miten suhtaudut parkkihalleihin

Minua kiinnostaisi tietää, koska te miehet tuotte tuon ajattelun sieltä kivikaudelta tähän päivään?
-Vasta löydettiin viikinkihauta, jossa oli sepän työkaluja. Ensin ajateltiin, että kyseessä on mies. Sitten tehtiin DNA-testi, joka osoitti, että kyseessä on nainen. Huomattiin, että kun argeologia alkoi joskus 1300- luvulla(?) ajatus työkaluista oli automaattisesti, että ne kuuluivat miehelle. Sukupuolta ei tarkastettu, no, silloin ei ollut DNA- testejäkään. Pistää miettimään.. Kuinkas paljon me ollaan menty sukupuolten määrittelyissä harhaan vuosisatojen aikana? Onko muita keissejä?
-Muut ajatukset, ajatussuunnat: Politiikka on heittänyt häränpyllyä; Täysin vastakkaiset ajatukset on noussut valtaan eri aikakausina. Sama uskonnoille. Sama lasten kasvatukselle ja eläintenpidolle. Mutta naiset ovat olleet perheenkasvattajia 10 000 vuotta, piste.
Keksitkö, tai keksiikö joku jonkun muun muuttumattoman ilmiön, mikä on pysynyt samana, vai onko ainoa asia, mikä on periytynyt sukupolvelta toiselle, tuo naisen asema?:coffee:
Tuo löytöhän on iloinen ylläri kaikille, saatiin uutta tietoa naisten osallisuudesta menneisyyden vääntöihin.

Ja Latte on erityisen onnellinen, sehän on mun "sukulaislikka", löytyy nimittäin matchia molempien DNA:sta :love:Latte proudly :cool: presents:

Viking High-Ranking Shieldmaiden
brk581 (950 AD)

mtDNA Haplogroup: T2b
Y-DNA Haplogroup:


Genetic Distance: 22.693
Sample Match! 40% closer than others users

"The Birka femaleViking warrior was a woman buried in the 10th century in Birka, Sweden and discovered in the 1870s. The grave was assumed to be a "battle hardened man" for 128 years until DNA analysis proved she was actually a high-ranking professional warrior. Shield-maidens are female warriors that take on male roles including wielding weapons and are depicted in many period figures, tapestries and brooches as well as mentioned by the famous Danish historian of the time, Saxo Grammaticus."
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Naiset eivät osaa hahmottaa nopeuksia eikä etäisyyksiä kuten miehet. Tämä juontaa juurensa menneisyyteen, jolloin miehet ovat metsästäneet ja naiset ovat viljelleet kotona. Miehet ovat joutuneet metsästäessä arvioimaan elukoiden nopeuksia ja etäisyyksiä. Naisilla se viljeltävä kohde on pysynyt paikoillaan
Taisi sinulta jäädä näkemättä dokumentti
Viikinkien soturikuningattaret
missä kerrottiin hautalöydöistä, missä oli naissotureita. Yksi taisi olla tuo samainen Birka