miten teet ruskeakastikkeen?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
 
helppoa
Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:
Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
Rainbow-ruskeakastikejauhoa ja ohjeen mukaan vettä, kiehautetaan ja sekoitetaan.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:
Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
KIITOS! :) yleensä teen valmiista jauheesta, nyt ne pääsi loppumaan
 
Borkku
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:
Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
KIITOS! :) yleensä teen valmiista jauheesta, nyt ne pääsi loppumaan
Tossahan se ohje jo tuliki millä mä soosin teen :D
 
Borkku
Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:
Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:
käytän ruskeaa suurustetta, on tervellisempää kuin käryytetty magariini, eikä tuu paakkuja. kunmaustaa hyvin ei makuera huomaa
Mun mielestä se maku ruskeakastikkeeseen tulee nimenomaan siitä ruskistetusta jauhosta. Enkä jaksa stressata terveellisyydellä kun tuota tulee tehtyä kerran, pari kuussa.
just näin
 
ap
hyvää tuli, vaikka tein margariinista, voita ei ollut. lisäsin lirauksen kermaa ja lihapullat pannulle. teen ruskeakastiketta todella harvoin, joten ei haittaa jos ei ole kovin terveellistä.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:
käytän ruskeaa suurustetta, on tervellisempää kuin käryytetty magariini, eikä tuu paakkuja. kunmaustaa hyvin ei makuera huomaa
Samoin, pussista niinkuin hellalettas. Kyllähän kokki tietää miten paras kastike tulloo!
 
n
Alkuperäinen kirjoittaja hannamaria:
en mä laita rasvaa ollenkaan. osanestesuuruksella vehnäjauhoja sekaan suhteessa 1dl/litralle ja sit väri soijasta ja mausteeksi kaikkea maun mukaan...
just näin minäkin teen. vuosia käryytin kotoa opitun mallin mukaisesti rasvan ja jauhot pannulla. sitten tehtiin ruokaremontti ja enää ei kellekkään kelpaa rasvassa uineen makunen kastike, rasva tuntuu ihantarttuvan kitalakeen.

ja ketsuppi ja liemikuutio värjää kans ihan ruskeaksi jos ei satu soijaa olemaan.
 
rapu
teen niin että on lihojen liemi jonka maustan ja suurustan perunajauhoilla (tai vehnäjauhoilla)
en ole koskaan tehnyt mitään pannupöperökastiketta ja ihmettelen jos joku sellaista vielä tekee nykyaikana !
 
Alkuperäinen kirjoittaja rapu:
teen niin että on lihojen liemi jonka maustan ja suurustan perunajauhoilla (tai vehnäjauhoilla)
en ole koskaan tehnyt mitään pannupöperökastiketta ja ihmettelen jos joku sellaista vielä tekee nykyaikana !
Perunajauhoilla?? Siitähän tulee kiissseliä..

:x
 

Yhteistyössä