Tässä muutama ohje:
Omenamuffinssit
(noin uunipellillinen)
12 muffinssivuokaa
200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
ripaus suolaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1. Sokeri ja rasva vaahdotetaan keskenään.
2. Munat sekoitetaan pienissä erissä seokseen.
3. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään.
4. Jauhoseos ja maito vatkataan vuorotellen taikinan joukkoon.
5. Tällä seoksella täytetään muffinssivuoat reilusti puoleenväliin.
Täyte:
2 omenaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
raesokeria
6. Omenoista poistetaan siemenkota ja ne kuoritaan.
7. Omenat pilkotaan kuutioiksi.
8. Kuutiot dipataan sokeri-kaneliseokseen.
9. Painetaan vuoissa kevyesti taikinan sisään.
10. Päälle sirotellaan raesokeria.
11. Muffinsseja paistetaan uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia 175 asteen lämmössä.
Mustikkamuffinsit
200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita
1. Vaahdota sokeri ja margariini.
2. Lisää munat yksitellen ja sekoita.
3. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
4. Lisää lopuksi mustikat.
5. Paista voidellussa muffinsivuoassa, 200 astetta noin 15 minuuttia.
Kaakaomuromuffinit
( 6-10 kpl )
Taikina:
2 munaa
1 1/ 2 dl sokeria
150 g margariini tai voisulaa
1 1/ 2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/ 2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/ 4 dl rouhittuja kaakaomuroja
Päälle:
1/ 2 pakettia tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita
2 rkl kylmää kahvia
Pinnalle:
Kaakaomuroja
tomusokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää jäähtynyt voisula.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita varoen vaahtoon.
5. Täytä muffinivuoat puolilleen taikinalla.
6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
7. Valmista kuorrute.
8. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi ja kahvi.
9. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneiden muffinien pinnalle.
10. Koristele kokonaisilla kaakaomuropalloilla ja tomusokerilla
Kahvimuffinssit
18-22 kpl
125 g voita / margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl vahvaa kahvia
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Lisää jauhot (ja niihin sekoitettu leivinjauhe) vuorotellen kylmän kahvin kanssa.
4. Annostele muffinssivuokiin
5. Paista 225ºC 10-15 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet muffinssit tomusokeri-kahvi-kuorrutuksella:
a. 1½ dl tomusokeria, 1 rkl kahvia). Variaatioita saa kun lisää mieleisiään mausteita, itse käytän yleensä kardemummaa ja inkivääriä. Kahvin sijasta hyvin käyvät esim. kaakao ja kermalikööri
Tuplasuklaamuffinsit
6 jättimuffinsia
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
2 1/2 dl (175 g) tummaa suklaata paloiteltuna
1 kevyesti vatkattu muna
125 g ranskankermaa
1 3/4 dl maitoa
90 g sulatettua voita
1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
2. Lisää sokeri ja suklaa ja sekoita hyvin.
3. Tee seoksen keskelle kolo.
4. Sekoita muna, maito ja ranskankerma keskenään.
5. Kaada seos koloon.
6. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä liikaa, taikinan pitää jäädä kokkareiseksi.
7. Paista 175 asteessa noin 15 min.
Raparperimantelimuffinssit
125 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
50 g mantelimassaa
1,5 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
200 g raparperia
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Leikkaa mantelimassa hienoiksi kuutioiksi ja painele se mukaan.
3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
4. Lisää väliin hieman jauhoja, mikäli seos uhkaa juoksettua.
5. Sekoita mukaan loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
6. Sekoita lopuksi taikinaan pieniksi paloiksi leikatut raparperinvarret.
7. Jaa taikina paperisiin vuokiin.
8. Paista niitä 15 - 20 minuuttia 175 asteessa.
9. Anna jäähtyä.
10. Tarjoa sellaisenaan tai mansikkakastikkeen kanssa.
Valkosuklaa-pekaani-pähkinä-muffinssit
12 kpl
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g valkoista suklaata karkeana rouheena
n. 100 g pekaani- pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen, vatkaten.
2. Lisää leivinjauhe ja jauhot, sekä valkoinen suklaa ja pähkinät.
3. Kaada voideltuihin muffinssivuokiin.
4. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele myös välipaikat.
5. Suihke (esim. Kultasula vuokaspray) on kätevä.
6. Paista keskikorkeudella 175 asteessa n. 30 min.
7. Kuorruta halutessasi sulatetulla valkoisella suklaalla ja pekaani-pähkinärouheella.
Mustikka-vadelma muffinsit
100 g keijua
1dl kaurakermaa
1½dl sokeria
1/4dl maissijauhoa
1tl vaniljasokeria
n. 2-5rkl mantelirouhetta (maun mukaan)
1tl leivinjauhetta
n. 2dl vehnäjauhoja (+ ehkä vähän päälle)
pinnalle vadelmia ja mustikoita
1. Sulata & jäähdytä rasva.
2. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Täytä paperivuoat vähän yli puolilleen.
4. Painele taikinan päälle kuhunkin vuokaan muutama vadelma ja sopivasti mustikoita.
5. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Tiikerimuffinssit
(14 annosta)
Voiteluun:
1 rkl Juokseva Becel Kasviöljyvalmistetta
0,3 dl korppujauhoja
Taikina:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl Juokseva Becel kasviöljyvalmistetta
2 rkl kaakaojauhetta
1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
4. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
5. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja Juoksevan Becelin kanssa muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla sekoittaen.
6. Mausta kolmasosa taikinasta kaakaojauheella.
7. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
8. Paista muffinsseja 25 minuuttia.