Miten sijoitumme autoon?

  • Viestiketjun aloittaja Kolmatta odottava
  • Ensimmäinen viesti
Kolmatta odottava
Näin tässä nyt kuitenkin kävi. Eli kertokaa mulle vielä kahden lapsen äidille, miten kolme lasta ja vanhemmat laitetaan autoon turvallisimmalla tavalla. Millainen turvakaukalo ja myöhemmin istuin olis kapein. Eli automme on Vento, ei turvatyynyä, takapenkillä keskellä vain lantiovyö. Esikoinen ei tarvi enää istuinta ja kuopus -siis nykyinen istuu turvakorokkeella.
Onko esim. olemassa kaukaloa jonka voi kiinnittää pelkällä lantiovyöllä?
 
Meillä myös kolmas tulossa. kummatkin tytöt istuu tällä hetkellä turvaistuimissa, takapenkillä. Nuorempi selkä menosuuntaan ja isompi kasvot menosuuntaan.
Vauvan synnyttyä olen ajatellut sijoittaa esikoisen koroketyynylle takapenkin sivupaikalle, kakkosen keskelle kasvot menosuuntaan ( sen istuimen saa kiinni pelkällä lannevyöllä... merkkiä en kyllä nyt muista) ja koupuksen sitten toiselle laidalle vauvakaukaloon. uskoisin et ne mahtuu, jos ei niin vauva eteen ja äiti/isä taakse, mut sen turvaistuimen kanssa, joka siin keskellä on, on tosi ahdasta hartioista, ainakin aikuiselle.
Sit kun koupus siirtyy kunnon istuimeen, niin sit taas: kuopus takapenkille selkämenosuuntaan, keskimmäinen keskelle samassa istuimessa kuin äsken ja esikoinen toseeen laitaan korokkeelle. Tai kuulemma pelkkä turvavyönalenninkin kävisi.
 
Graco Autobaby on kaukalo, jonka saa kiinnitettyä pelkällä lantiovyöllä ja on melko hyvin pärjännyt testeissäkin. Hinta vaan on kova moniin muihin verrattuna.

Sitten Britax Two way Elite on turvaistuin, jonka saa myös kasvot menosuuntaan lantiovyöllä, mutta vain uudet mallit, ei kovin montaa vuotta vanhoja.

Sinun sijassasi kuitenkin ostaisin Autobabyn vauvalle ja sijoittaisin hänet taakse keskelle. Sisarukset ovat ilmeisesti niin isoja, että pystyvät huolehtimaan pienestä takapenkillä aika hyvin tarpeen tullen. Takapenkkihän on lapsille turvallisin paikka. Vaikka toki on olemassa sekin vaihtoehto, että sinä istut isompien kanssa takana ja pienimmän kaukalo laitetaan etupenkille. Myöhemmin selkä menosuuntaan istuimenhan saa yleensä myös kummalle paikalle tahansa.
 

Yhteistyössä