlaittoa asiakkaaltakin korkeampitasoissakin ravintoloissa!)
Tiedän, viesti liian pitkä palstalaisten keskittymiskykyyn nähden mutta onko muita joita kismittää että hienompaakin ravintolaan mennessä pitää käytännössä ottaa omat mausteet ja ruuanlaittovälineet mukaan että voi loihtia edes säällistä ruokaa ravintolan ylihinnoitelluista puolivalmiista eineksistä?
Liian pitkä provo, en viitsinyt lukea loppuun.

PAINA SITÄ ENTERIÄ JOSKUS KAPPALEJAON SAAMISEKSI!
 

Yhteistyössä