Miten teidän 2-vuotiaat puhuu?

  • Viestiketjun aloittaja puheesta
  • Ensimmäinen viesti
puheesta
Ihan mielenkiinnosta kyselen. Kun meidän likalla, joka on just täyttänyt 2 vuotta, on tosi paljon "omia" sanoja vielä käytössä ja monet sanat menee vähän sinnepäin...esim. tiikeri on tiiti ja loppu on poppu. Missä vaiheessa pitäis puhua "oikein"?
 
vieras
meijän tyttö on 1,10 v ja se on aivan uskomattoman hyvä puhumaan ja laulaa pitkiäkin lauluja. Mutta kyllä silläkin on paljon justiin tuollaisia sanoja ja sehän on ihan normaalia ja minusta vielä niin sulostaki =)
 
no
Kolmeen vuoteen mennessä puhe alkaa selkiintyä. Osa vaikeista sanoista jää vieläkin tuollaisiksi mutta tosi hyvinhän sinun lapsesi puhuu. Omani puhui 2-vuotiaana niin, että ei sitä muut kuin perhe ymmärtänyt.
 
Meillä kans tuollein mitä ap:llä. Mut sit ku on sillä tuulella ja pyytää toistamaan sanoja, niin toistaa kyllä semmosia sanoja mitä varmaan ei oo koskaan kuullutkaan.
Kummipoika 2,5v eikä sano mitään muuta kuin äiti.
 
Kippuravarvas
Puhuu ja paljon...r ei tuu vielä eikä s sanan alkuun. Jos ei jotain osaa perässä sanoa niin sanoo NIIN ja nyökkää :D
Ja kauheeta vauhtia tulee uusia sanoja. 4 sanan lauseitakin tulee.
 
2v puhuu melko selvästi ymmärrettäviä lauseita. Omia sanoja löytyy edelleen, esim peitto on peippo. Jotkut vaikeat sanat ottaa aikansa että oppii ne sanomaan oikein (mysli oli kauan mysseli). Osaa kyllä paljon sanoja.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja meillä:
2v puhuu jopa liikaa.. ja aivan selvästi. tosin tyttö puhu selvästi jo 1 vuotiaana lauseita.. kukin ajallaan, meillä ei taas taho sujua kuivaks opettelu :)
Sama täällä, vähä reilu 2v puhuu kun papupata ja osaa ulkoa vaikka kuinka paljon lauluja ja loruja ja mielellään vetää repertuaarinsa! R:ää ei osaa sanoa, muuten äänteetkin hallussa, mut pottailu ei vaan ala sujua...
 
vieras
Paha mennä sanomaan kuinka selkeästi oma 2v puhuu, kun itse saa hyvinkin selvää mitä lapsi sanoo, mut joku ulkopuolinen ei sit välttämättä saakaan.

Meidän 2v:llä on kyllä jo iso sanavarasto ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä, mut aina ei sana kyllä tule oikein.
 
n
Meillä just tasan 2v poika puhuu kauheasti vaikka mitä juttuja ja yhdyssanoja, mutta ei niistä kaikista saa selvää kun minä, koska niitä joka päivä koko ajan kuulen. Osa jutuista/sanoista on sellaisia, että saa muutkin selvän, mutta suurimmasta osasta ei saa. Selviä juttuja on esim. äiti avaa ovi, matti ei syö omenaa, puuroa vaan. Kaikista jutuista käyttää oikeaa sanaa, mutta välillä se sana on vähän sinne päin.
 
Meillä pälpätetään kun viimeistä päivää "omaa kieltä" mistä kukaan ei ymmärrä mitään. Mutta ymmärtää silti kaiken mitä hänelle puhuu. Oikeita sanoja vain siä, tua ja tää. Eli siellä, tuolla ja täällä. Kaipa se siitä jonakin päivänä alkaa höpisemään oikeatakin puhetta. En siis ole huolissani yhtään, eikä ollut puheterapeuttikaan :)
 
Esikoisemme puhui n. vuosi sitten 2 vuotta täytettyään niin epäselvästi että perheen ulkopuolinen ei useinkaan saanut puheesta juurikaan tolkkua, ehkä sanan sieltä ja toisen täältä. Esim. makaronilaatikko oli akaia-aakotti :D
Tyttö täyttää pian 3 vuotta ja puhe on harpannut huimasti etenkin viimeisen puolen vuoden aikana.
 
ap
juu, meilläkin tyttö sanoi ekat sanansa vasta 1v9kk:n iässä, joten tässä 3kk.n aikana on kyllä tapahtunut huima harppaus eteenpäin. Puheterapeutillakin käytiin syksyllä, saatiin ohjeet vaan odotella rauhassa...
 
myy
Meillä 2 vuotta puhuu paljon joskus tulee viisi sanaa peräkkäin .Meillä hakusessa r ja s kirjain.Meillä lauletaan myös monia lauluja.Mutta te tarvitsette aikaa lapset ovat yksilöitä.Lukekaa,laulakaa ja puhukaa lapselle paljon.
 
1v7kk alkoi puhumaan aikas selvästi. Lauseilla ja isolla sanavarastolla. Oikeiden sanamuotojen käyttö 2v alkaen. Mutta poika on ollut aikaisia pulisijoita. Nyt 2v8kk ja r-on osissa sanoissa mukana ja osissa ei. Ja minä ihmettelen, mistä ihmeestä se onkii kaikki sanat ja synonyymit, mitä puheessaan käyttää. Toki virheetöntä ei puhe ole ;)
 
karisma
Meillä 2v2kk ja muutamia sanoja tulee ja niistäkin vain osa oikein. Äiti, tikka, moi, anna, tonne, kanna jne.
Suurinosa vääriä. Esim. isi on ötö, karvinen on kammi, tiivi-taavi on töm töm, Pai on papi.
Lauseita ei osaa muodostaa, yksittäisiä sanoja vain.
 
tiina
Meidän 2v4kk puhuu paljon ja selvästi kahdella kielellä, mutta esim. esikoinen alkoi puhua vasta 3v. kunnolla eli haarukka taitaa olla tosi laaja.
Ei mitään syytä huoleen, ap!
 
Esikoinen puhui tosi hyvin ja selvästi.

Keskimmäinen täyttää viikon päästä 2. Ei ole puhunut yhtään mitään kuin vasta viimeiset 2kk.
Tosi nopeasti on tullut sitten kyllä sitä sanastoa, mutta eihän tuo vielä "oikein" puhu.

Sofia = Fofia (isosisko)
Loppu = poppu
Rotsi = rosti
Pingviini = piivini
Makkara = makaja
Karva = paava
Kahvi = paavi

Jos sanassa on kaksi L-kirjainta peräkkäin, siitä tulee myös lähes poikkeuksetta espanjalaisittain j ( esim. Pallo = pajjo jne.)

Kyllä siitä kuitenkin suht selvän saa, joskus jopa muutkin kuin minä :D

Nyt on pari päivää hakenut aika hyvin oikeita muotoja. Esim. Sisälle, Potalle, Kaappiin jne.

Paria sanaa pidempiä lauseita ei vielä irtoa.

Kaikki nuo oppivat omaan tahtiinsa, ja itse ainakin olen ihan luottavaisin mielin, että kyllä se siitä vielä.
 

Yhteistyössä