vieras
paras ohje, miten saan hyvää kastiketta?
yleensä se tahtoo paakkuntua tai on liian rasvaista.....
yleensä se tahtoo paakkuntua tai on liian rasvaista.....
Rainbow-ruskeakastikejauhoa ja ohjeen mukaan vettä, kiehautetaan ja sekoitetaan.Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
Alkuperäinen kirjoittaja hannamaria:en mä laita rasvaa ollenkaan. osanestesuuruksella vehnäjauhoja sekaan suhteessa 1dl/litralle ja sit väri soijasta ja mausteeksi kaikkea maun mukaan...
KIITOS!Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.
Tossahan se ohje jo tuliki millä mä soosin teenAlkuperäinen kirjoittaja vieras:KIITOS!Alkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:Rasvaa ja jauhoja sen verran, että seos ei ole kuivaa, vaan pikemminkin "kuplivaa". Paistetaan reilusti ruskeaksi kohtuullisen kovalla lämmöllä. Sitten lisätään noin desi hieman kättä lämpimämpää vettä ja sekoitetaan koko ajan. Ei kylmää, eikä kuumaa vettä, vaan vähän kättä lämpöisempää. Eikä missään nimessä liikaa vettä kerralla. Kun on hyvin sekaisin ja kiiltävää, niin lisätään sitä lämpimähköä vettä niin paljon kuin tarve vaatii. Maustetaan sinapilla, lihaliemikuutiolla ja lirauksella kermaa.yleensä teen valmiista jauheesta, nyt ne pääsi loppumaan
Niin juu, mä en ajatellutkaan että joku yrittäisi tehdä sitä margariiniin. Ehdottomasti voita tai sitten oivariinia!Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Sanovat että oikeaan voihin onnistuu. Mut kun laitat vähitellen vettä ja sekoittelet vimmatusti niin että seos kiehuu koko ajan niin ei pitäisi tulla paukkuja.
Mun mielestä se maku ruskeakastikkeeseen tulee nimenomaan siitä ruskistetusta jauhosta. Enkä jaksa stressata terveellisyydellä kun tuota tulee tehtyä kerran, pari kuussa.Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:käytän ruskeaa suurustetta, on tervellisempää kuin käryytetty magariini, eikä tuu paakkuja. kunmaustaa hyvin ei makuera huomaa
just näinAlkuperäinen kirjoittaja Ei-niin-hauska-täti Moonika:Mun mielestä se maku ruskeakastikkeeseen tulee nimenomaan siitä ruskistetusta jauhosta. Enkä jaksa stressata terveellisyydellä kun tuota tulee tehtyä kerran, pari kuussa.Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:käytän ruskeaa suurustetta, on tervellisempää kuin käryytetty magariini, eikä tuu paakkuja. kunmaustaa hyvin ei makuera huomaa
Jauhojen pitää kypsyä vähintään 10 min.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:ja ehdottomasti muistettava hauduttaa, muuten maistuu "kököltä"Ja sinapin tilalle voi laittaa ketsuppia
Samoin, pussista niinkuin hellalettas. Kyllähän kokki tietää miten paras kastike tulloo!Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:käytän ruskeaa suurustetta, on tervellisempää kuin käryytetty magariini, eikä tuu paakkuja. kunmaustaa hyvin ei makuera huomaa
just näin minäkin teen. vuosia käryytin kotoa opitun mallin mukaisesti rasvan ja jauhot pannulla. sitten tehtiin ruokaremontti ja enää ei kellekkään kelpaa rasvassa uineen makunen kastike, rasva tuntuu ihantarttuvan kitalakeen.Alkuperäinen kirjoittaja hannamaria:en mä laita rasvaa ollenkaan. osanestesuuruksella vehnäjauhoja sekaan suhteessa 1dl/litralle ja sit väri soijasta ja mausteeksi kaikkea maun mukaan...
Perunajauhoilla?? Siitähän tulee kiissseliä..Alkuperäinen kirjoittaja rapu:teen niin että on lihojen liemi jonka maustan ja suurustan perunajauhoilla (tai vehnäjauhoilla)
en ole koskaan tehnyt mitään pannupöperökastiketta ja ihmettelen jos joku sellaista vielä tekee nykyaikana !
Kaupallinen yhteistyö: Storytel