Kaikki neljä lastani ovat luopuneet tutista 8kk iässä. Tuolloin on jokaisen lapsen kohdalla käynyt niin, että tutti ei ole enää ollut niin tarpeellinen, kuin mitä ennen. Lapsi on siis esim. nukahtanut ilman tuttia, vaikka yleensä tuttia nukahtamiseen käyttääkin. Tällöin olen napannut kaikki tutit pois...eikä lapset juuri tuttien perään ole kyselleet.
Rinnasta en voi sanoa vieroittaneeni, sillä en ole varsinaisesti koskaan edes imettänyt.
Pullosta ollaan lopetettu maidon hörppiminen 1v ikään mennessä. Poikkeuksena tuo toinen lapsi, sillä ikäeroa kolmanteen tuli vain 1v1kk...tällöin koin, että pullosta vieroittaminen saattaisi olla vähän turhan hankalaa, sillä vauva kuitenkin söisi pullosta, jolloin isompi siis näkisi pulloja jatkuvasti. Vauvan syntymä oli mielestäni aivan riittävä muutos, eli kahta isoa asiaa en mielelläni päällekäin lapselle laita, mikäli ei ole pakko.
Kakkonen luopui pullosta muistaakseni 1v3kk iässä.
Perheeme nuorin on nyt 10kk ja harjoittelee kovasti mukista juomista aina päivisin. Mutta aamu-, ja iltamaito otetaan vielä pullosta. Ja jos juominen on ollut päivän mittaan mukista vähän niukahkoa, saattaa hän juoda pullosta päivälläkin. Mutta vain kerran ja johtuen lähinnä sitä, että näillä helteillä se neste on elintärkeää.
Ollaan tekemässä lomareissu kohtapuolin, joten en nyt tähän hätään lähde pullolle enempää rajoitteita tekemään. Se kun kuitenkin on asia, joka tuo vauvalle turvaa (lämmin maito ja imeminen tiiviisti sylissä ollen). Mutta reissun jälkeen tiputetaan tuo päiväpullo kokonaan pois ja seuraavana tartutaan aamupulloon. Ja lopulta sitten se iltamaito. Viimeistään 12kk iässä.