Mitenhän muissa maissa olevat lapset ei traumatisoidu

  • Viestiketjun aloittaja kysyn vaan
  • Ensimmäinen viesti
kysyn vaan
vaikka ne laitetaan hoitoon muutaman kuukauden kestävän äitiysloman jälkeen? Kun Suomessa (tai no tällä palstalla ainakin) kerran ollaan niin hysteerisen huolissaan siitä, että alle 3v menee hoitoon?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja juttajulia:
niillä ne oireet ilmaantuu vast aikuisiällä :whistle:
Ahaa. No onneksi ollaan Suomessa missä ei ole mielenvikaisia aikuisia toisin kuten tuolla maailmalla sitten ilmeisesti on kaikki :whistle:
juu :D mut täällä sit kait tuo 3v just sopiva ikä erottaa lapset hoitoon vanhemmistaan :saint: jos menee yli tai alle,ilmenee noi oireet sit kotosuomessa :p
 
kotona silti
Vaikka monessa maassa äitiysloma on todella lyhyt, tai sellaista ei ollenkaan, hoidetaan lapset siitä huolimatta kotona. Isät vain elättävät tällöin koko perheensä. Yksinhuoltajien onkin sitten usein palattava töihin pian synnytyksen jälkeen ja useasti yh joutuu paiskimaan kahtakin työtä, että saa lapsensa ruokittua. Siinä ei paljon lapsiaan näe ja takuulla moni lapsi oireilee ilman äitiään.
 
vieras
Monilla työssäkäyvillä vanhemmilla ei oo halua roikkua täällä palstalla pitkin päivää kertomassa mielipiteitään siitä, missä iässä lapsen voi laittaa hoitoon. Siksi palsta antaa vähän väärän kuvan kaikkien vanhempien mielipiteistä.
 
Siru
Kyllä niistä siellä muissa maissa ihan normaaleja ja kunnon lapsia kasvaa,vaikka hoitoon jo nuorena menevätkin.Mun siskon lapset menivät ulkomailla hoitoon 1-vuotiaina ja ihan normaaleja lapsia ne on(ja" kouluunkin" menevät sitten jo 4-vuotiaana).Eikä ne aikuisetkaan siellä ulkomailla mitään traumatisoituneita ole,vaikka ovat itsekin aikoinaan "vauvoina"hoitoon viety,ihan tavallisia ihmisiä ovat.Turhaa tämä arvostelu täällä niitä kohtaan,jotka pienenä lapsensa hoitoon laittavat.
 
vieras
Siis joo, ainakin meidän lapsi on ihan uskomattoman traumatisoitunut kun on ollut alle 2kk iässä ihan yökylässä mummin luona ;) Ja höpönhöpön... Kyllä se mummikin osaa sitä rakkautta lapselle antaa ja onhan ne hoitotädit sitten hoitoikäisillä osaavia ammattilaisia....
 
??
no täällä saksassa ainakin melkeinpä poikkeuksetta jää naiset kotiäidiksi ainakin pariksi vuodeksi. samaten italiassa ja espanjassa ainakin on paljon kotiäitejä. ei taida aloittajalla olla mitään hajua muista maista. Ihan tuulesta temmattu väite.
 
vieras
Todellakin, muissa maissa suurin osa äideistä jää kotiin. Ne, joiden on pakko mennä töihin menevät. Kotiäitikulttuuri on ihan pop muissa maissa. Ja miten kukaan voi väittää, että ei ne lapset siitä traumatisoidu? ??????? Uskomatonta.
 
Saksalainen ystäväni ihmetteli, kun vein esikoiseni 10kk ikäisenä hoitoon. Siellä ei olisi paikkaa mihin viedä ja sanoi, että yleensä tarhaan menevät 3 vuotiaina. Siellä on kuulemma huono mahdollisuus saada tarhapaikka alle 3-vuotiaalle. Sen vuoksi ystäväni, eivät voi vielä suunnitella lasten tekemistä, eivät miehen palkalla elä ja mummut ovat vielä työelämässä.
 
aaa
Kuka on sanonut että ne EI oo traumaisia??? :O Kyllä ulkomailla on yleisesti ottaen niin paljon sairasta porukkaa etten halua yhtäkään tänne enää. Oli maa sitten mikä vain.
 
Miten sitten ne lapset ei tarumatisoidu, jotka on koulun alkuun asti kotona ja koulun alettuakin käyvät kotona syömässä (esim. Italia) ja äiti tekee vaan osa-aika työtä, jos se päiväkoti kerran on sosiaalisen kehityksen ehto?
 

Yhteistyössä