miten tuo kotihoidontuen puolittaminen käytännössä toteutetaan?

  • Viestiketjun aloittaja jkjkjk
  • Ensimmäinen viesti
jkjkjk
Mietin esim. meidän tilannettamme silloin kun olin lasten kanssa kotona sen 5vuotta yhteensä, mulla ei ollut työpaikkaa mihin palata äitysloman jälkeen, jos siis mies olisi jäänyt lasten kanssa kotihoidontuelle, niin minä olisin sitten ollut siinä myös työttömänä jonkin aikaa kotona...taloudellinen tilanteemme olisi romahtanut ihan täysin.

Jos tilanne tulisi nyt eteen, kun olen jo työelämässä mukana, niin kyllä tarvitsisi pohtia, että jääkö mies kotihoidontuelle vai laitetaanko lapsi päivähoitoon jo 1,5vuotiaana, koska meillä mies tienaa 4000€/kk ja minä vaivaiset 1600€, jolloin taloutemme lisi taas vaarassa... ei se raha tietenkään tärkeintä ole, mutta rahalla saa ruokaa.
 
"Vieras"
Alkaa jo huvittaa lukea näitä juttuja kuinka se lapsi on nyt pakko viedä hoitoon kun miehen kotonaoloa tai äidin kotiinjäämistä ilman kotihoidontukea ei pysty millään järjestämään, sydän itkee verta mutta pakko kun on.

Onko kyseessä samat pitkäaikaiset kotiäidit jotka ovat arvostelleet kovin sanoin heitä jotka vievät alle 3v:n hoitoon kun kyllähän sen lapsen pitäisi olla uraa tärkeämpi. Mikään äidin työ ei voinut olla sellaista ettei se muka kestäisi 3v tai pidempääkin poissaoloa, mutta miesten työt ovat ihan eri juttu; eihän mies nyt voi millään olla vuotta pois töistään! Taloudelliset syyt eivät kelvanneet hoitoon viemiselle koska aina voi myydä asunnot ja autot ja jäädä toimeentulotuelle, ilman miehen palkkaa ei taas voida pärjätä millään.

Tähän sitten näyttää loppuneen se asenne kuinka kaikki lapsen kotihoitoon liittyvä on kiinni vain siitä miten asiat järjestelee ja mitä on valmis lapsensa eteen tekemään.
 
"Jenis"
[QUOTE="Vieras";28928885]

Tähän sitten näyttää loppuneen se asenne kuinka kaikki lapsen kotihoitoon liittyvä on kiinni vain siitä miten asiat järjestelee ja mitä on valmis lapsensa eteen tekemään.[/QUOTE]

Näin. Ja se loppui just siks, että aika helvetin harva mies tässä maassa on valmis pistämään omakotitalonsa myyntiin siks, että voisi olla lasten kanssa vielä vuoden kotona ;)
 
"vieras"
Alkaa paljastua samalla se, että eipä niiden kotiäitien miesten mielestä ne lapset traumatisoidukaan hoidossa alle 3-vuotiaana. Mielenkiintoista, tähän mennessä kun kaikki on toitottaneet päätöksen olevan yhteinen ja mies myöskään ei todellakaan halua lasta hoitoon alle 3v... :D tais olla sekin pelkkää puhetta. Jos mies oikeasti haluaa hoitaa lapsen kotona 3-vuotiaaksi jatkossakin, niin eiköhän hän järjestä säästöt ja talouden siten, että se onnistuu.
 
"vieras"
Hallituksen päätös kotihoidon tuen uudistamisesta saa tärkeimmät linjanvedot marraskuun loppuun mennessä.

Hallituksen rakenneuudistusohjelmassa kerrotaan nykyisen kotihoidontuen kohdentamisesta puoliksi molemmille vanhemmille.

– Vain tämä kirjaus on tiedossa. Muut linjanvedot ja yksityiskohdat tarkentuvat valmistelussa, sanoo hallitussihteeri Liisa Holopainen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kotihoidon tuen uudistuksessa moni asia yh

kaikki selviää aikanaan
 
Hyvä lakiluonnostelma, mutta kymmenen vuotta aikaansa edellä. Päivähoidon nousevat kulut yhdistettynä työpaikkojen liian hitaaseen lisääntymiseen johtanee siihen, että seuraava hallitus korjaa lakia pidentämällä kotihoidon tuen kestoaikaa, mutta säilyttämällä sen puolittamisen isän ja äidin kesken. Sitten parinkymmenen vuoden päästä tasa-arvo on kehittynyt miesten kotonaolon suuntaan entistä enemmän, jolloin lapset hoidetaan tyypillisesti kouluikään saakka kotona, josta vanhempainloma noin vuoden, äidin kotihoitokausi 2-3 vuotta ja isän toiset 2-3 vuotta.
 
