Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Muikusta ruokaa :o)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 7789371, member: 589"]</p><p><strong>Muikkukeitto </strong></p><p></p><p>1 l vettä </p><p>1 tl suolaa </p><p>6-8 perunaa </p><p>1-2 sipulia varsineen </p><p>6-8 maustepippuria </p><p>1-2 porkkanaa </p><p>1-2 rkl ruisjauhoja tai kuiva ruisleivänpala makua antamaan </p><p>14-15 muikkua </p><p>voita </p><p></p><p>1. Perkaa muikut: katkaise päät ja poista sisälmykset. </p><p>2. Huuhtele ja kuivaa kalat. </p><p>3. Mittaa kattilaan vesi ja suola. </p><p>4. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit ja keitä puolikypsiksi, ennenkuin lisäät paloitellut perunat. </p><p>5. Lisää liemeen ruisjauhot ripotellen ja vatkaten, tai kuiva ruisleivän pala, joka poistetaan kun keitto on kypsää. </p><p>6. Lisää kalat, kun perunat ovat melkein kypsät ja keitä hiljaisella tulella kypsiksi. </p><p>7. Silppua keittoon lopuksi hienonnettuja sipulin varsia ja reilu voinokare. </p><p>8. Tarjoa lisänä ruisleipää.</p><p></p><p><strong>Muikkupannu </strong></p><p></p><p>600 g muikkuja </p><p>170 g pekonia </p><p>2 sipulia </p><p>tilliä </p><p>1-2 dl vettä </p><p>ripaus suolaa </p><p>10 maustepippuria </p><p></p><p>1. Perkaa muikut ja ripauta niille suolaa. </p><p>2. Suikaloi pekoni ja ruskista kevyesti pannulla. </p><p>3. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja anna hautua hetki. </p><p>4. Lisää tilkka vettä ja pippurit. </p><p>5. Hauduta hiljaa kannen alla 10-15 minuuttia. </p><p>6. Lado muikut pannuun pekonin ja sipulien päälle. </p><p>7. Hauduta kypsäksi 10-15 minuuttia. </p><p>8. Lisää lopuksi reilusti hakattua tilliä päälle. </p><p>9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.</p><p></p><p><strong>Paistetut tapas-muikut</strong></p><p></p><p>12 keskikokoista muikkua</p><p>1,5 rkl vehnäjauhoja</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p>öljyä</p><p>1 sitruuna</p><p></p><p>Marinadi</p><p>2 tl persiljasilppua</p><p>4 rkl sitruunamehua</p><p>1 valkosipulin kynsi</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p>4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä</p><p></p><p>Dippi</p><p>1 iso tomaatti</p><p>1 vihreä paprika</p><p>puolikas sipuli</p><p>majoneesia</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p></p><p>1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. </p><p>2. Viillä muikut auki pituussuunnassa. </p><p>3. Poista selkäruoto keskeltä. </p><p>4. Sivele avattujen kalojen sisäpinnalle marinadia. </p><p>5. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia. </p><p>6. Sekoita lautasella jauhot, suola ja mustapippuri. </p><p>7. Taita kalat kiinni ja kierittele ne jauhoissa. </p><p>8. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. </p><p>9. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. </p><p>10. Kuutioi tomaatti ja paprika pieneksi. </p><p>11. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. </p><p>12. Sekoita dipin ainekset. </p><p>13. Tarjoa kalat dipin ja sitruunanlohkojen kanssa.</p><p></p><p><strong>Kalasta suupalat varhaisperunoista</strong> </p><p></p><p>1 kg varhaisperunoita </p><p>1 tlk ranskankermaa </p><p>0,5 kurkku </p><p>pippuria </p><p>100 g mätiä </p><p>200 g graavikalaa tai 100 g friteerattuja neulamuikkuja </p><p>tilliä </p><p></p><p>1. Keitä perunat ja jäähdytä ne. </p><p>2. Kuori ja leikkaa perunat kahtia. </p><p>3. Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo. </p><p>4. Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kupit mädillä. </p><p>5. Koristele ranskankermalla, neulamuikuilla tai graavikalalla ja lopuksi tillillä.</p><p></p><p><strong>Kalakukko </strong></p><p></p><p>Kuori: </p><p>5 dl vettä </p><p>1/2 rkl suolaa </p><p>100 g voita tai margariinia </p><p>n. 9 dl ruisjauhoja </p><p>n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja </p><p></p><p>Täyte: </p><p>1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta </p><p>150-250 g kylkisilavaa </p><p>2-3 tl suolaa </p><p></p><p>1. Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. </p><p>2. Vaivaa taikina ja lisää lopussa voi tai margariini. </p><p>3. Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. </p><p>4. