Miten teette hedelmäkiisselin?

vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja Hippopotaamus:
Mä soseutan hedelmäcoctail-purkin sauvasekoittimella ja teen siitä kiisselin.Hyvää ja käy vauvallekkin.
tiedätkö että noita säilykehedelmiä ei suositella vauvalle? ei edes niitä "omassa mehussaan" puhumattakaan niistä sokerilitkuista.
 
Hedelmäinen rahkakiisseli

1 lime
3 dl maitoa
3 rkl maissijauhoja
1 prk mandariinilohkoja
1 prk ananaspaloja
1 tkl (250 g) maitorahkaa
sokeria
limen mehua

1. Pese lime hyvin.
2. Raasta kuori.
3. Sekoita kattilassa maito, maissijauhot, ananasten mehu ja limen kuori.
4. Kuumenna sekoittaen kunnes seos sakenee.
5. Anna jäähtyä hetki.
6. Lisää mandariinilohkot, ananaspalat ja maitorahka joukkoon.
7. Lisää sokeria ja limen mehua makusi mukaan.

Keltainen hedelmäkiisseli
(4 annosta)

1 tlk (850 g) persikanpuolikkaita (Diva)
1 tlk (410 g) hedelmäcocktailia (Diva)
4 dl appelsiinitäysmehua
1 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
(Diva-mantelilastuja)

1. Valuta hedelmien liemet (noin 1/2 litraa) kattilaan.
2. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu, sokeri ja perunajauhot.
3. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa ja kiisseli kirkastuu.
4. Paloittele persikanpuolikkaat laakean vadin pohjalle.
5. Kaada joukkoon hedelmäcocktail.
6. Kaada hieman jäähtynyt kiisseli hedelmien päälle.
7. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
8. Vaahdota kerma ja mausta.
9. Pursota tai nosta lusikalla kermavaahtonokareita kiisselin koristeeksi.
10. Halutessasi voit vielä ripotella pinnalle mantelilastuja.

Omenakiisseliä kaneli-kermalla
(neljälle)

4 dl omenatäysmehua
3 dl omenaa 1 cm kuutioina
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Kuumenna mehu ja sokeri teräskattilassa.
2. Lisää omenakuutiot ja kiehauta.
3. Mausta sitruunanmehulla.
4. Ota kattila sivuun liedeltä.
5. Sekoita perunajauho vesi- tai omenamehutilkkaan ja yhdistä nauhana kiisselipohjaan.
6. Laita uudelleen liedelle ja kuumenna, kunnes pulpahtaa.
7. Vältä kypsän kiisselin sekoittamista, ettei tule venyväksi.
8. Ripottele pinnalle sokeria ja jäähdytä.
9. Tarjoa kylmänä laakealta kiisselivadilta kevyesti vaahdotetun, kanelilla maustetun kerman kanssa.

Appelsiini-banaanikiisseli
(Kevyt, 4 annosta)

3 dl appelsiinimehua
3 dl vettä
½ dl sokeria
2 kanelitankoa
1 appelsiini
2 rkl perunajauhoja
1 iso banaani

1. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri ja kanelitangot ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaa.
2. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos kattilaan ohuena vanana.
3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja nosta kattila liedeltä, kun kiisseli on pulpahtanut pari kertaa.
4. Kuori ja paloittele appelsiini pieniksi paloiksi ja lisää palat kattilaan
5. Viipaloi banaanit kiisselin joukkoon.
6. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripota pinnalle sokeria.

Appelsiinikiisseli
(4 annosta)

4 appelsiinia
5 dl kylmää vettä
5 dl appelsiinitäysmehua
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
½ sitruunan mehu
Lisäksi:
2 ½ dl valmista vatkautuvaa
vaniljakastiketta
¼ tl kardemummaa

1. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä lohkot irti niin, että lohkojen välinen seinämä irtoaa hedelmälihasta.
2. Leikkaa lohkot suupaloiksi.
3. Yhdistä keskenään kylmä vesi, appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri.
4. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee.
5. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa nosta kattila liedeltä.
6. Lisää appelsiinipalat ja sitruunamehu.
7. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi ja mausta se kardemummalla.
8. Tarjoa kastike kiisselin kanssa.

Hedelmäkiisseli ja vaniljavaahto
(6-8 annosta)

1 litra appelsiinituoremehua tai persikkanektaria
4 rkl perunajauhoja
sokeria

Pinnalle:
sokeria ja kanelia
(mandariinipaloja)

Lisäksi:
vaahdotettua Creme vanillaa

1. Mittaa kylmä mehu ja perunajauhot kattilaan.
2. Sekoita hyvin pohjaa myöten.
3. Kuumenna kunnes seos sakenee, kirkastuu ja alkaa kuplia.
4. Lopeta sekoittaminen ensimmäisiin kupliin ja nosta kattila levyltä.
5. Lisää kiisseliin maun mukaan sokeria ja kaada se tarjoiluastiaan.
6. Ripottele pintaan sokeria ja kanelia sekä mandariinipaloja.
7. Jäähdytä.
8. Tarjoa lisänä vaniljavaahtoa tai puolisulaa vaniljajäätelöä.

Etelän hedelmäkiisseli
4 annosta

5 dl ananasmehua
2 1/2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
hedelmiä, esimerkiksi 2 kiiviä ja ananaskirsikoita

1. Mittaa kylmä mehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan.
2. Sekoita hyvin.
3. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja ensimmäiset kuplat tulevat pinnalle.
4. Paloittele hedelmät.
5. Lisää valmiiseen kiisseliin.
6. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele sokeria pinnalle.

 

Yhteistyössä