J
jörn
Vieras
Muffinit mikrossa
Taikina
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa esim. VanHouten)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl juoksevaa / sulatettua margariinia/voita
3 munaa
Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja munat, sekoita. Jaa taikina esim. ruokalusikalla 15-20 paperiseen, mikrolautaselle aseteltuun muffinivuokaan ja mikrota täydellä teholla (n. 700w) noin 6 - 7 minuutin ajan. Itse mikrotin 850w 6 minuuttia. (Isolle mikrolautaselle mahtui 18 muffinia).
Kuorrutus
4 dl (225 g) tomusokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g taloussuklaata (ei ole pakko laittaa)
koristeeksi kookoshiutaleita / nonparelleja / rae- tai tomusokeria
Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen (voisi kai kuumentaa myös mikrossa, mutta varovasti), ja kaada jäähtyneiden, kypsien muffinien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeet.
Ohje on sovellettu mikrosuklaakakun ja mokkaruutujen ohjeista.
Jätkä taitaa olla ainoa koekani, joka enää voi testata tätä (165cm/64kg - (tiimarinvihosta...) - muut palstailaiset ovat lihonneet 10 kiloa viikossa mikrosuklaakakkuohjeen takia.
Huomioithan ennen arvostelua, että leipoja on miespuolinen yksilö, joten kyseessä ei ole leivontataide.