"asd"
Teidän tilanteessahan sinä olisit voinut edelleen olla kotona sen 5 vuotta. Sinulla ei ollut työpaikkaa, joka olisi vaatinut sinut takaisin töihin. Valtio ei olisi tukenut kotona oloasi tuolla muutamalla satasella, mutta eipä se varmaan olisi ollut niin merkittävä summa? Miehesi on kuitenkin hyvätuloinen joten varmasti hän olisi elättänyt sinutkin.
 
vierasko
[QUOTE="Vieras";28928885]Alkaa jo huvittaa lukea näitä juttuja kuinka se lapsi on nyt pakko viedä hoitoon kun miehen kotonaoloa tai äidin kotiinjäämistä ilman kotihoidontukea ei pysty millään järjestämään, sydän itkee verta mutta pakko kun on.

Onko kyseessä samat pitkäaikaiset kotiäidit jotka ovat arvostelleet kovin sanoin heitä jotka vievät alle 3v:n hoitoon kun kyllähän sen lapsen pitäisi olla uraa tärkeämpi. Mikään äidin työ ei voinut olla sellaista ettei se muka kestäisi 3v tai pidempääkin poissaoloa, mutta miesten työt ovat ihan eri juttu; eihän mies nyt voi millään olla vuotta pois töistään! Taloudelliset syyt eivät kelvanneet hoitoon viemiselle koska aina voi myydä asunnot ja autot ja jäädä toimeentulotuelle, ilman miehen palkkaa ei taas voida pärjätä millään.

Tähän sitten näyttää loppuneen se asenne kuinka kaikki lapsen kotihoitoon liittyvä on kiinni vain siitä miten asiat järjestelee ja mitä on valmis lapsensa eteen tekemään.[/QUOTE]Sepäse. Tämä maa on täynnä naisia jotka ovat joko yhteiskunnan tai miehensä tai molempien elättejä. On helppo ja mukava jeesustella sieltä kotoa näppäimistön ääreltä käsin kun joku muu maksaa elämisen.
 
"ALKUP."
[QUOTE="asd";28929565]Teidän tilanteessahan sinä olisit voinut edelleen olla kotona sen 5 vuotta. Sinulla ei ollut työpaikkaa, joka olisi vaatinut sinut takaisin töihin. Valtio ei olisi tukenut kotona oloasi tuolla muutamalla satasella, mutta eipä se varmaan olisi ollut niin merkittävä summa? Miehesi on kuitenkin hyvätuloinen joten varmasti hän olisi elättänyt sinutkin.[/QUOTE]

olisin siis saanut työttömyyskorvauksen, joka on monta sataa enemmän kuin kotihoidontuki :)
Jos mies olisi myös ollut kotona, hän olisi saanut sen kotihoidontuen, olisimme siis olleet yhdessä koko perhe valtion rahoilla :)
 
"vieras"
[QUOTE="ALKUP.";28929992]olisin siis saanut työttömyyskorvauksen, joka on monta sataa enemmän kuin kotihoidontuki :)
Jos mies olisi myös ollut kotona, hän olisi saanut sen kotihoidontuen, olisimme siis olleet yhdessä koko perhe valtion rahoilla :)[/QUOTE]

näinhän se tulee menemään :) kiitos suomen valtio! enää ei tarvitse edes tuntea huonoa omaatuntoa, kun jää lasten kanssa työttömyyskorvaukselle. Nyt siitä tehdään ihan pakollista <3 ja saa sitten isäkin oikeen osallistua tähän kodin arjen pyörittämiseen ja lastenhoitoon yli vuoden :D :) <3
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28930040]näinhän se tulee menemään :) kiitos suomen valtio! enää ei tarvitse edes tuntea huonoa omaatuntoa, kun jää lasten kanssa työttömyyskorvaukselle. Nyt siitä tehdään ihan pakollista <3 ja saa sitten isäkin oikeen osallistua tähän kodin arjen pyörittämiseen ja lastenhoitoon yli vuoden :D :) <3[/QUOTE]

Sehän on hienoa, jos joillain onnistuu.
Veikkaan silti, että suurin osa näistä vasta okt:n rakentaneista perheistä eivät selviä työkkäri + kht kombolla ilman yhtäkään palkkaa, mikäli on asuntolainoja lyhennettävänä. Mutta aina voi tietty koittaa ehtiä säästää rahaa ja sittenhän siinä ei olekaan mitään ongelmaa :)
 
Jos ap:n tilanteessa lapset halutaan hoitaa kotona, äiti jää kotiin ilman tuloja. Jos miehellä kerran on noin isot tulot, ei kai lasten kotona hoitaminen ole siitä 300 euron kotihoidon tuesta kiinni?

Uskoisin että lasten hoitoon vieminen aikaistuu lähinnä niissä perheissä, joissa molemmilla on pieni palkka eikä mies ole jostain syystä halukas jäämään kotiin. Meillä mies on (toistaiseksi pienipalkkainen) yrittäjä eikä sen takia pysty jäämään kotiin, joten todennäköisesti homma hoidettaisiin niin että jatkaisin oman puolikkaani jälkeen edelleen kotona ilman tukea, jos saisin jostain sen verran työtunteja että saisin hieman rahaa (vaikka sitten yövuoroja grillillä, mitä tein opiskeluaikoina ;) ) ja mies ja isovanhemmat voisivat hoitaa niiden keikkojen ajan.
 

Yhteistyössä