Meitä on 5, pojat ovat 8-, 11- ja 16-vuotiaat. Ruokaan ja hygieniatuotteisiin meillä menee 80 - 120 euroa viikossa. Tuolla rahalla saa ihan hyvä ruokaa kaupasta, hedelmiä ja kasviksia myös. Ja jopa karkkipäivän karkit ja limut mahtuvat mukaan.
Kaupassa käydään kerran viikossa ja yritetään käyttää kaikki ruoka mitä ostetaan. Ruuan tähteet hyödynnetään. Esim. kanapadan tähteet voi käyttää täytettyihin paprikoihin. Perunamuussin lopusta tehdään lihaperunasoselaatikkoa tai laitetaan sämpylätaikinaan. Ostetaan kausituotteita esim. nyt saa edullisesti hunajamelonia ( 99 snt kilo), iltapalalla on siis tarjolla sitä, eli minä valitsen hedelmät hinnan perusteella. Ostetaan laputettuja lihoja ja niitä pakastetaan. Meillä esim. syötiin juhannuksena porsaanleikkeitä - ne oli tehty - 30 % laputetusta possun sisäfileestä. Ostetaan edullisempia vaihtoehtoja merkkituotteiden sijaan, usein ne kaupan omat merkit ovat hyviä. Seurataan kauppojen hintatasoa, jotta tiedetään mikä on minkäkin kaupan hintataso. Tuotteita myös varastoidaan. Jos juusto on edullista, sitä voi ostaa parikin, kahviakin mahtuu varmaan kaappiin enemmän, samoin vessapaperia, dödöä ja pesuaineita.
Pelkkää jauhelihaa, kanankoipia jne. ei tarvitse ostaa. Eihän niitä kokolihoja syödä kuitenkaan joka päivä. Esim. meillä voidaan ihan hyvin syödä vaikkapa leikkeitä, grillailla pihvejä tai tehdä karjalanpaistia. Kalaa meillä syödään harvemmin, sillä mieheni ei sitä syö mutta kyllä kalakin mahtuu budjettiin.
Sen sijaan, jos minun pitäisi pyrkiä 300 euroon olisi sen saavuttaminen vaikeaa, olisi luovuttavat kaikista ostetuista herkuista. Esim. olisi tehtävä enemmän makkararuokia, leivottava kaikki leivät itse ja ennen kaikkea kaupassa olisi pidettävä tosi tiukkaa kuria, heräteostoksia ei saisi tehdä lainkaan.