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. </p><p>5. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. </p><p>6. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa. </p><p>7. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. </p><p>8. Kukon päätyihin saattaa jäädä ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois ja käyttää sen kukon sulkemiseen. </p><p>9. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. </p><p>10. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. </p><p>11. Voit myös käyttää paistopussia. </p><p>12. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. </p><p>13. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. </p><p>14. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. </p><p>15. Kukon kansi leikataan auki. </p><p>16. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa. </p><p>17. Kukosta voi myös leikata viipaleita. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 7789371, member: 589"] [b]Muikkukeitto [/b] 1 l vettä 1 tl suolaa 6-8 perunaa 1-2 sipulia varsineen 6-8 maustepippuria 1-2 porkkanaa 1-2 rkl ruisjauhoja tai kuiva ruisleivänpala makua antamaan 14-15 muikkua voita 1. Perkaa muikut: katkaise päät ja poista sisälmykset. 2. Huuhtele ja kuivaa kalat. 3. Mittaa kattilaan vesi ja suola. 4. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit ja keitä puolikypsiksi, ennenkuin lisäät paloitellut perunat. 5. Lisää liemeen ruisjauhot ripotellen ja vatkaten, tai kuiva ruisleivän pala, joka poistetaan kun keitto on kypsää. 6. Lisää kalat, kun perunat ovat melkein kypsät ja keitä hiljaisella tulella kypsiksi. 7. Silppua keittoon lopuksi hienonnettuja sipulin varsia ja reilu voinokare. 8. Tarjoa lisänä ruisleipää. [b]Muikkupannu [/b] 600 g muikkuja 170 g pekonia 2 sipulia tilliä 1-2 dl vettä ripaus suolaa 10 maustepippuria 1. Perkaa muikut ja ripauta niille suolaa. 2. Suikaloi pekoni ja ruskista kevyesti pannulla. 3. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja anna hautua hetki. 4. Lisää tilkka vettä ja pippurit. 5. Hauduta hiljaa kannen alla 10-15 minuuttia. 6. Lado muikut pannuun pekonin ja sipulien päälle. 7. Hauduta kypsäksi 10-15 minuuttia. 8. Lisää lopuksi reilusti hakattua tilliä päälle. 9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. [b]Paistetut tapas-muikut[/b] 12 keskikokoista muikkua 1,5 rkl vehnäjauhoja suolaa mustapippuria öljyä 1 sitruuna Marinadi 2 tl persiljasilppua 4 rkl sitruunamehua 1 valkosipulin kynsi suolaa mustapippuria 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä Dippi 1 iso tomaatti 1 vihreä paprika puolikas sipuli majoneesia suolaa mustapippuria 1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. 2. Viillä muikut auki pituussuunnassa. 3. Poista selkäruoto keskeltä. 4. Sivele avattujen kalojen sisäpinnalle marinadia. 5. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia. 6. Sekoita lautasella jauhot, suola ja mustapippuri. 7. Taita kalat kiinni ja kierittele ne jauhoissa. 8. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. 9. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. 10. Kuutioi tomaatti ja paprika pieneksi. 11. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. 12. Sekoita dipin ainekset. 13. Tarjoa kalat dipin ja sitruunanlohkojen kanssa. [b]Kalasta suupalat varhaisperunoista[/b] 1 kg varhaisperunoita 1 tlk ranskankermaa 0,5 kurkku pippuria 100 g mätiä 200 g graavikalaa tai 100 g friteerattuja neulamuikkuja tilliä 1. Keitä perunat ja jäähdytä ne. 2. Kuori ja leikkaa perunat kahtia. 3. Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo. 4. Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kupit mädillä. 5. Koristele ranskankermalla, neulamuikuilla tai graavikalalla ja lopuksi tillillä. [b]Kalakukko [/b] Kuori: 5 dl vettä 1/2 rkl suolaa 100 g voita tai margariinia n. 9 dl ruisjauhoja n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja Täyte: 1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta 150-250 g kylkisilavaa 2-3 tl suolaa 1. Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. 2. Vaivaa taikina ja lisää lopussa voi tai margariini. 3. Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. 4. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. 5. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. 6. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa. 7. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. 8. Kukon päätyihin saattaa jäädä ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois ja käyttää sen kukon sulkemiseen. 9. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. 10. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. 11. Voit myös käyttää paistopussia. 12. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. 13. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. 14. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. 15. Kukon kansi leikataan auki. 16. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa. 17. Kukosta voi myös leikata viipaleita. Muuta: Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Järjestä seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan: 9 9 4
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Näin torjutaan sosialismia: "Lunastuslain korvausperusteisiin ehdotetaan muutoksia – pitkään valmisteltu uudistus saatiin lausuntokierrokselle"
6 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Te joilla on sydämen tahdistin
27 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"SDP vihaa suomalaista duunaria – ”Heille ulkomainen halpatyövoima on suomalaista koulutettua duunaria arvokkaampi""
Tänään 16:10
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Taas joku vasemmistolainen on hyökännyt väkivaItaisesti oikeistolaisen poliitikon kimppuun
Tänään 16:00
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Suomessa tilastoidaan autolla tehdyt itsemurhat liikenneonnettomuuksiksi, vaikka niin ei saisi tehdä
Tänään 15:46
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Sanna irstaili keskellä katua
Tänään 13:59
vierailija
15 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Tämä on sit uskomaton ja huvittava tapahtuma
Tänään 13:23
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Miten dementiaa voi ennaltaehkäistä?
Tänään 13:16
vierailija
11 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Välimeren ruokavalio kerää jälleen ylistystä – merkittävää hyötyä naisille
Started by vierailija
Eilen 20:59
Luettu: 466
Aihe vapaa
2.
Yksi kuva näyttää Reissu-Sanna Marinin hurjan matkatahdin. Kerosiiniä palaa ja aukkoja tulee otsonikerrokseen 😢
Started by vierailija
Sunnuntai klo 08:34
Luettu: 418
Aihe vapaa
3.
50v Ivan Puopolo ottaa turpaan piliittisessa argumentoinnissa parikymppiseltä
Started by vierailija
Sunnuntai klo 16:58
Luettu: 400
Aihe vapaa
4.
Tunnettu rap-artisti C. Gambino kuoli eilen ampumaväIikohtauksessa Ruotsin Göteborgissa
Started by vierailija
Tänään 11:19
Luettu: 350
Aihe vapaa
5.
Alkionsiirto ja raskaustesti
Started by vierailija
Maanantai klo 16:43
Luettu: 281
Lapsen saaminen
6.
Päivän video: Saksalaispoliisi kaatoi terrori-iskua estäneen - Sai puukosta niskaansa ja kuoli
Started by vierailija
Maanantai klo 16:07
Luettu: 277
Aihe vapaa
7.
Keinoja tukkeutuneen vessan pytyn avaamiseksi
Started by viisikymppinen isoäiti
Eilen 10:58
Luettu: 267
Aihe vapaa
8.
Mitä sääntöjä teillä on nuorten seurustelukumppaneiden "yöpymisille"?
Started by vierailija
Maanantai klo 10:58
Luettu: 246
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
”Meidät on myrkytetty!” – Japanissa massaprotesti koronarokotuksia ja WHO:ta vastaan
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Miten dementiaa voi ennaltaehkäistä?
Latest: vierailija
2 min sitten
Aihe vapaa
3.
Suomessa tilastoidaan autolla tehdyt itsemurhat liikenneonnettomuuksiksi, vaikka niin ei saisi tehdä
Latest: vierailija
3 min sitten
Aihe vapaa
4.
K/B-komposti
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
5.
Näin torjutaan sosialismia: "Lunastuslain korvausperusteisiin ehdotetaan muutoksia – pitkään valmisteltu uudistus saatiin lausuntokierrokselle"
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
6.
Te joilla on sydämen tahdistin
Latest: vierailija
7 min sitten
Aihe vapaa
7.
Ihana seurata noita lintuja tuossa ikkunan alla
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
8.
Jos sota syttyisi, niin mihin sinä menisit turvaan
Latest: vierailija
44 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Muikusta ruokaa :o)
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu