Muita isoja 1v., miten kävely?

Mietin sitä että onko isolla koolla merkitystä siihen, milloin vauva oppii kävelemään.. ;) Tyttömme 1v. mitat olivat 78,5cm ja 10,7kg (syntymä 53cm/4420g). Hän ei vielä kävele, mutta tukea vasten seisomaan ja kävelemään oppi 11kk:na. Kävelee vauhdilla kyllä työntövaunujen kanssa. Kovasti myös harjoittelee seisomaan nousua ilman tukea, ja parhaimmillaan seisookin ilman tukea n.15sek. Nyt ikää 1v.2kk.
 
Naapurin pirpana tyttönen lähti kunnolla käveleksimään noin puolitoistavuotiaana, eli tuskin sillä koolla on väliä. Kunhan ne hermot ja lihaksisto löytää yhteisen sävelen, niin kävelykin alkaa sujumaan.
 
yxz
Ei ole koolla merkitystä, meillä on suurin ja pienin lähteneet kävelemään ilman tukea suunnilleen samanikäisenä, siinä 13 kk paikkeilla, tosin suurempi nousi tuen kanssa kävelemään jo 7 kk vanhana. Kooltaan keskimmäinen oli nopein, hän käveli ilman tukea jo 9 kk vanhana. Lapset ovat taidoiltaan hyvin yksilökohtaisia.
 
Kiitos teille vastauksista. =) Aattelin sen takia, että jos se onkin parempi kun on painoa enemmän, harjoittaa eka lihaksia ennen kuin lähtee varsinaisesti kävelemään. Siis että vauva tekee sen vähän niin kuin luonnostaan. Toisaalta olen huomannut että tyttömme tuntuu kovin varovaiselta. Jos sattuu haaveri niin sitten otetaan taas vähän rauhallisemmin. :whistle:

Olisi silti kiva kuulla vielä muitakin kokemuksia... :)
 
Meidän keskimmäinen tyttö oli 1v suht iso ja lähti kävelemään hiukan ennen 1v päiväänsä. Kun taasen kuopus oli 1v neuvolassa 8,5kg ja 73cm ja tuntuu seuraavan esikoisen jalanjälkiä (esikoinen lähti kävelemään 1v3kk). Että meillä siis ainakin pienet on kävelleet myöhemmin ja tuo "iso tapaus" aikaisemmin. :)
 
Nikkinen
Eiköhän se ole enemmän luonne- kuin kokokysymys! Toiset lähtee rohkeammin kävelemään, vaikka tasapaino on vielä aivan hukassa ja toiset taas vasta, kun taatusti pysyvät pystyssä.
 
Hexu
Minulla on sellainen käsitys,että motoriikka ja puhe ei monestikaan kehity yhtä aikaa,eli että jos opetellaan kävelyä esim,niin sanat tulee hitaammin.En tiedä kuinka paikkansa pitävää toi on.
 
riinamarjanne
Meidän 1-vuotias on 12kg ja 81cm, pitkä ja ei vielä kävele, muutakuin tukia vasten. Olen kyllä havainnut, että pienikokoisemmat lähtevät nopeammin kävelemään. Ainakin meidän sukulais ja ystäväpiirissä. En nyt sano, että olisi aina näin, mutta meidän tuttavapiirissä on vaan näin ollut!
 
riinamarjanne
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.10.2004 klo 08:15 Hexu kirjoitti:
Minulla on sellainen käsitys,että motoriikka ja puhe ei monestikaan kehity yhtä aikaa,eli että jos opetellaan kävelyä esim,niin sanat tulee hitaammin.En tiedä kuinka paikkansa pitävää toi on.
Vielä lisään, että meillä tosiaan on puhe tainnu mennä kävelyn edelle, kun poika jo sanoo useita sanoja ihan selvästi. :wave:
 
Moi!
Meillä esikoinen alkoi liikkumaan suht myöhään, mutta kun nousi ylös, käveli melkein saman tien. Alkoi siis kävelemään 9kuisena ja meno oli kyllä aikamoista. Kuhmuja oli pää täynnä, kun mentiin kun mikäkin honkkeli. Tää toinen onkin tosi rauhallinen verrattuna esikoiseen. Nousi seisomaan 8kk ja rollaattorin kanssa kävelyä, kunnes kunnolla askeleita pari pv 1v synttärien jälkeen. Nyt melkein 1v1kk ja menee jo kovaa, mutta kertaakaan ei ole kaatunut. niin varovasti on ottanut. =)
 

Yhteistyössä